Orange 20 – Žilina 1:3 (kon.)
konec
HK Orange 20
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
MsHK Žilina
sk Čtvrtek 30.10.2014, 17:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu, Ružinov • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Žilina zvíťazila nad reprezentačnou dvadsiatkou 3:1 a pokračuje vo svojej zlepšenej forme, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (20:22:46)
     
    Peter Mikula, tréner Žiliny :

    ,,Nie sme prvé, ani posledné mužstvo, ktoré má s dvadsiatkou problémy. Splnili sme svoj cieľ, snahu hráčom nemôžem uprieť. Ďakujem hráčom, že zápas zvládli. Na druhej strane, nedostatky, ktoré máme ohľadom taktiky, nás neustále trápia a robia nám problémy. V tretej tretine sme dokázali udržať priaznivý stav, čo nás teší."

    Ernest Bokroš, tréner SR 20:

    ,,Dnes nemôžeme byť spokojní, akoby chlapci nešli naplno. Akoby už mali v mysli blížiaci sa turnaj, stretnutie síce splnilo účel, ale nie sme spokojní. Už sme dokázali odohrať lepšie stretnutia."
     
    My vám ešte o niekoľko chvíľ prinesieme hlasy trénerov z pozápasovej tlačovej konferencie. Sme zvedaví, ako hlavní tréneri zhodnotia vývoj dnešného duelu.
     
    Hostia si z Bratislavy odvážajú zaslúžené víťazstvo a tri body. Domáci mladíci im boli zdatnými súpermi, dokonca sa dostali do vedenia a zdalo sa, že by z toho mohol byť ich ďalší prekvapivý bodový zásah. O výhre Žiliny rozhodol úsek v polovici zápasu, kedy Vlci dvomi gólmi v krátkom slede otočili skóre vo svoj prospech. V tretej tretine trochu šťastným zásahom Kanka rozhodli o konečnom skóre a o tom, že sa na úkor Martina posúvajú v tabuľke do postupovej osmičky v boji o play-off.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Ešte v závere šanca hostí, keď Procházka pristavil puk Ďurkechovi a ten mohol zakončovať spomedzi kruhov, Godla sklepol betóny a výborne zasiahol.
     
    59:22
    Domáci sa ešte snažia niečo vymyslieť, k čistým šanciam sa už v týchto chvíľach ale nedostávajú. Zdá sa, že Žilina si už svoj náskok ubráni, tréner Bokroš zatiaľ ani neskúsil power-play.
     
    58:39
    Na druhej strane zase efektný zákrok Godlu, ktorý vo vzduchu v otočke chytil Kristekovu strelu smerujúcu do horných partií brány.
     
    58:24
    Domáci to stále nezabalili, naďalej sa tlačia dopredu, pričom teraz mohol z ľavého kruhu vo výbornej pozícii strieľať Bondra, strelou po ľade mieril vedľa ľavej žrde!
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:21
    Domáci v skvelej šanci – až traja postupovali proti jedinému obrancovi! Až do poslednej chvíle robili všetko dobre, práve v tej chvíli ale Petráš nepresne nahrával spoluhráčovi na ľavú stranu, ten by mohol inak zakončovať do odkrytej brány!
     
    56:46
    Cibuľa takmer zavaril hosťujúcemu tímu, keď podcenil nahodenie zo stredného pásma a puk mu takmer doskákal do siete, nakoniec skončil tesne mimo pravej žrde.
     
    56:07
    Vlci stále hrozia svojimi brejkami, do jedného z nich sa dostal Drevenák a zakončil strelou zápästím, Godla vyrazil pri pravej žrdi.
     
    55:28
    Aktivita domácich pokračuje, Kabáč si pekne vyšiel až z rohu klziska a zakončoval z bezprostrednej blízkosti, aj tento pokus ale Cibuľa kryl. Čas sa domácim už kráti...
     
    55:09
    Tak ešte to mohla byť veľká dráma! Dvadsiatka znovu pekne zakombinovala, pričom na konci akcie bol Petráš, ktorý mohol zakončovať sám pred Cibuľom! Mieril to do horných partií brány, brankár hostí famózne zachránil vyrážačkou!
     
    54:31
    Zaujímavá akcia Žiliny, keď hostia umne zakombinovali v útočnom pásme a takmer mohli zakončovať do odkrytej brány, obetavo sa tam však hodil obranca a zachránil domácich od štvrtého gólu v ich sieti.
     
    53:46
    Pomaly sa blížime k záveru zápasu, ak chcú domáci ešte pomýšľať na body, mali by čo najskôr skórovať. Zatiaľ tomu ale nič nenasvedčuje, Žilina si skúsene udržiava náskok.
     
    52:54
    Veľmi pekná akcia v podaní hosťujúceho Šimka, ten si vykorčuľoval spoza brány a dostal sa aj do zakončenia, jeho strelu zápästím zblízka vyrazil skvelý Godla.
     
    51:47
    Hrá sa v naozaj výbornom tempe, keď útok strieda útok. Domáci už trochu otvorili hru, čo využívajú hostia na rýchle brejky. V Ružinove sa teraz hokejom rozhodne nenudíme.
     
    50:42
    Závar pred bránou Žiliny, puk tam poskakoval na hranici bránkoviska a do zakončenia sa tam dral predovšetkým Horvát, obrancovia hostí puk s námahou upratali do bezpečia.

    Branky a nahrávky: 23. Sukeľ (Pavúk, Briestenský) – 29. Kubiš (Valášek, Drábek), 30. Bobček (Kristek), 46. Kanko (Kristek, Procházka)


    HK Orange 20: Godla (Okoličány) – Bačik, Hochel, Skalický, Kabáč, Petráš – Jendroľ, Pavúk, Koyš, Sukeľ, Briestenský – Varga, Fekiač, Bondra, Rehák, Galis – Mendrej, Giľák, Tábi, Horvát, Hrušík
    MsHK Žilina: Cibuľa (Križan) – Krčula, Dresler, Procházka, Kristek, Kanko – Hudec, Bajaník, Jabrocký, Novotný, Šimko – Ďurkech, Bobček, Valášek, Rusnák, Drevenák – Bednár, Haluza, Kubiš, Drábek, Lipovský

    Rozhodčí: Stano – Kacej, Orolín

    Diváci: 141
    thejrc.org