Slovensko – Německo 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Německo
sk Sobota 08.11.2014, 16:15 • Olympia Eissstadion, Mníchov • Německý pohár
Partner:
     
    Do tretej tretiny sme vstupovali za nepriaznivého stavu 0:2. Iskierku nádeje vykresal necelých 5 minút pred koncom svojím gólom Adam Lapšanský, ale na obrat v stretnutí to nestačilo.

    Najlepším hráčom zápasu sa stal gólman Nemecka Timo Pielmeier.

    S konštatovaním, že Slovensko podľahlo Nemecku 1:2 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (18:27:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    V závere sa dostal k strele Dravecký, ale nemieril presne a v absolútnom závere stretnutia Slovensko stratilo útočné pásmo.
     
    59:40
    Slováci skúšajú power-play a na ľad nastupuje šestica korčuliarov, Čiliakova brána je opustená.
     
    59:40
    Oddychový čas Slovenska.
     
    59:40
    Na dvakrát sa Slovákom nepodarilo dostať sa do útočnéo pásma, do tretice to našim chklapcom už vyšlo a z vrcholu pravého kruhu strieľal nebezpečne Vladimír Dravecký, ktorého strelu ale Pielmeier zblokoval hokejkou na ochrannú sieť.
     
    59:02
    Nemci vyhadzovali puk až do našej obrannej tretiny a pre náš tím je najvyšší čas na vyrovnanie, pretože sa začala posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    58:34
    Slováci stratili puk v strednom psáme a cenné sekundičky získavajú teraz v našom pásme Nemci.
     
    57:21
    Vo veľkej šanci na vyrovnanie sa ocitol Roman Tománek, ktorý mohol z dorážky strieľať do odkrytej brány. Nqašťastie pre Nemcov však nedokázal zaisahnuť puk a Slováci stratili pásmo.
     
    57:01
    Torsten Ankert a Marek Viedenský sa pustili do ostrej výmeny názorov potom, čo Pielmeier po strele od jedného z našich hráčov prerušoval hru.
     
    56:20
    Pred domácou bránou inkasoval tvrdý úder hokejkou do tváre Rastislav Dej, ktorého nešťastne zasiahol z otočky obranca Krupp. Zrejme preto, že pred pár minútami arbitri nepotrestali Sýkorov faul, tak ani tentokrát sa vylučovať nebude.
     
    55:37
    Slovensko dalo gól!
    Nemci nás počas celého trvania tretej tretiny držali v našom pásme, ale napokon sme sa dokázali dostať na dlhší čas do útočnej tretiny aj my a prudkou strelou z medzikružia znižuje na rozdiel jedného gólu ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Michael Vandas.
     
    54:50
    Nemci dlho kombinovali v našom pásme, ale k priamej strele na bránu sa nedostali. Po dlhšom hernom úseku sme sa do útočnej tretiny dostali aj my, konkrétne po ľavej strane klziska Roman Tománek, ale naši chlapoci sa rovnako ako ich súper, nedostali k strele.
     
    53:28
    Nemci sa dokázali dostať do nášho pásma, kde bojujú o puk. Zaujímavosťou je, že na modrej čiare mali až trojicu hráčov, čo len svedčí o defenzívnom hernom systéme Nemecka v poslednej časti. Nemcom nevyšla rozohrávka a na chvíľu stratili pásmo.
     
    52:20
    Jan Sýkora neúmyselne trafil na obrannej modrej čiare hokejkou do tváre Kaia Hospelta a hlavný arbiter sa radí s videorozhodcom či bude Sýkora vylúčený alebo nie. Napokon sa rozhodlo, že slovenský útočník za tento zákrok trest nedostane. Rozhodcovia pochybili a Nemci sa môžu právom cítiť ukrátený o presilovú hru 2+2, pretože Hospeltovi sa na tvári objavila aj krv, čo by automaticky znamenalo vyšší trest.
     
    51:53
    Hrá sa dlhší herný úsek bez prerušenia, ale hrá sa bez vážnejších šancí. Na pravom krídle útočnej tretiny operuje s pukom na hokejke Lapšanský.
     
    50:59
    Bakoš sa nepresadil na pravom krídle a krátko potom sme stratili vlastnou nepresnosťou pásmo. Po rozohrávke spoza Čiliakovej brány sme sa nedokázali presadiť ani na druhej strane klziska.
     
    50:07
    Nemci si za našou bránou vybojovali puk, ale po prihrávke z pravého krídla na modrú čiaru stratili pásmo. Netrvalo im však dlho, kým sa vrátli do našej obrannej tretiny, kde opäť nebezpečne kombinujú.
     
    49:02
    Krupoova strieľaná prihrávka z pravého krídla našťastie neznamenala nebezpečenstvo pre našu bránu, ale Nemci stále kombinujú s pukom na hokejkách v našom pásme.
     
    47:45
    Nmeci v plnom počte.

    Tomáš Pajerský

    Branky a nahrávky: 56. Lapšanský (Vandas) – 2. Hager (Reimer), 40. Ullmann (Reimer, Gogulla)


    Slovensko: Čiliak (Konrád) – Valach, Mikuš, Švarný(C), Deyl, Bokroš, Kozák, Jánošík, Kotvan – Dravecký, Viedenský (A), Bakoš – Tománek, Sýkora, Marcinko(A) -Bortňák, Lapšanský, Vandas – Dej, Lušňák, Rác – Cingeľ
    Německo: Pielmeier (Endras) – Krupp, Kettemer, Krueger, Akdag, Hordler (A), Ankert, Reul, Goc – Kink, Seidenberg, Noebels – Wolf (C), Plachta, Hager – Reimer, Ullmann, Gogulla – Hospelt (A), Oppenheimer, Pietta – Buchweiser
    thejrc.org