Poprad – Banská Bystrica 2:3 (0:1 po s.n.) | Nitra – Skalica 6:3 (kon.) | Zvolen – Piešťany 4:3 (po pr.)
Trenčín – Martin 2:0 (kon.) | Žilina – Košice 2:0 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 23.11.2014, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Branislav Jánoš (asistent trénera Dukly): „Začali sme veľmi dobre, hneď na začiatku sme si dokázali vytvoriť gólové príležitosti. Mali sme veľa šancí, ale brankár Čech predviedol skvelé zákroky. Hoci mohlo byť už po prvej tretine rozhodnuté, stav bol 0:0. Nevyužité šance hráčom zväzovali ruky, no bojovali a napokon sa nám podarilo vyhrať. Musím hráčom poďakovať za kvalitný výkon.“

    Jaroslav Tӧrӧk (tréner MHC Mountfield): „Chceli sme sa dotiahnuť v tabuľke práve na Trenčín, to by sme tu však museli uhrať body. Snažili sme sa ustrážiť si stredné pásmo, neprišli sme ale v kompletnej zostave a to sa ukázalo aj na ľade. Veľmi námpomohol brankár Čech, ktorý zneškodnil veľké množstvo šancí. Súper bol lepší, vyhral zaslúžene; nám chýbala herná kvalita.“ (22:49:45)
     
    Plne zaslúžené víťazstvo Trenčanov, ktorí mali počas zápasu prevahu, viac šancí, len výkon brankára Čecha a nemohúcnosť domácich strelcov uchránila málo nebezpečných hostí od debaklu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    MIKULA - 2:0
     
    59:38
    Trenčín dal gól!
    Dukla pečatí víťazstvo do prázdnej brány. Získala puk za vlastnou bránou posunula ho do stredného pásma, kde už korčuľovali Melichárek s Mikulom na jediného obrancu. ONDREJ MIKULA si pripísal deviaty gól v sezóne.
    Asistencia: Melichárek
     
    58:48
    Šanca pre Ďatelinku, ktorý dostal prihrávku spoza brány, ale nastrelil len po zemi do Konráda.
     
    58:38
    Hostia v šestici, Čech ostáva na striedačke. Varga, Fujerík, Ďatelinka, Smrek, Markovič a Lojek.
     
    58:38
    V krátkom čase druhé vhadzovanie pred Konrádom, hostia si pochopiteľne vzali oddychový čas. Ostane už Čech na striedačke?
     
    58:05
    Varga prihral pred bránu Markovičovi, ten tečoval len tesne mimo brány.
     
    57:53
    Říha posúval od pravého mantinelu pred bránu Illovi, ten bol pokrytý a puk zachytil Konrád.
     
    57:38
    Stále aktívnejšia Dukla a hostia sa zatiaľ k záverečnému náporu nedostávajú.
     
    57:20
    Mikulova obrovská bojovnosť za bránou, rybičkou ešte posunul stratený puk na Gašparoviča, ktorý ešte vylepšil pozíciu pre Petrovického. Na toho zívala odkrytá brána, no trafil len brániaceho hráča, ktorý sa obetavo hádzal do strely.
     
    55:45
    Michal Hlinka zachytil medzi kruhmi chybnú rozohrávku martinskej obrany, rozhýbal si Čecha, no trafil len žrdku martinskej brány.
     
    55:15
    Mikula sa predral od mantinelu až do výbornej pozície pred bránu, hoci mal na sebe zaveseného beka, jeho zakončenie Čech vyrazil, následná dorážka Gašparoviča bola zrazená nad plexisklo.
     
    54:34
    Dudáš chyboval a na bránku mohol ísť sám Varga, ktorý mu forčekingom vzal puk. Lenže obranca Dukly sa rýchlo otočil a hokejkou ešte súpera rozhodil, takže tomu puk ušiel.
     
    54:23
    Po ďaľšom nahodenom puku korčuľoval Šišovský, no Čech vybehol z bránky a prerušil hru.
     
    54:00
    Hostia sa snažia o vyrovnanie, Dukla prerušila hru vo svojej tretine.
    GAŠPAROVIČ - 1:0
     
    53:20
    Trenčín dal gól!
    Chvíľu sa hralo bez šancí či tlaku na oboch stranách, no potom Dukla bleskovo udrela. Nahodený puk od Petrovického dokorčuľoval JAKUB GAŠPAROVIČ skôr ako obranca a z pravého kruhu strelou popod vyrážačku Čecha otvoril skóre.
    Asistencie: Petrovický, Zošiak
     
    51:24
    Dukla vyhrala bully pred bránou súpera, skúšala to nastreľovaním na bránu, lenže ani k jednému úspešnému teču sa nedostala.

    Marián Vychovalý

    Branky a nahrávky: 54. Gašparovič (Petrovický, Zošiak), 60. Mikula (Melichárek)


    HK DUKLA Trenčín: Konrád (Nagy) – Kozák, Andersons, Habšuda, T. Bokroš, Dudáš, Zošiak, Palovič – Mikula, V. Nemec, Melichárek – P. Šišovský, Petrovický, Jakub Gašparovič – J. Cíger, Michal Hlinka, M. Filo – Daniška, P. Stantien, D. Hudec – T. Lipták
    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka, Brcko, Lojek, Dvořák, Smrek, Tupý, Kolba – T. Varga, Fujerík, J. Markovič – Říha, Illo, Važan – L. Klíma, T. Klíma, Jokeľ – Jurášek, Dírer, Šugár

    Rozhodčí: D.Konc – Kacej, Stanzel
    thejrc.org