Vyhlášení výsledků projektu Fond Magnesia GO Vítez: Adam Mendrek (badminton) (kon.)
konec
Vyhlášení výsledků projektu Fond Magnesia GO

Vítez: Adam Mendrek (badminton)

Čtvrtek 27.11.2014, 14:00Společenské události
     
    Oficiální část tiskové konference skončila, díky za pozornost. (15:09:10)
     
    Pasquale: Peníze jsou určeny vyloženě na sport. Kdybych je však vyhrál já, určitě bych si koupil motorku (smích).
     
    Mendrek: "Po maturitě odjedu trénovat do Asie. V olympijské sezoně budu objíždět co nejvíc turnajů, abych se přiblížil nejlepším Čechům ve světovém žebříčku."
     
    Vítezem projektu Fond Magnesia Go se tudíž stal badmintonista Adam Mendrek, který o úspěch ve svém sportu bude usilovat v nesmírně náročné konkurenci hráčů ze severu Evropy a Asie. Podporován bude 250 000 korun.
     
    Jiří Prskavec: Náš sport je venkovní a dnes jsem dokonce byl na vodě, která byla pořádně studená. Takže si zaplatím nejspíš soustředění v Austrálii, kde se dá rozhodně připravovat lépe.
     
    Druhé místo si připsal úspěšný vodní slalomář Jiří Prskavec, který se už několikrát úspěšně prezentoval také mezi dospělými v rámci závodů Světového poháru. K tomu vyinkasoval odměnu ve výši 150 000 korun.
     
    Micka: Vzhledem k tomu, že mé plavky stojí zhruba šest až osm tisíc, budu investovat především do soustředění. Rád bych vyrazil za přípravou do Itálie nebo do Spojených států amerických.
     
    Třetí příčku a finanční odměnu 100 000 korun pro sebe získal mladý juniorský plavec Jan Micka.
     
    Jan Ječmínek (bratr Jakuba): Vím úplně přesně, na co brácha tyto peníze použije. Honza chce jet do Japonska na soustředění, aby mohl trénovat s tamními nejlepšími judisty.
     
    Čtvrté místo nakonec připadlo pro judistu Jakuba Ječmínka, za nějž přebral cenu jeho bratr Jan. Spolu s tím je spojena odměna ve výši 50 000 korun.
     
    Zapletal: "Za ty peníze si zaplatím výjezd na univerziádu v Koreji. Nám se nepovedlo splnit limity jako takové, musíme si ten výjezd hradit sami a bude to proto investováno zejména tímto směrem."
     
    Na pátém místě se umístil český lukostřelec Jan Zapletal. Zároveň inkasuje odměnu ve výši 50 000 korun na podporu svého sportovního odvětví.
     
    Nyní již za dozoru Alessandra Pasqualeho přistupujeme k předávání ocenění a vyhlašování výsledků.
     
    Vetchý: Trochu cíleně jsme vybírali menší sporty, kde je možnost prosadit se do užší světové špičky o poznání těžší a mezi elitu jsme tudíž nechtěli vybírat třeba florbalisty, kteří by zřejmě inkasovali vzhledem k populárnosti tohoto odvětví velké množství hlasů.
     
    Vetchý: Kooperovali jsme s asociací trenérů, oni nám dávali doporučení svých závodníků. Ptali jsme se, jaké mají sportovní úspěchy, jak by s penězi naložili, jaké mají dlouhodobé cíle. Jsou na vrcholu juniorské kategorie, začínají být konfrontováni se světem dospělého sportu. Potřebovali jsme nějaký velký úspěch, který garantuje velký potenciál. Znamená to být konkurenceschopný ve světě dospělých.
     
    Úvodní slovo si vzal Ondřej Vetchý, patron celé soutěže.
     
    Mezi pětici vyhlášených se dostali Adam Mendrek, Jakub Ječmínek, Jiří Prskavec, Jan Micka a Jan Zapletal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Radek Barkman

    thejrc.org