Nashville – Edmonton 1:0 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 0:3 (kon.) | Anaheim – Chicago 1:4 (kon.)
Washington – NY Islanders 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
New York Islanders
Pátek 28.11.2014, 23:10 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Lubomír Višňovský (NYI) 0+0, 0 střel, čas na ledě: 11:14

    Jaroslav Halák (NYI) – do utkání nezasáhl. (01:46:03)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Matt Niskanen (WSH) 1+2
    2. Marcus Johansson (WSH) 1+1
    3. Braden Holtby (WSH) 28 zák., 2 góly, 92,9%
     
    Je konec! Ani ve třetí části nepřišly brankové hody. Velký krok k vítězství učinili domácí v šestačtyřicáté minutě, kdy se prosadil Jevgenij Kuzněcov. Ostrované se snažili, ovšem v dnešním duelu jim zkrátka nic nevycházelo. Definitivní pojistku přidal Washingtonu gólem do prázdné branky Joel Ward. Capitals tak na domácí půdě zdolali Islanders zaslouženě 5:2. Na tomto vítězství má velký podíl zadák Matt Niskanen, který jednu branku vstíil a na další dvě přihrál. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 27:28
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Ostrované se stále snaží útočit, ovšem jedná se již spíše o platonické pokusy. Vítěz utkání je znám. Ochozy Verizon Center již bouří.
    Joel WARD - 5:2
     
    58:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto. JOEL WARD se ve vlastním pásmu ujal kolem mantinelu letícího kotouče, s nímž poté popojel a pohodlně jej uklidil do zcela prázdné branky. Asistence: John Carlsson, Matt Niskanen.
     
    58:07
    Islanders to zkoušejí bez brankáře!
     
    57:29
    Domácí stále útočí do plných. Ostrované vůbec nemají možnost založit akci. Nebezpečně se nyní prezentoval Bäckström, který ale nepropálil hradbu těl.
     
    56:20
    Jason Chimera se ajko uragán prohnal do útočného pásma, kde z pozice levého kruhu razantně vypálil. Johnson však celou situaci dobře viděl, a tak mohl optimálně zasáhnout.
     
    55:18
    Clutterbuck si našel prostor v mezikruží, odkud ihned vyslal jedovatou střelu. Holtby si ale proadil na jedničku s hvězdičkou. Hosté to mají s přibývajícím časem obtížnější a obtížnější.
     
    54:29
    Třetí část se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Domácí stále drží dvoubrankový náskok. Islanders se nemohou dostat k jekémukoliv ohrožení Holtbyho svatyně.
     
    53:50
    Lehkou ránu od modré čáry Holtby přizvedl do ochranné sítě. Buly tak proběhne po pravé ruce domácího muže v masce. Při následném pohledu na Hamonica je zřejmé, že jej zranění kotníku přece jenom poněkud limituje.
     
    53:13
    Hosté se stále potýkají s velmi aktivním napadáním ze strany Capitals. Washingtonu se navíc snaha vyplatila, z pozice levého kruhu vypálil Laich. Johnson ale zasahovat nemusel, domácí forvard branku netrefil.
     
    52:24
    Hamonicova rána byla sražena do pravého rohu, hosté nadále pokračují v ofenzivě. Dobrou zprávou pro Isles zcela jistě je, že Hamonic opět pokračuje na ledové ploše. Zranění zřejmě nebylo vážnějšího charakteru.
     
    51:42
    Kuzněcov se elegantně pokusil protáhnout mezi dvěma beky Islanders, což se mu ale příliš nepodařilo. Hosté se tak na malou chvíli osvobozují. Caps působí znovu velmi živým dojmem.
     
    51:14
    Josh Bailey se znenadání octl zcela sám před Holtbym. Sám byl zřejmě příležitostí natolik překvapen, že nedokázal skákavý kotouč optimálně trefit. Domácí muž v masce tak pohodlně zasáhl. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    50:39
    A znovu letí kotouč přes všechny čáry. Domácí jsou na nejlepší cestě k ubránění oslabení a přiblížení se vítězství.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 12. Niskanen (Kuzněcov, Burakovsky), 19. Johansson (Niskanen), 30. Ovečkin (Wilson, Bäckström), 46. Kuzněcov (Brouwer), 59. Ward (Carlsson, Niskanen) – 19. Tavares (Leddy, Okposo), 20. Lee (Hamonic, Cizikas)


    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Orpik, Carlsson, Niskanen, Alzner, Schmidt, Hillen – Wilson, Bäckström, Ovečkin – Brouwer, Burakovsky, Johansson – Ward, Beagle, Chimera – Fehr, Kuzněcov, Laich
    New York Islanders: Johnson (Halák) – Hamonic, de Haan, Strait, Leddy, Višňovský, Hickey – Okposo, Tavares, Kuljomin – Bailey, Nielsen, Grabovskij – Nelson, Strome, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin

    Rozhodčí: Walsh, Sutherland – Miller, Nowak
    ocianews.com