Třinec – Zlín 6:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:5 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:1 (kon.)
Litvínov – Sparta 6:3 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 1:4 (kon.) | K. Vary – Liberec 5:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:2 (1:1, 2:1, 3:0)
Berani Zlín
Pátek 28.11.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V dnešním střetnutí mezi Třincem a Zlínem rozhodovaly přesilové hry, Oceláři hned čtyři využili a zaslouženě dokráčeli pro vítězství. Slezané se díky zisku tří bodů udrží v čele soutěže, naopak Zlín klesne nejspíše opět na poslední příčku. V dalším utkání se představí Oceláři už v neděli na horkém ledě pražské Sparty od 17:00, Zlín bude hrát v tentýž den už od 15:30 proti druhému pražskému "S", tedy Slavii.

    Dnes už je to z Třince vše a já se s vámi budu muset rozloučit. S přáním pěkného víkendu tak činím a děkuji vám za pozornost! Někdy příště, na počtenou! (19:43:35)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (8, 15, 15) – 26 (10, 6, 10),
    střely mimo: 17 (5, 8, 4) – 6 (3, 1, 2),
    hity: 18 (5, 4, 9) – 14 (5, 1, 8),
    vyhraná vhazování: 48/81 (14, 15, 19) – 33/81 (16, 11, 6),
    úspěšnost na vhazování: 59 % – 41 %,
    trestné minuty: 8 (0, 8, 0) – 18 (2, 12, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Jakub Klepiš – TRI (1+3),
    Ondřej Veselý – ZLN (1+1).

    Útočník Klepiš se v Třinci zabydlel rychle a ve třetím zápase za Oceláře přidal třetí branku. Mimo to nasbíral i tři asistence a po právu byl vyhlášen nejlepším třineckým hráčem. Na straně Zlína to byl Veselý, jenž se podílel na obou brankách svého mužstva.
     
    Zajímavé utkání je u konce, dvě třetiny dokázal Zlín držet s Oceláři krok, v poslední periodě však třikrát inkasoval a bylo rozhodnuto. Avšak v devětačtyřicáté minutě měl vyrovnání na holi zlínský Holík, když si vyměnil puk s Vlachem a pak střílel z mezikruží těsně vedle. Sedm minut před koncem přidal důležitou čtvrtou branku Dravecký, jenž využil přesilovku, která vypadala pro Třinecké dlouho velmi bledě, ale nakonec skončila gólem. Za další tři minuty přidal pátý zásah Rufer, když dojel Kašíkem vyražený puk a dopravil jej do odkryté klece. Poslední ránu přidal znovu nejproduktivnější bek extraligy Roth, ten v přesilovce trefil od modré čáry prázdnou branku, do níž se nestihl vrátit zraněný Kašík. Zlínský gólman musel po šestém gólu Třince střídat a na poslední minuty nastoupil Hromada. Jeho protějšek Hrubec v závěru ještě zneškodnil velkou šanci Čajánka a potvrdil finální verzi skóre.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Jenomže Šťastný střílel vedle, a tak to vypadá, že skóre už zůstane neměnné. Třinečtí dnes vyhrají o čtyři góly.
     
    59:17
    Zlínský útok zastavil ofsajd, Třinečtí na vhazování vybojovali kotouč, ale pak jej znovu odevzdali hostům. Ti se ještě snaží o třetí gól.
     
    58:53
    Do konce utkání zbývá dohrát poslední minuty. Třinečtí fanoušci nezapomínají ani na Zbyňka Irgla, kterého čeká v pondělí operace.
     
    58:19
    Hrubec vyrazil Kotvanovu střelu od modré čáry jen před Čajánka, proti jeho dorážce do prázdné branky však zasáhl skvělým tygřím skokem! Jistým zásahem se prezentoval také o něco později.
     
    57:56
    Třinečtí fanoušci rozjeli další mexickou vlnu a skandovaným potleskem odměňují své Oceláře za dnešní výkon.
     
    57:37
    Matuš se snažil přihrát z rohu kluziště před branku, ale jeho záměr přečetl Sedláček a sám se zmocnil puku. Do konce zbývá něco přes dvě minuty.
     
    56:48
    Ruferova pětka se snaží udržet v útočném pásmu, zatímco na tribunách Werk Areny se již slaví vítězství. Říčka obral Oceláře o puk a rozehrává.
     
    55:35
    U Kašíka bude na vině zřejmě nějaké zranění. Proti Rothově střele totiž vůbec nezasahoval a v brankovišti ho střídá Petr Hromada.
    ROTH - 6:2
     
    55:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je tady další využitá přesilová hra a Třinec přidává už šestou branku! Rákos přihrál na modrou čáru VLADIMÍRU ROTHOVI, jehož první střelu ještě Kašík betonem vytěsnil, ale napodruhé už ho Roth překonal ranou do odkryté brány! Kašík zákrok trochu vypustil a odjíždí střídat – 6:2! Asistence: Daniel Rákos, Jakub Klepiš.
     
    55:11
    Rákos šikovně pronikl až do útočného pásma a tam si vynutil nedovolený zákrok na svou osobu. Faulován byl Daliborem Řezníčkem (ZLN), který ho podrazil a odpyká si dvě minuty.
    RUFER - 5:2
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský, Galvas), 28. Roth (Klepiš), 40. Klepiš (Polanský), 53. Dravecký (M. Doudera, Polanský), 55. Rufer (Žejdl, Klepiš), 56. Roth (Rákos, Klepiš) – 1. Veselý (Čajánek, Žižka), 33. Žižka (Čajánek, Veselý)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Trončinský, Nosek, M. Doudera, Matyáš, Galvas – Orsava, Rákos, Hrňa – Adamský (A), Polanský (C), Klepiš – Rufer, Žejdl, Dravecký – Matuš, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Kašík (Hromada) – Řezníček, Marušák (A), Horák, Kotvan, Valenta, Žižka – Köhler, Leška (A), Ondráček – Říčka, Vlach, Holík – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Sedláček, Šťastný, Kubiš. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Konc, Kubuš – Barvíř, Blümel

    Diváci: 4782
    thejrc.org