HC DDM Č. Budějovice – Austrálie U20 8:8 (kon.)
konec
HC DDM České Budějovice
8:8 (3:2, 1:3, 4:3)
Austrálie U20
Sobota 06.12.2014, 18:45 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Partner:
     
    A je dobojováno. Velmi zajímavé utkání plné zvratů nakonec skončilo remízou. Nutno vyzdvihnout, že zápas se nesl v poměrně slušném tempu a bylo velmi zajímavé sledovat v akci mládežnický tým z "nehokejové" Austrálie. Soupeř dnes rozhodně nebyl pozadu a svou tvrdou hrou a rychlým bruslením byl pro DDM České Budějovice tvrdým oříškem.


    Pro juniorský celek Austrálie byl dnes klíčovým hráčem asistent kapitána Tomek Sak, který nasázel během prvním dvaceti sedmi minut hattrick. Českým Budějovicím pomohli podle očekávání nejvíce dva hráči, kteří jinak v soutěžních zápasech tohoto týmu nenastupují. Pavel Samohejl i Lukáš Mareš si shodně připsali bilanci 2+1. (15:52:09)


     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:47
    České Budějovice ale nehrají v početní výhodě příliš dobře a vypadá to, že utkání skončí remízou.
     
    59:02
    Na trestnou lavici si ještě půjde sednout Alistair Punler (AUS) a Jihočeši ještě budou mít možnost v poslední chvíli dosáhnout vítězství.
     
    59:02
    Ve prospěch Českých Budějovic mohl právě rozhodnou David Weber. Ten byl ve velmi dobré střelecké pozici a pokoušel se přehodit brankáři puk přes rameno. Neúspěšně.
     
    56:51
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! PAVEL SAMOHEJL dostal ideální přihrávku od Mareše a vstřelil pro DDM velmi důležitou branku, která je zároveň jeho druhou v zápase. Asistence: Lukáš Mareš.
     
    56:03
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    České Budějovice snižují na rozdíl jediné branky a dostávají se tak na dostřel! V přesilové hře si vytvořili před Smartem velký tlak, z čehož vytěžil branku důrazný JIŘÍ JELÍNEK. Asistence: David Weber, Matěj Dvořák.
     
    55:50
    Australané mají nejhorší za sebou. McGuiness se vrací do hry a jeho tým už hraje ve čtyřech.
     
    55:09
    A opět budou hrát domácí pět na tři. Jamie Campbell (AUS) podrazil jednoho z domácích hráčů a odpyká si dvě minuty.
     
    53:50
    Šanci na zkorigování výsledku budou mít nyní hráči Českých Budějovic. Těm totiž bude po faulu Remyho McGuinesse (AUS) nabídnuta výhoda o jednoho muže.
     
    51:42
    Austrálie U20 právě vstřelila branku!
    Australané využívají přesilovou hru a dostávájí se do dvoubrankového trháku. Fedor našel ANTOHONY BARNESE, který byl najetý mezi kruhy a nekompromisně prostřelil gólmana Českých Budějovic. Asistence: Kayne Fedor.
     
    49:59
    Na trestnou lavici míří za podražení Jan Kříž (DDM) a to je pro Jihočechy velmi nepříjemná situace.
     
    47:23
    Austrálie U20 právě vstřelila branku!
    Hosté využívají své přečíslení a dostávají se opět do vedení! Barnes našel přesnou přihrávkou na pravém křídla najetého SAXONA AIRA, jenž se příliš nerozpakoval a prostřelil Terbera. Asistence: Anthony Barnes.
     
    46:43
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    S brankami se dnes opravdu roztrhl pytel, už ani nepočítám kolikáté vyrovnání nyní nastává. Gólmana Terbera dokázal prostřelit DANIEL PATAKY a střílí důležitou branku pro svůj tým. Asistence: Luke Shafren.
     
    44:48
    Přesilová hra dále pokračovala ve výhodě o jednoho muže, ale DDM už tentokrát nebylo efektivní. Austrálie se dobře bránila a nepustila Jihočechy do třetiny.
     
    44:00
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    Další branka se při dvojnásobné početní výhodě dala očekávat. České Budějovice dlouho kombinovaly v útočném pásmu a nakonec se krátce před vypršením prvního trestu stihly prosadit. LUKÁŠ MAREŠ to vzal na sebe a střelou do horního růžku posílá DDM do vedení! Asistence: Dominik Carva, Pavel Samohejl.
     
    42:48
    Hosté se dopustili dalšího faulu a jdou do tří! Daniel Pataky (AUS) podrazil jednoho z hokejistů DDM a výrazně tak svému týmu zavařil.
     
    42:04
    Tvrdý zákrok na Václava Dlugoše byl po zásluze potrestán. Kapitán Kayne Fedor (AUS) míří na lavici hanby na dvě minuty a může být rád.
     
    41:25
    DDM Č. Budějovice právě vstřelily branku!
    Hned na začátku třetí dvacetiminutovky se konečně prosazuje PAVEL SAMOHEJL. Ten hladce projel obranou a jeho tvrdá střela do protipohybu Smartovi prošla a je to 5:5. Asistence: Dominik Carva.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 5. Dlugoš (Novotný), 6. Carva, 15. Mareš, 34. Dvořák (Jelínek, Weber), 42. Samohejl (Carva), 44. Mareš (Carva, Samohejl), 57. Jelínek (Weber, Dvořák), 57. Samohejl (Mareš) – 2. Sak (Webster), 14. Sak (Campbell), 22. Kubara (Fedor), 27. Sak (McGuiness, Webster), 38. Pataky (Kubara, Fedor), 47. Pataky (Shafren), 48. Air (Barnes), 52. Barnes (Fedor)


    HC DDM České Budějovice: Nekola (21. Liška, 41. Terber) – Kříž, Mayer, Stolarik, Bělohlav, Šergl, Trnka – Kantor, Michalec, Carva – Jelínek, Dvořák, Weber – Šimánek, Dlugoš, Novotný – Samohejl, Mareš, Vránek. Trenéři: Eliáš, Vaculík
    Austrálie U20: Smart (Novysedlak) – Campbell, Pataky, Punler, Shafren, Mahood, Marino – Barnes, Boyle, Fedor, Reinecke, Webster, McGuiness, Kubara, Air, Sak, Williams, Hodic. Trenéři: Frankenberger, Rezek

    Rozhodčí: Koblischke – Beneš, Hubínek

    Diváci: 22
    thejrc.org