Loko Jaroslavl – K. Vary 3:5 (kon.)
konec
Loko Jaroslavl
3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 13.12.2014, 12:00 • Arena 2000 • MHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám hezkou víkendovou sobotu a u další online reportáže na počtenou. (14:24:23)
     
    Statistika zápasu:

    Střely: 53:68
    Střely na bránu: 29:47
    Vyhraná vhazování: 29:42
    Počet trestných minut: 10:6
     
    Utkání mezi vedoucím a druhým celkem Západní konference je za námi. Ve šlágru kola otevřeli skóre Rusové, ale Karlovarským se ještě do konce první části podařilo nepříznivý vývoj otočit ve svůj prospěch.

    Ve druhé periodě domácí hráči zpřesnili hru a utkání tak bylo přeci jen vyrovnanější. Vzhledem k tomu, že Jaroslavl v ní zaznamenala dvě trefy a energetici pouze jednu, šlo se do závěrečné tercie za nerozhodného stavu.

    Poslední třetina už ale byla jasně v režii západočeského celku, který dvěma zásahy odskočil Lokomotivu na rozdíl dvou branek. Domácí se sice v závěru pokoušeli nepříznivý stav zvrátit, to se jim už však nepodařilo a zástupci českého klubu tak zvítězili 5:3, čímž si upevnili první pozici.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Domácí se odhodlali k power-play a útočí s šesti hokejisty v poli.
     
    59:17
    V závěrečné minutě si střídačka Lokomotivu Jaroslavl vyžádala třicet sekund trvající oddechový čas, po kterém se s nepříznivým stavem pokusí něco udělat.
     
    55:52
    Tresty obou celků již vypršely, oba hříšníci už opustili trestnou lavici a mohou se zapojit zpět do hry.
     
    55:32
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Dvougólové vedení je tady! Karlovarští hokejisté se jej ujímají v závěru třetí třetiny a dohnat dvoubrankové manko bude pro domácí jistě obtížné. Autorem gólu je TOMÁŠ RUBEŠ, který se v předbrankovém prostoru trefil po přihrávce Ondřeje Beránka. Asistence: Ondřej Beránek, Jiří Běhal.
     
    53:52
    Nyní evidujeme vyloučení na obou stranách. Na straně Jaroslavle si dvě minuty za hrubost odsedí Alexander Jelesin, na trestnou lavici odchází také karlovarský Martin Osmík. Pokračovat se tak bude ve vyrovnaném počtu hráčů.
     
    50:26
    Lokomotiv ale hru v oslabení přečkal bez úhony a jeho hokejisté již nyní pokračují v plném počtu.
     
    48:26
    Ve stejném čase byl za nedovolený zákrok vyloučen Roman Manuchov, který fauloval hráče mimo souboj o puk. Karlovarští tak mají možnost poprvé v zápase odskočit Jaroslavli na rozdíl dvou branek.
     
    48:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici opět odskakují Jaroslavli na rozdíl jednoho gólu. Do listiny střelců se zapsal MATĚJ ZADRAŽIL, který puk propasíroval za záda Sidorova mezi jeho rukou a tělem. Bez asistence.
     
    47:43
    Karlovarští si zahrají přesilovou hru, za nebezpečnou hru vysokou holí byl totiž potrestán Alexandr Kulagin.
     
    46:54
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, ofenzivní akci nakonec zakončil Kolonistov, který se ocitl sám před Fučíkem, karlovarský gólman však touš za svá záda nepustil.
     
    44:03
    Do obrovské příležitosti se dostal také Štěpán Csamangó, proti jehož pokusu zasáhl gólman Svidorov svou lapačkou.
     
    43:22
    Na opačné straně se odhodlal ke střele Martin Osmík, jeho zakončení skončilo těsně nad horní tyčí Sidorovovy klece. Brankář jaroslavle tak zasahovat nemusel.
     
    41:08
    Domácí pronikli do útočného pásma, odkud Jurtajkin nahodil puk směrem na bránu Karlových Varů. Fučík měl v době nahození zakrytý výhled a tak puk letící na jeho bránu vyrazil až na poslední chvíli.
     
    40:01
    Jelikož trest Jiřímu Běhalovi v předchozí části vypršel současně se zazněním sirény, vstoupili energetici do závěrečné periody s plným počtem hráčů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 9. Manuchov, 23. Konovov (Alexejev, Jurtajkin), 29. Kolonistov (Cvetkov, Polunin) – 18. Beránek (Vrána, Škop), 20. Beránek, 25. Kečkeš, 49. Zadražil, 56. Rubeš (Beránek, Běhal)


    Loko Jaroslavl: Sidorov (Kudašev ) – Jelesin, Cvetkov, Chisamutdinov, Manuchov, Averin, Turčaninov, Gromov – Kolonistov, Ryžkov, Polunin – Kulagin, Iljenko, Dyldin – Alexejev, Jurtajkin, Krikuněnko – Kajumov, Komonov, Děnisenko – Čvančikov
    HC Energie Karlovy Vary: Fučík (Kuchař) – Šafář, Šimek, Michálek, Běhal, Vaněk, Rulík, Kečkeš, Röthlisberger – Gríger, Harkabus, Zadražil – Osmík, Beránek, Škop – Csamangó, Orság, Rubeš – Vrána, Janata
    thejrc.org