Slovensko – Polsko 5:0 (kon.) | Česko – Maďarsko 7:1 (kon.)
konec
Slovensko
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Polsko
Pátek 19.12.2014, 15:00 • PSG aréna, Zlín • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě všechno. Za hodinku si ale nezapomeňte zapnout onlajn z úvodní bitvy české reprezentace do 15 let, která vyzve osmnáctku Maďarska! (17:03:04)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Slovensko – 10 (42)
    Polsko – 2 (6)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny polská brankářka Martyna Sassová a autorka dvou slovenských branek Martina Fedorová.
     
    Výsledek prvního utkání Turnaje Visegrádské čtyřky je jednoznačný, i na ledě to vypadalo jednoznačně. Po krátkých počátečních problémech slovenské hokejistky podle očekávání přehrály své polské soupeřky a radují se z prvních tří bodů tady ve Zlíně. Utkání mohlo skončit i výraznějším rozdílem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Polsko hraje v plném počtu a to už bude z dnešního souboje všechno.
     
    58:58
    Slovenky už zvedaly ruce nad hlavu, když dlouhou kombinaci zakončila teč Tatiany Korenkové. Martyna Sassová ale zasahuje.
     
    57:37
    A ještě jedno polské vyloučení, které je opět spíš důsledkem přehnané horlivosti. Julia Gawliková (POL) inkasuje menší trest za podražení.
     
    57:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže i přesto je třetí třetina gólově nejúrodnější částí zápasu! Slovenky dnes poprvé využívají přesilovou hru. Z rohu pásma našla Ágoštonová volnou ZUZANU MAJERÍKOVOU, která si puk stáhla na bekhend a pak ho poslala pod betony nešťastné gólmanky Sassové – 5:0. Asistence: Patricia Ágoštonová, Lenka Čurmová.
     
    56:35
    Slovenský celek si v klidu vyměňuje kotouč v útočném pásmu. Pro diváky je škoda, že se hokejistky víc netlačí do brány jak, takhle se nedočkají až tolika zajímavých akcí.
     
    55:57
    Martyna Sassová, pro dnešek nejlepší hráčka zápasu na polské straně, si poradila s ranou od modré. Snažila se ji tečovat Korenková, ale podle všeho dráhu letu nezměnila.
     
    55:09
    A je tady další menší trest pro polskou stranu, teď šlo o zbytečný útočný faul. Za hákování je vyloučena Julia Gawliková (POL).
     
    54:55
    Obrovskou šanci nevyužila Fedoročková, která těsně minula tyčku. Do brankové konstrukce následně zamířila tečovaná střela Klimášové.
     
    53:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhou část oslabení odehrály Polky výborně, ale dvě sekundy po konci trestu inkasují a o vítězi je rozhodnuto. Annamaria Suráková poslala od hrazení ideální přihrávku MARTINĚ FEDOROVÉ, která prokázala buldočí hlad po gólu, natlačila se do brankoviště a puk poslala z první do polské sítě – 4:0! Asistence: Annamaria Suráková.
     
    52:43
    Už zase bylo těch přihrávek moc, až nakonec přišla střela a tyčka v podání Romany Košecké! Z tribun se ozývá "Teraz to príde."
     
    51:53
    Teď by se to mělo zlepšit, je tady totiž přesilová hra pro slovenský výběr. Kapitánka Aneta Cyganová (POL) pyká za podražení.
     
    51:40
    Čas běží poměrně rychle, hraje se bez zbytečného přerušování. Slovenky svou kombinaci v útočné třetině zase nedokázaly proměnit ve střelu, což je ve třetí třetině jejich vážný nedostatek.
     
    50:46
    Protiútok ovšem mohl brankovým stavem taky zamávat! Polské přečíslení zakončovala Julia Gawliková, jenže její střela byla opravdu slabá.
     
    49:48
    Trochu platonický nápor Slovenska přece jen končí dobrou šancí, před brankovištěm se kolem své osy otočila Záborská. Bekhendem ale tyčku těsně minula.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 34. Klimášová (Fedoročková), 40. Fedorová (Suráková), 46. Košecká (Zálešáková), 54. Fedorová (Suráková), 57. Majeríková (Ágoštonová, Čurmová)


    Slovensko: Jablonovská (31. Ležovičová) – Drábeková, Zálešáková, Čurmová "C", Klimášová, Suráková, Sedláková, T. Ištocyová, Honečková – Korenková, Maskaľová, Majeríková, Fedoročková, Trebulová, Záborská, Fedorová, Košecká, Ágoštonová, L. Ištocyová. Trenér: Ján Valúch.
    Polsko: Sassová (Najdecká) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – Cyganová "C", Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

    Rozhodčí: Valentík – Dias, Kučera.
    bahis siteleri