Maďarsko – Francie 25:26 (kon.) | Č. Hora – Španělsko 18:19 (kon.) | Norsko – Švédsko 29:25 (kon.)
konec
Černá Hora
18:19 (8:13)
Španělsko
Pátek 19.12.2014, 18:00 • Papp László Budapest Sportaréna, Budapešť (Maďarsko) • Mistrovství Evropy žen
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry a postupu Španělska do finále vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera, například sledováním již zmiňovaného druhého semifinále ME v házené či jiného textového online přenosu na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (19:57:32)
     
    Od 20:30 je na řadě druhé semifinále, které určí Španělsku soupeře v boji o zlatou medaili, stejně jako Černé Hoře, která bude bojovat s poraženým z dvojice Norsko – Švédsko o medaile bronzové.
     
    Diváci v budapešťské hale Papp László Budapest Sportaréna měli k vidění velmi ofenzivní házenou bez mnoha zbytečných faulů a převážně mnoha a mnoha zákroky brankářek na obou stranách. Střelecky začaly lépe Španělky, které se velmi rychle ujaly vedení 3:0. Teprve po devíti minutách čisté hrací dokázaly Černohorky překonat v bráně Španělska velmi výborně chytající Navarrovou, která do té doby zlikvidovala každý střelecký pokus Černé Hory. Černohorky už se nadechovaly k vyrovnání stavu utkání, když se španělský brankostroj znovu rozjel. V jednu chvíli už vedly Španělky o 7 branek. Tak velkou potupu si hráčky úřadujících mistryň Evropy nechtěly nechat líbit a proto se zaměřily na přesnější zakončení. To zatím Černohorkám stačilo ke snížení stavu skóre na rozdíl pěti branek. Prvních třicet minut uplynulo při stavu 13:8 ve prospěch Španělska. Všichni očekávaly další ofenzivní smršť Španělek ve druhém poločase, ale prvními, kdo zasadil v druhém poločase branku byly Černohorky. Oba celky poté vstřelily ještě po jedné brance, jenže poté si do brány stoupla Rajčićová a to byl pro Španělky hodně velký problém. Rajčićová doslova uzamkla bránu a soupeřky se ne a ne prosadit, zatímco Černohorky začaly stahovat pětibrankový náskok Španělek. Tři branky byly v rozdílu obou celků, když se dokázaly Španělky po neuvěřitelných patnácti minutách prosadit zásluhou Peňové. Už to vypadalo, že Rajčićové kouzla jsou pryč, neboť o malou chvíli později musela ze své brány znovu lovit míč po střele Pinedové. Jenže Rajčićová znovu zaklela svojí bránu a předváděla neuvěřitelný výkon, stejně jako na druhé straně Navarrová, která chytila bezmála 50% černohorských střel a spoluhráčky španělské brankářky mohly děkovat právě Navarrové, že se skóre ve většině případů nepohybovalo. Černohorky dvě minuty před koncem zápasu snížily na rozdíl jedné branky, v tu chvíli se našla poslední střelkyně Španělek, kterou se stala Pinedová, která přidala branku Španělska s pořadovým číslem 19. Černohorky předvedly dvacet sekund před koncem zápasu snížit znovu na rozdíl jediné branky a o drama bylo postaráno! Španělský trenér na toto reagoval oddechovým časem, kdy svým hráčkám naordinoval strategii pro posledních několik sekund. Španělky si v závěru zápasu dokázaly míč udržet a slaví tak vítězství, které pro ně znamená postup do finále letošního mistrovství Evropy! Naopak Černohorky, úřadující mistryně Evropy, se cítili frustrované a v jejich očích se objevovaly slzy. Smutnit ale nemusí, v neděli můžou hráčky Černé Hory vybojovat aspoň bronz a aspoň maličko si zlepšit náladu z dnešního prohraného zápasu. Nechme se však překvapit, jak zápas o bronzové, ale i o zlaté medaile nakonec dopadne!
    Velkou pochvalu zaslouží také dvojice slovenských rozhodčích, na které se po celou dobu turnaje valila ze všech stran slova chvály. I kvůli tomuto faktu získal Peter Brunovský a Vladimír Čanda možnost odpískat semifinále mezi Černou Horou a Španělskem, ve kterém podali, jak jinak, než opravdu velmi kvalitní výkon, hodný předních evropských i světových rozhodčí. Nezbývá, než popřát této dvojici rozhodčích plno dalších sportovních úspěchů a plno nervů do dalších zápasů, které budou řídit v roli rozhodčích.

    Statistiky zápasu

    Černá Hora: Barjaktovićová, Rajčićová – Radičevićová 6/1, K. Bulatovićová 4/1, Jovanovićová 2, Pavičevićová 2, Petrovićová 2, A. Bulatovićová 1, Mehmedovićová 1, Klikovaćová, Jankovićová, Malovićová, Ramusovićová, Despotovićová, Kněževićová

    Španělsko: Navarrová, Tempranová – Pinedová 5, Manguéová 4, Chávezová 3, Peňová 3, Cabralová 2, Aguilarová 1, Fernándezová 1, Lópezová, Martínová, Nuňézová, Escribanová, Gonzálezová, Elorzaová, Egozkueová

    Střely na bránu: 36-30
    Sedmimetrové hody: 2/3 – 0/0
    Žluté karty: 3-1
    Dvouminutové tresty: 1-2
    Diváci: 3500
     
    Dnešní utkání sledovalo 3500 diváků.
     
    Nejlepší hráčky zápasu

    Černá Hora: Andjela Bulatović – 1 branka
    Španělsko: Silvia Navarrová – 18 zákroků (50% úsp.)
     
    Na hrací plochu vbíhají velmi šťastné Španělky, které se radují z postupu do finále letošního mistrovství Evropy! Naopak v očích Černohorek se objevuje a slzy, a pocit frustrace.
     
    60
    Konec zápasu. (18:19)
     
    60
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráčky Španělska. (18:19)
     
    60
    Oddechový čas pro Španělsko. Španělský trenér udává poslední pokyny před koncem druhého poločasu. (18:19)
     
    60
    Dvacet sekund před koncem zápasu snížila Radičevićová na rozdíl jedné branky. (18:19)
     
    60
    Bulatovićová byla faulována obranou Španělska. (17:19)
     
    60
    Černohorky se ujímají míče a snaží se založit rychlý protiútok! (17:19)
     
    60
    Probíhá poslední minuta druhého poločasu. (17:19)
     
    59
    Naopak Černohorky přicházejí vinou nepřesné rozehrávky o míč. (17:19)
     
    59
    Pinedová vstřelila jednu z velmi důležitých branek Španělska. Španělky se díky této trefě dostávají do dvoubrankového vedení. (17:19)
     
    59
    Radičevićová zařizuje Černé Hoře snížení na rozdíl jediné branky. Tak to je neuvěřitelná jízda Černé Hory ve druhém poločase. (17:18)
     
    58
    Ani Martínová, nejlepší střelkyně Španělska, se nedokázala prosadit po náskoku z pravého křídla proti Rajčićové. (16:18)
     
    57
    Navarrová znovu zasahuje. Tak to je neuvěřitelný výkon brankářek. Tento zápas patří jednoznačně jim. (16:18)
     
    57
    Rajčićové se povedlo zastavit zákrokem další akci Španělek. (16:18)

    Josef Cestr

    Černá Hora: Barjaktovićová (Rajčićová) – Petrovićová, Pavičevićová, Radičevićová, Jovanovićová, A. Bulatovićová, Klikovaćová, Jankovićová, Malovićová, K. Bulatovićová, Ramusovićová, Mehmedovićová, Despotovićová, Kněževićová
    Španělsko: Navarrová (Tempranová) – Lópezová, Martínová, Nuňézová, Fernándezová, Manguéová, Aguilarová, Chávezová, Pinedová, Escribanová, Peňová, Gonzálezová, Elorzaová, Egozkueová, Cabralová

    Rozhodčí: Peter Brunovský, Vladimír Čanda (oba SVK)

    Diváci: 3500
    bahis siteleri