SP v běhu na lyžích, 10km žen volně, Davos Vítez: M. Björgenová (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci, štafeta Ramsau, skoky Vítěz: Německo (kon.)
SP v běhu na lyžích, 15km mužů volně, Davos Vítěz: Anders Glöersen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci, týmový závod, běh Vítěz: Norsko (kon.)
konec
SP v běhu na lyžích, 10km žen volně, Davos

Vítez: M. Björgenová (NOR)

Sobota 20.12.2014, 10:30Klasické lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (11:59:43)
     
    Konečné pořadí:

    1. Marit Björgenová (NOR) 24:57,7
    2. Nicole Fesselová (GER) +19,9
    3. Heidi Wengová (NOR) +26,7
    4. Ragnhild Hagová (NOR) +35,4
    5. Claudia Nystadová (GER) +38,3
    6. Therese Johaugová (NOR) +39,9
    7. Riitta-Liisa Roponenová (FIN) +46,1
    8. Charlotte Kallaová (SWE) +52,8
    9. Krista Parmakoskiová (FIN) +54,1
    10. Emma Wikenová (SWE) +55,9
    11. Martine Ek Hagenová (NOR) +59,8
    12. Elizabeth Stephenová (USA) +1:00,8
    13. Julia Čekalevová (RUS) +1:01,5
    14. Kerttu Niskanenová (FIN) +1:03,0
    15. Denise Herrmannová (GER) +1:03,3
    ---
    17. Petra Nováková (CZE) +1:05,7
    47. Alena Procházková (SVK) +2:29,2
    Dnešní stupně vítězů. Na prvním místě skončila vedoucí závodnice SP Marit Björgenová, druhá trošku překvapivě skončila Nicole Fesselová, třetí pak Heidi Wengová:

     
    Můžeme mít radost z výkonu Petry Novákové, která zajela tuhle trať velmi dobře, dlouhou dobu byla v první desítce, a nakonec skončila na 17. příčce. Za vedoucí Björgenovou zaostala o 1 minutu, 5 sekund a 7 desetin.
     
    Marit Björgenová (NOR) potvrdila roli favoritky a v tomto závodě se radovala z vítězství. Vyhrála o 19,9 sekundy před druhou Nicole Fesselovou (GER) a o 26,7 sekundy před třetí Heidi Wengovou (NOR). Therese Johaugová (NOR) v tomhle závodě, můžeme říci, propadla, a skončila až na 6. místě.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Marit Björgenová (NOR) se nakonec stává vítězkou tohoto závodu, tak jak se dalo očekávat. Závěrečný úsek zvládla skvěle a prosadila se před vedoucí Fesselovou o 19,9 vteřiny!
     
    CÍL
    Therese Johaugová (NOR) nezvládla poslední měřený úsek. A dnešní závod tedy nevyhraje. Lepší výsledek si představovala také Riitta-Liisa Roponenová (FIN) i Julia Čekalevová (RUS).
     
    CÍL
    A právě dojela do cíle také jedna z favoritek, a to Heidi Wengová (NOR). Nebyla ale rychlejší než Fesselová, ta dojela před ní o 8,8 sekundy.
     
    CÍL
    Dojela jinak i další favoritka, a to Charlotte Kallaová (SWE). Ta je aktuálně na čtvrtém místě. Na vedoucí Fesselovou ztratila 32,9 vteřiny.
     
    CÍL
    Petra Nováková (CZE) dnes zajela skvěle! A za vedoucí Fesselovou z Německa zaostala o 45,8 sekundy. Aktuálně je na desátém místě.
     
    CÍL
    Na čele máme novou závodnici, a to Nicole Fesselovou (GER). Dojela s časem 25:17,6 a vede před druhou Ragnhild Hagovou (NOR) o 15,5 sekundy. K cíli se rovněž blíží největší favoritky – a to Marit Björgenová (NOR) a Therese Johaugová (NOR).
     
    CÍL
    Na čele jinak máme Claudii Nystadovou (GER), která vede před druhou Emmou Wikenovou (SWE) celkem o 22 sekund. Němka zajela dnes dobrý závod.
     
    Na druhém úseku je naopak rychlejší Therese Johaugová (NOR), ale pouze o půl sekundy než druhá Marit Björgenová (NOR).
     
    Jedna z favoritek Charlotte Kallaová (SWE) zde v Davosu nemá formu. Dokonce je pomalejší než Petra Nováková, alespoň po 2. měřeném úseku.
     
    Marit Björgenová (NOR) je na této trati nejrychlejší! Vede ovšem před Johaugovou o pouhých 0,8 sekundy.
     
    Therese Johaugová (NOR) je novou vedoucí závodnicí! Na prvním měřeném úseku dojela v čase 4:38,7. Uvidíme, jak na to odpoví Marit Björgenová (NOR).
     
    CÍL
    Stále vede Elizabeth Stephenová (USA) před Denise Herrmannovou (GER) a Coraline Thomasovou Hugueovou. Američanka dojela do cíle v čase 25:58.
     
    Petra Nováková dojela k druhému měřenému úseku. Tam trošku ztratila, přesto ne o moc. Vedoucí Ingvild Flugstad Östbergová (NOR) disponuje náskokem pouhých 3,4 sekundy. Češka je zde pátá.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri