Gent – Standard 1:2 (kon.) | Club Brugge – Genk 4:1 (kon.) | Lokeren – Kortrijk 1:2 (kon.)
konec
Club Brugge KV
4:1 (1:1)
KRC Genk
Neděle 21.12.2014, 18:00 • Jan Breydelstadion (Bruggy) • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Clubu Bruggy potvrdili dominanci na domácím hřišti a třetí celek tabulky Genk deklasovali čtyřmi vstřelenými góly. Ve šlágru kola se sice vedení ujali fotbalisté Genku, domácím plejerům se však v závěru úvodní půle podařilo vyrovnat. Ve druhém poločase padaly míče pouze do jedné brány a zaslouženého vítězství se tak před domácími příznivci dočkali fotbalisté Clubu Bruggy, kteří zvítězili přesvědčivě 4:1 a v tabulce si tak upevnili vedoucí pozici. (20:02:25)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    K exekuci rohového kopu se postavil Gerkens, ale brankář Ryan míč vyrazil mimo nebezpečí. Hlavní sudí poté naposledy foukl do píšťalky a ukončil utkání.
     
    90+2
    Hostující hráči se pokoušejí alespoň o zmírnění porážky, defenziva Brugg je však neústupná a atak Genku odvrací na rohový kop.
     
    90
    Hlavní arbitr Vertenten nastavil ve druhém poločase tři minuty nad rámec základní hrací doby.
    José Heriberto IZQUIERDO - 4:1
     
    89
    Střídání v celku Club Brugge KV: na hřiště se podívá De Bock, dnes už dohrál Vormer.
     
    87
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Příznivci domácího mužstva slaví! Náskok Brugg totiž navýšil střídající JOSÉ HERIBERTO IZQUIERDO. Tento kolumbijský útočník si pohrál s defenzivou hostujícího celku a svůj střelecký pokus umístil přesně ke vzdálenější tyči. Ačkoliv se gólman Köteles po míči natahoval, zabránit v cestě do brány mu už ale nedokázal.
     
    85
    Pohlednou přihrávku patou v pokutovém území předvedl Rafaelov, který hraje i tak trochu pro díváky. Jeho oku lahodící přihrávku zachytil Gedoz, který se dobře uvolnil a poté vypálil míč jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    84
    Střídání v celku KRC Genk: ze hřiště odchází kapitán Buffel, opačným směrem putuje Schrijvers.
     
    84
    Střídání v celku Club Brugge KV: z trávníku odchází Storm, kterého vystřídá Izquierdo.
     
    83
    K útoku se dostali také fotbalisté domácího celku, navýšit jejich vedení se střelou z hranice šestnáctky pokusil Vormer, ale s jeho pokusem si brankář Genku poradil.
     
    81
    Hostující fotbalisté obléhali šestnáctku Brugg, do které létaly centry jako na letišti. Domácí defenziva však zůstala pevná a snížení svého náskoku nepřipustila.
     
    79
    Střelecký pokus zpoze šestnáctky vyprodukoval Gedoz, brankáře hostujícího mužstva však nevystrašil, protože pro něj byla vyprodukovaná rána doslova lahůdka.
     
    77
    Střídání v celku KRC Genk: Čavrić nahradí Okriashvilliho.
     
    76
    Domácí ale po rozehrání rohového kopu bránu soupeře neohrozili, naopak na útočnou polovinu se dostali hosté a Mboyo se v pokutovém území prezentoval prudkou ránou, které však scházela potřebná přesnost.
     
    75
    Jenže fotbalisté Brugg opět dokázali proniknout před šestnáctku hostujícího celku, kde došlo k nedovolenému zákroku. Po přímé střele, která padala rychle dolů, parádní zákrok předvedl Köteles, který míč vyškrábl nad břevno.
     
    74
    Domácí posléze podnikli další útočnou akci, která byla zastavena jen za cenu faulu. Centrovaný míč ale obrana Genku odvrátila do bezpečných míst.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 45+3. Duarte, 55. Vormer, 72. Rafaelov, 87. Izquierdo – 42. Mboyo

    Karty:   39. Vormer (BGY), 44. Mechele (BGY) – 27. Kabasele (GNK), 35. Mbodji (GNK), 35. Buffel (GNK), 40. Milinković-Savić (GNK), 59. Castagne (GNK)

    Neproměněná penalta: 42. Mboyo (BGY), brankář Ryan zneškodnil


    Club Brugge KV: Ryan – Meunier, Duarte, Mechele, De fauw – Vormer (89. De Bock), Gedoz, Simons – Storm (84. Izquierdo), Rafaelov – Castillo (68. De Sutter)
    Náhradníci: Menegazzo, De Sutter, Dioudis, Izquierdo, De Bock, Van den Buijs, Oularé

    KRC Genk: Köteles – Castagne, Mbodji, Kabasele, Ngcongca – Buffel (84. Schrijvers), Okriashvilli (77. Čavrić), Gerkens, Milinković-Savić, Kage – Mboyo
    Náhradníci: Bizot, Verbiest, Čavrić, Schrijvers, Valsh, Cissé, Vrijsen

    Rozhodčí: Vertenten – Vanyzere, Nijssen
    bahis siteleri