Washington – Ottawa 2:1 (kon.) | Columbus – Nashville 1:5 (kon.) | Florida – Pittsburgh 4:3 (1:0 po s.n.)
Anaheim – San Jose 3:2 (po pr.) | Vancouver – Arizona 7:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:4 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Nashville Predators
Úterý 23.12.2014, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je pro dnešek vše. S přáním klidného prožití vánočních svátku se s Vámi loučím a u dalších online přenosů se s Vámi těším na počtenou! (04:02:33)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Pekka Rinne (NSH) 30 zákroků, 1 gól, 96,8 %
    2. Craig Smith (NSH) 2+0
    3. Colin Wilson (NSH) 1+1
     
    Dnešní utkání sledovalo v Nationwide Aréně 14 573 diváků!
     
    Zápas končí a z vítězství se mohou radovat hosté! O jejich dvoubodovém zisku rozhodla až druhá polovina zápasu, v níž na hřišti dominovali a dá se říct, že až na pár výjimek domácí tým k ničemu nepustili. Vše ale mohlo být jinak, kdyby v úvodu zápasu byla uznána Folignova branku, jenže hlavní rozhodčí po konzultaci se svým kolegou u videa rozpažil a otěže zápasu pomalu, ale jistě přebrali Predátoři. Nejprve se prosadil Wilson, do konce třetiny ještě stihl zvýšit vedení Smith. Od třetí třetiny si domácí příznivci slibovali drtivý tlak svého týmu, ten se ale nekonal. Na 3:0 zvýšil Jones, druhou branku večera přidal Smith a za minutu a půl už rozdíl čítal propastných pět branek, prosadil se Mike Fisher. Alespoň čestný úspěch Blue Jackets zaznamenal v přesilové hře Wennberg, pro kterého to byl první gól v NHL. To ale už nic nezměnilo na tom, že z dnešního zápasu odcházejí zaslouženě o poznání šťastnější Predators.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Ellis se ocitl sám před brankou domácích, ale McElhinney jeho střelu v posledním okamžiku dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta dnešního utkání.
     
    58:43
    Nealova teč mířila těsně vedle, McElhinney měl teď štěstí, vůbec nevěděl, kde se kotouč nachází.
     
    58:05
    A nyní si zahrají ve čtyřech. Právě hlavní aktér předchozí situace Jeremy Morin (CBJ) usedá na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    57:43
    Jeremy Morin orazítkoval tyč Rinneho svatyně! Domácí se ale probouzí opravdu příliš pozdě.
     
    57:24
    Atkinsonův pokus byl zblokován vysoko nad branku.
     
    56:59
    A další ofsajd, tentokrát na druhé straně.
     
    56:22
    Ofsajd domácích.
    Alexander WENNBERG - 1:5
     
    55:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak jsem to s tou Rinneho nulou zakřikl! Domácí využívají početní převahu a připisují si alespoň čestný úspěch! Johnson přihrál na levém kruhu volnému Johansenovi a ten z první posunul kotouč na hůl ALEXANDERA WENNBERGA, který tvrdou střelou překonává Rinneho. Pro mladého útočníka je to první gól v NHL. Asistence: Ryan Johansen, Jack Johnson.
     
    55:10
    Blue Jackets čeká druhá přesilová hra. Na lavičku hanby usedá Gabriel Bourque (NSH), proti pravidlům se provinil držením.
     
    54:52
    Dubinsky nahrál rozjetému Atkinsonovi a ten vyprodukoval další střelecký pokus Columbusu, ovšem ani tento nedoputoval za Rinneho záda. Finský gólman by si dnes čisté konto opravdu zasloužil.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 56. Wennberg (Johansen, Johnson) – 28. Wilson (Bartley), 30. Smith (Ribeiro), 47. Jones (Nystrom, Neal), 48. Smith (Forsberg, Josi), 49. Fisher (Wilson, Ellis)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Connauton, Wisniewski, Ťuťin, Prout – Foligno, Johansen, Morin – Calvert, Dubinsky, Atkinson – Tropp, Wennberg, Skille – Cracknell, Chaput, Boll
    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Josi, Weber, Ekholm, Ellis, Bartley, Jones – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Cullen – Nystrom, Jokinen, Bourque – Beck, Jarnkrok, Neal

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Graham Skilliter – Steve Barton, Scott Driscoll

    Diváci: 14573
    thejrc.org