SP v alpském lyžování - slalom mužů, 1. kolo Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | SP v alpském lyžování - Super-G žen, St. Moritz Vítěz: L. Vonnová (USA) (kon.)
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo Vítěz: M. Hargin (SWE) (kon.)
konec
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo, Kitzbühel

Vítěz: M. Hargin (SWE)

Neděle 25.01.2015, 13:30Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:01:02)
    Mattias Hargin vyhrál svůj první závod světového poháru. A v cíli se obrovsky zaradoval:

     
    Konečné pořadí:

    1. Mattias Hargin (SWE) 1:43,10
    2. Marcel Hirscher (AUT) +0,49
    3. Felix Neureuther (GER) +0,63
    4. Giuliano Razzoli (ITA) +0,77
    5. Fritz Dopfer (GER) +0,82
    6. Alexander Chorošilov (RUS) +1,04
    7. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,13
    8. Stefano Gross (ITA) +1,32
    9. Alexis Pinturault (FRA) +1,44
    10. Markus Larsson (SWE) +1,49
    11. Julien Lizeroux (FRA) +1,59
    12. Mario Matt (AUT) +1,66
    13. Andre Myhrer (SWE) +1,68
    14. Linus Strasser (GER) +1,78
    15. Patrick Thaler (ITA) +1,88
     
    Ani Marcel Hirscher, ani Felix Neureuther svůj třetí závod světového poháru ve slalomu nevyhráli. Triumf jim totiž vyfoukl Švéd Mattias Hargin, který jel zdravě agresivně obě kola a nakonec se po právu radoval z vítězství. Druhý Hirscher zaostal o půl vteřiny, třetí Neureuther pak o 63 setin.
     
    Závod skončil.
     
    30
    Marcel Hirscher (AUT) nezajel tak dobré druhé kolo jako Švéd Hargin. Prostě některé úseky projel dost pomalu. A do cíle dojel se ztrátou 49 setin, což mu stačí pouze na druhé místo.
     
    29
    Alexander Chorošilov (RUS) možná nezvládl tlak, že startuje jako druhý od konce. Jindy nechybující Rus ztropil hrubici během přechodu na prudší svah a pak také v jedné z branek. Ale situaci obratně ustál. Bude nejhůře šestý.
     
    28
    Tohle byla velká paráda, není moc co dodat! Mattias Hargin (SWE) suverénně zaútočil na první příčku. A v cíli byl o 63 setin lepší. Jak zareagují poslední dva závodníci Chorošilov a Hirscher?
     
    27
    Fritz Dopfer (GER) ztratil ve druhém kole něco ze svého náskoku a bude dnes nejlépe třetí. Na Neureuthera nestačil o 19 setin sekundy, na druhého Razzoliho pět setinek. Dopfer nedělal chyby, za těchto okolností malých rozdílů prostě jen rozhoduje každá chybička.
     
    26
    Felix Neureuther (GER) pořád balancoval na hranici prvního a druhého místa. V poslední části ovšem zrychlil a o 14 setin porazil Razzoliho. Nebyla to ovšem nijak klidná jízda, typická pro Němce. Přesto svůj cíl splnit dokázal.
     
    25
    Stefano Gross (ITA) byl horší než vedoucí krajan Razzoli, dokonce byl i horší než Kristoffersen. Umístění na stupních vítězů z toho dnes zkrátka na devadesát devět procent nebude. Celkově je třetí se ztrátou 55 setin.
     
    24
    Giuliano Razzoli (ITA) se dostal před Kristoffersena na první místo! Italovi prostě sjezdovka v Kitzbühelu neuvěřitelně sedla. A nemá úplně špatnou pozici, disponuje náskokem 36 setin. Teď ovšem na řadu přijdou ti největší slalomářští vlčáci.
     
    23
    Markus Larsson (SWE) na čas Kristoffersena neměl, přesto se dostal průběžně alespoň na bednu. Svůj náskok neuhájil především díky prostředku trati, tu Nor zajel velmi dobře. Jeho deficit činí 36 setin sekundy.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:44,23
    2. Alexis Pinturault (FRA) +0,31
    3. Julien Lizeroux (FRA) +0,46
     
    22
    Andre Myhrer (SWE) si svou pozici ve druhém kole nevylepší. Švéd asi čekal trošku více. A těžko říci, jestli se ztrátou 0,55 sekundy udrží první desítku. V tuto chvíli je pátý.
     
    21
    Jízda Linuse Strassera (GER) byla na riziko. Němec byl už takhle spokojený, že po prvním kole byl desátý, ale přesto hodlal svou pozici ještě vylepšit. Slalom to byl neklidný, i proto se ztráta dostala na 0,65 vteřiny. Ta znamená průběžné páté místo.
     
    20
    Henrik Kristoffersen (NOR) napravil svou nepovedenou jízdu z prvního kola a ujal se vedení v závodě! Byla to z jeho strany vyrovnaná jízda. Nakonec Pinturaulta překonal o 31 setin sekundy.
     
    19
    Ani Patrick Thaler (ITA) nemůže najít optimální formu. Ani on se na první místo před Pinturaulta nedostal, dokonce na něj ztratil 44 setin sekundy. V poslední době se Italovi prostě nedaří.
     
    18
    David Choudounsky (USA) dojel do cíle se ztrátou 1,32 sekundy. Za okolností, za nichž Američan jel, je to parádní čas. Američan totiž během jízdy ztratil hůlku. V cíli pak zlomil tu druhou, jako by se té ztracené chtěl pomstít. Bral jinak vše s úsměvem.

    Patrik Sandev

    thejrc.org