Třinec – Liberec 2:1 (kon.) | Slavia – Sparta 4:9 (kon.) | Zlín – Vítkovice 5:2 (kon.)
Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 6:3 (kon.)
Kometa Brno – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 01.02.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí brankář a nejlepší hráč dnešního utkání Hrubec se po zápase uklonil třineckým fanouškům, kteří mohou slavit těsnou výhru svého celku. Liberec byl po většinu dnešního duelu aktivnějším mužstvem a měl také střeleckou převahu. Trápil se spíše domácí lídr extraligy, jenomže hokej, ostatně jako každý jiný sport, se hraje až do samotného konce. Oceláři zbraně nesložili a v minutě šedesáté urvali vítězství. V pořadí si upevnili vedení a v dalším kole budou atakovat stobodovou hranici. To Liberec se vytouženému předkolu play-off nepřiblíží, možná naopak klesne na dvanáctou příčku.

    Po reprezentační přestávce se bude hrát 45. kolo až ve středu 11. února. Třinec se představí od 17:30 v Plzni, Bílí Tygři přivítají ve své Home Credit Areně v 18:00 družstvo Olomouce. Z mé strany už je to pro dnešek definitivně všechno, děkuji vám za pozornost a loučím se s vámi. Přeji úspěšný vstup do nového týdne i měsíce, u dalších přenosů se těším, na počtenou! (17:32:08)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 18 (3, 5, 9) – 29 (10, 10, 9),
    střely mimo: 12 (4, 5, 3) – 5 (3, 1, 1),
    hity: 15 (8, 4, 3) – 7 (3, 2, 2),
    vyhraná vhazování: 35/61 (6, 11, 18) – 26/61 (9, 7, 10),
    úspěšnost na vhazování: 57 % – 43 %,
    trestné minuty: 8 (4, 2, 2) – 8 (2, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (28 úspěšných zákroků),
    Petr Vampola – LIB (0+1).

    Z týmu Třince byl vyhlášen nejlepším hráčem gólman Hrubec, který měl dnes na výsledku opravdu lví podíl. Za vyrovnaného stavu ve třetí třetině pokryl několik obrovských šancí hostů a udržel Oceláře ve hře. Na druhé straně barikády je to útočník Vampola, jenž odehrál dobré utkání, hýřil aktivitou a připsal si jednu asistenci.
     
    Je dobojováno a zápas končí vítězstvím Ocelářů, na jejichž straně dnes rozhodně stála paní štěstěna. Třinečtí vstupovali do třetí části s hubeným náskokem, ale v oslabení inkasovali vyrovnávací gól z hole Šimka, jenž zamířil od modré čáry přesně do horního rohu. Vedení mohl Třinci vrátit Orsava, branku však minul a stejně si počínal v ještě větší příležitosti na druhé straně Valský. Za pár sekund skryl Hrubec do lapačky střelu Jelínka a Oceláři se nadále museli spíše bránit aktivnímu Liberci. Druhou branku vstřelili až minutu před koncem, kdy na chvilku zavřeli Bílé Tygry do obranné klece a střelu M. Doudery dorazil pod břevno Polanský. Ten dnes skóroval dvakrát a zajistil Ocelářům tři body. Hokej byl dnes nespravedlivý, Severočeši si za svůj výkon body určitě zasloužili.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Bílí Tygři samozřejmě ještě zkoušejí hru bez brankáře, ale musejí se co nejrychleji dostat před Hrubce. To se jim zatím vůbec nedaří.
    Jiří POLANSKÝ - 2:1

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    59:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři převracejí vedení zpět na svou stranu, když skórují na začátku poslední minuty třetí třetiny! Na okamžik zamkli Liberec před Lašákem, M. Doudera si vyměnil puk s Draveckým a vystřelil. Odražený kotouč si našel JIŘÍ POLANSKÝ a dorážkou pod břevno zaznamenal svůj druhý dnešní zásah – 2:1! Asistence: Milan Doudera, Vladimír Dravecký.
     
    58:50
    M. Doudera vybojoval puk ve střední třetině a nahodil ho dopředu. Šimka vyráží za Lašákovu branku napadat Polanský.
     
    58:27
    Už nám běží poslední dvě minuty základní hrací doby a vypadá to na prodloužení. Liberecký útok zabrzdil ofsajd, na buly jdou Polanský a Filippi.
     
    57:58
    Po Bakošově střele se před Hrubcem octl volný Jelínek, svou dorážku však nasměroval pouze mimo třineckou branku.
     
    57:30
    Linhart čistě sroloval Vampolu na hrazení, jenomže další rozehrávka Slezanů byla nepřesná. Dnes je jejich herní projev vskutku neučesaný.
     
    56:49
    Vampola je tlačen Rákosem do rohu kluziště u Lašákovy branky, ale Liberec situaci zvládl a opět bude moci zaútočit.
     
    56:19
    Valský obral o puk rozehrávajícího Adamského a pak čistě srazil k ledu Trončinského. Bílí Tygři znovu znepříjemňují rozehrávku Třince agresivním napadáním.
     
    55:50
    Liberecké následně přibrzdila přihrávka rukou, v dalších sekundách se museli soustředit na obranu, načež je v nadcházející útočné akci zastavil ofsajd.
     
    55:22
    Valský vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu a Bílí Tygři puk získali. Boje za brankou Hrubce svádějí Linhart a Galvas s Jelínkem a Krenželokem.
     
    54:56
    Liberec je v plném počtu a oslabení přečkal bez jakýchkoliv komplikací. Do konce utkání zbývá něco přes pět minut, dopředu jde Valský.
     
    54:20
    Vampola přidává další vyhození po hrazení a do konce třinecké přesilovky zbývá rázem jen půl minuty. Oceláři dnes hrají v menší křeči.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 13. Polanský (Kreps), 60. Polanský (M. Doudera, Dravecký) – 47. Šimek (Radivojevič, Vampola)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Hrabal, Klesla (C), Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský – Rákos, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Růžička, Plíhal, Matuš – Franek, Cienciala, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Vaněček) – Šimek, Výtisk (C), Gřegořek (A), Derner, Vitásek, Voráček, Kajínek – Balaštík, Vampola, Radivojevič – Valský, Filippi, Bulík – Bakoš, Jelínek, Krenželok – Hrníčko, Urban. Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: René Hradil, Oldřich Hejduk – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    bahis siteleri