Boston – Tampa 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – Dallas 3:5 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Detroit – Columbus 1:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:2 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Colorado – New Jersey 2:1 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Los Angeles 0:4 (kon.)
Arizona – Chicago 1:2 (kon.) | San Jose – Nashville 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Pátek 13.03.2015, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je dobojováno a první bod ve čtvrtfinálové sérii ukořistil Třinec. Bylo to po velkém boji, Mladá Boleslav se ukázala jako houževnatý a těžký protivník, který v sérii nedá Ocelářům nic zadarmo. Za dnešní výkon se Bruslaři stydět nemusí, navázat se na něj pokusí už zítra, kdy je na programu druhý duel. Ten se bude hrát znovu od 17:00. Do města škodovek se série přesune v úterý a ve středu.

    Ode mě už je to všechno, loučím se s vámi a přeji vám příjemný večer. Děkuji za pozornost a zítra se těším, na počtenou! (19:36:47)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 16 (5, 8, 3) – 30 (10, 8, 12),
    střely mimo: 7 (2, 3, 2) – 4 (2, 0, 2),
    hity: 22 (6, 11, 5) – 15 (6, 7, 2),
    vyhraná vhazování: 42/69 (8, 17, 17) – 27/69 (9, 11, 7),
    úspěšnost na vhazování: 61 % – 39 %,
    trestné minuty: 10 (4, 6, 0) – 14 (6, 4, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Jakub Klepiš – TRI (0+2)
    Michal Bárta – MBL (0+1)

    Nejlepším hráčem domácího celku byl vyhlášen Jakub Klepiš, útočník, který připravil svými asistencemi oba třinecké góly. Na druhé straně je to Michal Bárta, aktivní útočník, jenž stál u snížení ve třetí třetině.
     
    Urputný boj na zadním mantinelu Oceláři zvládli, Hrubec si poradil se Stříteského střelou a Třinečtí tedy v prvním utkání vítězí. Mladá Boleslav jim však dala pořádně zabrat. Hned v první minutě třetí části využila přesilovou hru, Bártovu ránu dorazil za Hrubce Pabiška a bylo zaděláno na pořádné drama. Největší šanci na vyrovnání promarnili Bruslaři po chybě Foltýna. Tehdy znemožnil Klimentovi zakončení vracející se Trončinský, Brošovo zakončení pak se štěstím pro domácí neskončilo za ležícím Hrubcem. Dále se hrálo spíše ve středním pásmu, největší příležitost Třince v poslední periody spálil Orsava, když nepřekonal hradbu těl před Růžičkou. V závěru zhatilo hostům snahu o vyrovnání vyloučení Kašpaříka. V poslední minutě už byli hosté v šesti, ale ani to nepomohlo. Na střely Mladá Boleslav v Třinci téměř dvojnásobně zvítězila, výsledek zápasu však hovoří pro Slezany.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Branka Mladé Boleslavi zůstala prázdná a hosté hrajíc v šesti! Oceláři se však bleskově osvobodili a poslali puk do středního pásma.
     
    59:26
    Ze středního pásma vycestoval puk mimo hrací plochu a vhazovat se bude před Hrubcem. Ještě před tím si Bruslaři berou oddechový čas.
     
    58:49
    Znovu se Středočeši dostali až do útočného pásma, to už přesilovka Ocelářů pomalu končí. Zdá se, že Bruslaři vydrží bez inkasovaného gólu.
     
    58:19
    Mladá Boleslav dostala hru k Hrubcovi a hned to nebylo pro třinecké fanoušky příjemné. M. Douderovi proskotačil puk mezi nohama k Pacovskému a jeho ránu, přizvedl na poslední chvíli do ochranné sítě Rákos.
     
    57:43
    Lenc ušetřil nějaké sekundy v útoku, ale teď už se Bruslaři musejí bránit. Zablokovali ránu Trončinského a následně se vyhozením Kočího osvobodili.
     
    57:06
    Za dalších pět sekund byl však na dvě minuty za sekání vyloučen Pavel Kašpařík (MBL). To znamená velkou trhlinu v mladoboleslavských plánech na vyrovnání. Slezané hrají přesilovku.
     
    57:01
    Plíhal si bruslemi zpracoval Kučného střelu a vyrazil do útoku. Procpal se až před Růžičku, odražený puk si pak našel Orsava, ale přes hromadu ležících těl hostí jej do sítě nedostal!
     
    56:38
    Klepiš uspěl na buly proti Brošovi a okamžitě vystartoval dopředu proti Stříteskému. Nahození hostujícího obránce přes celé hřiště zamířilo až k Hrubcovi, který musel hru přerušit.
     
    56:20
    Rákos zaměstnal Robara před brankou Růžičky a snažil se ještě přihrát na střelu Draveckému. Po několika odrazech se kotouče zmocnili hostující Bruslaři.
     
    55:48
    Mladé Boleslavi vyšla předávka puku na útočné modré, po nabídce od Výborného však Pacovský nahazoval kotouč pouze mimo branku.
     
    55:09
    Slovák Ružička pak celou akci přibrzdil, přesto se k ráně dostal. Jeho skorojmenovec v brance hostů střelu viděl a nadvakrát puk zkrotil.
     
    54:53
    Teď se ovšem načas dopředu podívali také Bruslaři. Kučného ránu na Hrubce nepustil obětavý Klepiš a založil tak protiútok Ocelářů.
     
    54:28
    Domácím se daří držet hru před Růžičkou. U mantinelu bojuje o puk Rákos a pro Třinec je důležité, že se nehraje okolo Hrubcovy branky.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 30. Cienciala (Klepiš), 39. Rákos (Klepiš) – 41. Pabiška (Bárta, Výborný)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, M. Doudera, Galvas (A), Linhart, Nosek, Trončinský, Foltýn – Hrňa, Klepiš (C), Ružička – Kreps, Plíhal (A), Orsava – Dravecký, Žejdl, Sztefek – Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Jiří Kalous.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Rittich) – Stříteský, Kočí, Ovčačík (A), Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš (A), Látal – Bárta, Výborný (C), Pacovský – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Robin Šír – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    bahis siteleri