NY Islanders – Ottawa 1:2 (kon.) | Washington – Dallas 2:4 (kon.) | Columbus – Edmonton 5:4 (po s.n.)
Minnesota – Anaheim 1:2 (kon.) | Calgary – Toronto 6:3 (kon.) | Philadelphia – Detroit 7:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 0:2 (kon.) | San Jose – Chicago 2:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (3:2, 0:0, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 14.03.2015, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinec tedy zvládl i druhé domácí utkání a do Mladé Boleslavi se vydá s náskokem. Dnes hráli Oceláři v ještě oslabenější sestavě než včera, přesto předvedli o něco lepší výkon. Bruslaři také nehráli špatně, ale znovu vstřelili jen dvě branky, což na vítězství nestačilo ani dneska. Mladá Boleslav je Třinci vyrovnaným soupeřem, ale na stavu série se to po prvních dvou duelech nijak neprojevilo.

    Třetí utkání se odehraje v úterý 17. března od 17:30 v Mladé Boleslavi, ve stejnou hodinu odstartuje rovněž čtvrtý duel ve středu 18. března. Z Třince je to pro dnešek už všechno. Loučím se s vámi a děkuji vám za pozornost. Užijte si sobotní večer, já se těším u dalších přenosů ze světa sportu, na počtenou! (19:42:08)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 29 (14, 8, 7) – 24 (12, 5, 7),
    střely mimo: 11 (4, 7, 0) – 6 (1, 2, 3),
    hity: 28 (10, 11, 7) – 14 (5, 5, 4),
    vyhraná vhazování: 47/79 (20, 19, 8) – 32/79 (15, 5, 12),
    úspěšnost na vhazování: 59 % – 41 %,
    trestné minuty: 8 (6, 0, 2) – 6 (2, 2, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Erik Hrňa – TRI (1+1)
    Jiří Kučný – MBL (0+0)

    Nejlepším Ocelářem byl vyhlášen útočník Erik Hrňa, který se na třineckém vítězství podílel dvěma kanadskými body. Na druhé straně je oceněným hráčem bek Jiří Kučný. Obránce Bruslařů hrál s důrazem sobě vlastním a patřil k oporám hostující defenzivy.
     
    Je dobojováno a také ve druhém utkání čtvrtfinálové série vítězí o jednu branku domácí Oceláři! Všechny góly dnes padly v první dvacetiminutovce, ani ve třetí třetině už diváci branku neviděli. Hned v úvodu třetí periody měl Hrubec starosti s tečovanou střelou Bárty, ale poradil si. Pacovský už pak dorážet nedokázal. Deset minut před koncem vychytal Růžička bekhend Ciencialy a zastavil také rozjetého Draveckého, jehož ránu vychytal vyrážečkou.

    V závěru se žádný tlak Mladé Boleslavi nekonal, naopak Sztefek svou bombou hodně poštípal Růžičku, gól ovšem nevstřelil. Samotný závěr nabídl i dnes mladoboleslavskou hru bez gólmana, Oceláři si ale všechno pohlídalo a drama nepřipustili. Dva těsné zápasy, dva těsné triumfy Třince – Oceláři v sérii vedou 2:0.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Zakázané uvolnění Bruslařů však donutí Růžičku k návratu do branky. Do konce zápasu chybí přesně dvanáct sekund, na vhazování se rovnají Klepiš s Výborným.
     
    59:27
    Teď už Růžička odjel na střídačku a Mladá Boleslav to zkouší v šesti! Její hráči bojují s těmi třineckými u domácí střídačky.
     
    58:48
    Růžička sklepl vyhozený puk na hůl Robarovi, který rozehrává. Oba týmy střídají, do konce utkání zbývá něco přes minutu. Gólman hostí je stále v brance.
     
    58:14
    Poslední dvě minuty třetí třetiny načal nahozením bekhendem Ružička, puk se pak vrátil k Rothovi, jenž svého slovenského spoluhráče napodobil.
     
    57:57
    Zatímco se v rohu za brankou Mladé Boleslavi bojuje o odražený kotouč, začíná Werk Arenou obíhat mexická vlna. Domácí příznivci věří v úspěch třineckých hokejistů.
     
    57:33
    Rákos si nabruslil do útočné třetiny a vypálil přes Ovčačíka. Růžička zahlédl puk na poslední chvíli, ale ještě jej stihl vyrazit do rohu kluziště.
     
    56:49
    Středočeši v útočném pásmu moc nepobyli. Pacovský netrefil puk na modré čáře dobře, Ovčačík následně střílel hodně nepřesně z těžké pozice od mantinelu.
     
    56:19
    Před Hrubce se stěhují po Hrabalově nepřesné rozehrávce, která skončila zakázaným uvolnění. Na vhazování změří síly Klepiš s Výborným.
     
    55:58
    Mladá Boleslav rozehrává zpoza branky a čas na vyrovnání se jí povážlivě krátí. Stále se Bruslaři nemohou dostat do konstantního tlaku.
     
    55:50
    Cienciala neuspěl v boji s mladoboleslavskými obránci za Růžičkou a k puku se dostává Bárta. Do konce utkání zbývají zhruba čtyři minuty.
     
    54:52
    Sztefek mohl potrestat chybu v rozehrávce Bruslařů, posunul si puk na osu kluziště a tvrdou ranou divže neskolil Růžičku na led. Gólman Bruslařů puk vyrazil.
     
    54:35
    Protiútok nevyšel ani Třineckým, hosté si pak s rozehrávkou dali hodně na čas. Nahození z obrany protečoval do útočného pásma Hyka.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Hrňa (Roth, Plíhal), 10. Klepiš (Ružička, Hrňa), 20. Hrabal – 14. Robar, 15. Broš (Látal, Mikulík)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Roth, Linhart, Galvas (A), Trončinský, Hrabal, Foltýn – Ružička, Klepiš (C), Hrňa – Pechanec, Plíhal (A), Jašek – Sztefek, Žejdl, Dravecký – Rákos, Matuš, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Rittich) – Kučný, Stříteský, Kočí, Ovčačík (A), Robar, Trška, Čermák – Látal, Broš (A), Klimenta – Pacovský, Výborný (C), Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodčí: René Hradil, Petr Úlehla – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org