Toronto – San Jose 1:4 (kon.) | Montreal – Carolina 4:0 (kon.) | Ottawa – Boston 6:4 (kon.)
Florida – Detroit 3:1 (kon.) | Minnesota – Washington 2:3 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:1 (2:1 po s.n.)
Dallas – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Calgary – Philadelphia 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 2:6 (kon.)
Arizona – Colorado 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 20.03.2015, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek už definitivně všechno. Dnešní utkání nabídlo skvělé vyvrcholení a postup Třince. Ať už patříte k fandům Ocelářů či Bruslařů, doufám, že jste si zápas užili, a děkuji vám za pozornost. Přeji příjemný zbytek večera a u dalších přenosů se těším, na počtenou! (19:42:15)
     
    Hráči dávno zmizeli v šatnách a loučit se budu také já. S konstatováním, že Mladá Boleslav byla Třinci více než vyrovnaným soupeřem, ač to možná ve výsledku 4:1 tak nevypadá. Bruslaři ztratili všechna prohraná utkání o pouhý gól. Způsob jejich definitivního vyřazení je pak více než krutý. Ještě osmdesát sekund před koncem dnešního utkání vedli, aby se nakonec nedočkali ani prodloužení a sezona pro ně skončila. I tak je letošní ročník pro Středočechy důležitým milníkem, výsledné 8. místo pak největším úspěchem.

    Třinec postupuje mezi nejlepší čtyři týmy potřetí v řadě. V předchozích dvou letech mu vždy finálové brány zavřel Zlín a je možné, že na něj Oceláři narazí i letos. Dalším potenciálním soupeřem pro Třinec je pražská Sparta nebo v případě obratu série s Litvínovem Pardubice. Třinec každopádně zahájí semifinálovou sérii za týden, v sobotu 28. března a v neděli 29. března bude na programu druhý duel.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 24 (7, 11, 6) – 30 (15, 9, 6),
    střely mimo: 5 (4, 1, 0) – 9 (3, 1, 5),
    hity: 18 (7, 8, 3) – 12 (5, 5, 2),
    vyhraná vhazování: 41/70 (15, 12, 14) – 29/70 (6, 12, 11),
    úspěšnost na vhazování: 59 % – 41 %,
    trestné minuty: 8 (0, 4, 4) – 4 (0, 2, 2).
     
    Ledová plocha ve Werk Areně se po vzájemném podání rukou rozdělila na dvě poloviny. Na jedné se Třinečtí radují z postupu do semifinále a metají před fanoušky vítězné rybičky, na té druhé děkují zklamaní Bruslaři svým příznivcům. Mladá Boleslav se nemá za co stydět, ba naopak.

    KONEČNÝ STAV SÉRIE:
    TŘINEC vs. MLADÁ BOLESLAV 4:1

    (2:1, 3:2, 2:5, 2:1, 4:3)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Adamský – TRI (1+1)
    Martin Růžička – MBL (20 úspěšných zákroků)

    Nejlepším hráčem Třince byl vyhlášen Martin Adamský, který se po zranění znovu představil na domácím ledě a přispěl k rozhodujícímu vítězství vyrovnávací brankou na 3:3 a asistencí u vítězného gólu. Na straně druhé brankář Martin Růžička, jenž držel Mladou Boleslav nejen dnes, ale vůbec v celé sérii skvělými výkony.
     
    Třetí třetina byla ze všech nejplodnější a nabídla divákům čtyři branky. Mladá Boleslav v přesilovce vyrovnala na 2:2, když Pabiška tečoval střelu Výborného mimo dosah Hrubce. O pět minut později bylo Ocelářům ještě hůře. Po střele Lence se kotouč vrátil do brankoviště, odkud jej poslal do sítě Hyka a Bruslaři dokonce vedli. Třinec odvolal gólmana a v devětapadesáté minutě vyrovnal přesnou střelou Adamského. Dokonalý obrat dovršili domácí jedenáct sekund před koncem, kdy zamkli Mladou Boleslav před Růžičkou a Linhartův pokus od modré čáry skončil. Na jedné straně je tady obrovská radost domácích Ocelářů, na druhé zklamání Mladé Boleslavi, která dnes nebyla vůbec daleko od vítězství a další dramatizace celé série.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Tomáš LINHART - 4:3

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    59:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    A to se jim daří! Werk Arena je na nohou, Oceláři obracejí nepříznivý vývoj a jedenáct sekund před koncem opět vedou! Adamský nepropálil obětavého Pacovského, pak ale vrátil puk na modrou čáru. Tam se do něj opřel TOMÁŠ LINHART a jeho rána zaplula přesně k tyči – 4:3! Asistence: Martin Adamský.
     
    59:30
    Po dalším vhazování ve střední třetině se hra dostává za branku Růžičky. Tam kotouč nahodil Galvas, Oceláři se ještě snaží o zvrat.
     
    59:14
    Menší zranění utrpěl v souboji s mladoboleslavskou obranou Orsava a odjíždí na střídačku. Vhazovat se bude ve středním pásmu, běží poslední minuta třetí části.
    Martin ADAMSKÝ - 3:3

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    58:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se na led skutečně vrátili se šesti bruslaři a podařilo se jim vyrovnat! Zaúřadovat muselo duo produktivních třineckých útočníků! Polanský zpoza brány přihrál mezi kruhy MARTINU ADAMSKÉMU, jenž namířil k levé tyči a trefil se přesně – 3:3! Asistence: Jiří Polanský, Erik Hrňa.
     
    58:26
    Mladá Boleslav zahrála na zakázané uvolnění a Oceláři si berou oddechový čas. Lze očekávat, že z branky odvolají gólmana Hrubce a zkusí to v šesti.
     
    57:53
    Slezanům byl odpískán ofsajd a do konce zápasu zbývá něco málo přes dvě minuty. Třinečtí fanoušci povzbuzují a ženou svůj tým za vyrovnáním.
     
    57:37
    Klepiš byl za brankou Růžičky svalen na led Robarem, ale o faul se v žádném případě nejednalo. Oceláři se snaží co nejrychleji získat puk.
     
    56:45
    Třinec musí útočit a s přibývajícím časem bude určitě přibývat nervozita. To potvrdil zkušený Klesla, když v rozehrávce trefil jen Výborného.
     
    56:12
    V Třinci určitě všichni věřili, že dnešní zápas dotáhnou Oceláři do vítězného konce, vedení Mladé Boleslavi je pro ně trpkým překvapením. Klimenta teď u mantinelu bojuje s Adamským.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 8. Plíhal (Pechanec), 35. Klepiš (Dravecký, Linhart), 59. Adamský (Polanský, Hrňa), 60. Linhart (Adamský) – 10. Bárta (Výborný, Stříteský), 51. Pabiška (Výborný, Stříteský), 56. Hyka (Lenc, Musil)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera – Hrňa, Klepiš, Ružička – Pechanec, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Jiří Kalous.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Rittich) – Stříteský, Kučný, Ovčačík (A), Kočí, Trška, Robar – Látal, Broš (A), Klimenta – Pacovský, Výborný (C), Bárta – Lenc, Musil, Hyka – Mikulík, Kašpařík, Pabiška. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodčí: Vladimír Šindler, Pavel Mikula – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

    Diváci: 5092 (98 % celkové kapacity)
    thejrc.org