Třinec – Zlín 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 6:4 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 5:2 (kon.)
K. Vary – Liberec 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (po pr.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (po pr.)
Litvínov – Sparta 5:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Berani Zlín
Pátek 27.02.2015, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nyní už se Werk Arena vyprazdňuje a budu se loučit také já. S konstatováním, že Třinečtí pardubický bodový rekord z roku 2003 nepřekonají, a s tím, že Zlín se po dnešku konečnému šestému místo hodně přiblížil. Ševci tak ani po špatném začátku sezony ve čtvrtfinále nejspíš chybět nebudou. Třinec bude čekat na svého soupeře z předkola.

    Přesto je ještě třeba odehrát 52. kolo, které nás čeká v neděli 1. března. Oceláři zakončí základní část v Praze proti Spartě, Zlín přivítá sešívané slávisty. Obě utkání začnou v 18:20. Pro dnešek je to z Třince definitivně všechno. Děkuji za pozornost a přeji vám pěkný víkend. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (20:56:12)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 30 (10, 10, 10) – 28 (12, 7, 9),
    střely mimo: 13 (5, 3, 5) – 10 (4, 6, 0),
    hity: 17 (7, 6, 4) – 9 (2, 4, 3),
    vyhraná vhazování: 29/64 (13, 8, 8) – 35/64 (12, 12, 11),
    úspěšnost na vhazování: 45 % – 55 %,
    trestné minuty: 8 (2, 6, 0) – 10 (6, 0, 4).
     
    Je to pro Třinecké trochu hořké předávání poháru po porážce se Zlínem, avšak přesto vládne na stadionu dobrá atmosféra a fanoušci Třince vyvolávají jména hráčů, trenérů a dalších. Oceláři se sjeli okolo Prezidentského poháru a účastní se nezbytného focení.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lukáš Galvas – TRI (0+0),
    Pavel Kubiš – ZLN (2+0).

    Nejlepším Ocelářem v zápase byl vyhlášen obránce Galvas, který dnes působil v obranných řadách Třince nejjistěji, ale porážku neodvrátil. Na druhé straně je to zcela zaslouženě Kubiš, střelec dvou branek.
     
    Pánové Ján Moder a Jan Czudek zvedají Prezidentský pohár a udělají si s ním jedno čestné kolečko po ledové ploše Werk Areny. Při předávání byl i kapitán Rostislav Klesla, ale samozřejmě se poháru nedotkl.
     
    Nyní už se v třinecké Werk Areně schyluje k předání 22 kg těžkého Prezidentského poháru. Na led sestoupili prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček. Tuto dvojici doplňují domácí prezident klubu Ján Moder a viceprezident Jan Czudek.
     
    Utkání je u konce a končí vítězstvím Zlína. Ten šel do třetí třetiny s hubeným náskokem, ale dokázal ho bleskurychle navýšit. Orsava svou šanci před Štůralou spálil, o pár minut později si Ondráčkův pas na druhé straně zpracoval Köhler, samostatný únik zakončil nádhernou kličkou a zasouval puk do prázdné brány. Štůrala držel hosty celý zápas a podržel je i v oslabení, kdy zneškodnil střely Klepiše a Ružičky. Orsava netrefil puk v další dobré příležitosti a čtvrtou branku Zlína přidal Kubiš. Pro něj to byl druhý gól v zápase, Hamerlík se po jeho střele natahoval marně. Říčka trefil tyč a poslední minuty už se jen dohrávaly. Zlín hrál skvěle dozadu a v zápase nakonec zaslouženě zvítězil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Ofsajd brzdí další třineckou akci a zbývá odehrát posledních sedmnáct sekund. V dnešním utkání uspěje Zlín a přiblíží se šesté pozici.
     
    59:28
    Klepiš nahodil puk na odraz do brankoviště. Od Žižkových bruslí se však kotouč odrazil jen k Ružičkovi, který pokračuje v kombinaci.
     
    58:59
    Ještě minutu před koncem se jednou vylučuje. Za katr usedne Jiří Marušák (ZLN), jehož stihl menší trest za sekání. Vhazuje se po pravé ruce Štůraly.
     
    58:32
    Kreps dojel sám sebou nahozený puk a bojuje o něm s Kotvanem. Nehraje se v žádném závratném tempu.
     
    57:56
    Třinec dnes prohraje, ale i tak jeho fanoušci odměňují výkon a hlavně asi celou základní část potleskem.
     
    57:33
    Žižka poslal puk na zakázané uvolnění, vhazuje se po levici Štůraly. Hokejky zkříží Růžička a zkušený Leška. Mezitím se v Třinci opravdu rozproudila menší mexická vlna.
     
    56:58
    Leška z velké dálky pouze nahodil kotouč na Hamerlíka, jenž ho rychle vytřepal M. Douderovi. Utkání jde do svých posledních tří minut.
     
    56:29
    Štůrala lapil Kleslovu ránu od modré čáry, na vhazování pak uspěli jeho spoluhráči a dostali hru opět až k Hamerlíkovi.
     
    55:54
    Utkání se už dohrává spíše z povinnosti, Zlín vede o tři branky a je rozhodnuto. Domácí kotel si z porážky nic nedělá a snaží se rozjet mexickou vlnu.
     
    55:25
    Říčka se zbavil domácích zadáků a udělal prostor Vlachovi. Ten posílal kotouč před branku Třince, jenomže našel jenom soupeře Ružičku.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 19. Ružička (Klepiš, Roth) – 21. Kubiš, 38. Valenta (Marušák, Leška), 44. Köhler (Ondráček), 53. Kubiš (Okál, Řezníček)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas (A), M. Doudera, Hrabal, Foltýn, Trončinský – Orsava, Kreps, Hrňa – Ružička, Plíhal, Klepiš – Cienciala, Žejdl, Dravecký – Rákos, Růžička, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    Berani Zlín: Štůrala (Horčička) – Valenta, Marušák (A), Žižka, Matějíček, Řezníček, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Říčka, Vlach, P. Holík – Kubiš, Leška (A), Okál – Köhler, Sedláček, Ondráček. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Martin Homola, Štěpán Souček – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org