Třinec – Zlín 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 6:4 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 5:2 (kon.)
K. Vary – Liberec 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (po pr.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (po pr.)
Litvínov – Sparta 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:4 (1:1, 3:2, 2:1)
HC Olomouc
Pátek 27.02.2015, 18:20 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze slavícího hradeckého stadionu je to už ode mě pro dnešek všechno. Těším se s vámi na počtenou u dalších skvělých bitev, ať už z vyřazovacích bojů extraligy, nebo dalších soutěží. Hezký zbytek pátečního večera! (20:45:54)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 6 (25)
    Olomouc – 10 (27)
     
    Kohouti by si za svůj dnešní výkon nějaký ten bod snad i zasloužili. Upřímně nemyslím, že by se tenhle tým měl bát o udržení extraligy! Jeho ztráta na dvanácté Vary však po dnešku naroste na devět bodů, a už jich je ve hře jen 21. To rozhodně není záviděníhodná pozice.
     
    Nejlepšími hráči jsou vyloučeni za Hradec Tomáš Knotek a za Olomouc Peter Zuzin. To můžu podepsat.
     
    Velký zápas, velké skóre a nakonec vítězství pro Hradec Králové! Sledovali jsme bláznivou přestřelku, ve které vedli i hosté, ale druhá polovina utkání vyšla líp domácím. Ti se tak se svým publikem loučí před play-off ve velkém stylu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hradeckým stadionem obíhají mexická vlna, diváci si užívají závěr základní části, jak se sluší a patří.
     
    59:11
    První trest už sice hostům skončil, ale teď následuje druhý a máme hotovo! Pavel Skrbek (OLO) je vyloučen za krosček.
     
    58:50
    Teď už Hradec svírá svého soka. Rána Červeného minula druhou tyč, Vošvrda by byl bez šance!
     
    58:05
    To se mu ale přesně nepovedlo, Laš obral o puk hradeckého beka a nabídl Janu Knotkovi jasnou šanci na snížení. Kacetl ho však vychytal!
     
    57:09
    Teď už to však budou mít hosté hodně složité. Ivan Majeský (OLO) inkasuje za zásah do oblasti hlavy a krku 2 + 10 minut, takže Hradec může kontrolovat hru.
     
    57:09
    Dnešnímu utkání přihlíží 3971 diváků.
     
    56:54
    Hradec už je kompletní, ale hosté se ještě mocně snaží! Zuzin dostal přihrávku napříč pásmem, jenže si ji musel chvilku zpracovávat, a to se proti němu stihl Kacetl přesunout.
    Rudolf ČERVENÝ - 6:4

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    55:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zmýlená neplatí! Jak se dneska Olomouci v přesilovkách skvěle dařilo, tak teď během výhodné situace propadla na modré čáře a hradecké přečíslení ji ztrestalo důležitým gólem! Kukumberg vybídl ke skórování RUDOLFA ČERVENÉHO, jehož trefa znamená, že máme poprvé dvougólový rozdíl ve skóre – 6:4! Asistence: Roman Kukumberg.
     
    54:57
    Pláněk posílá puk přes všechny čáry a domácí šetří cenný čas.
     
    54:26
    Pozor, hosté jdou na přesilovku – a víme, jak ji dneska umí využít! Bohumil Jank (HKR) – 2 minuty za krosček. Těžká chvilka pro Hradec.
     
    54:21
    Hanákům začínají vteřinky tikat čím dál rychleji. Aspoň útočné buly teď zajistil Dávid Buc, jehož jedovku Kacetl spolehlivě zachytil do výstroje.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 14. Čáp (T. Knotek, Dej), 36. Pospíšil (T. Knotek, Pláněk), 37. Jank (Skokan, Mertl), 40. T. Knotek (Pospíšil, Dej), 50. Jank (Červený, Kukumberg), 56. Červený (Kukumberg) – 20. Dlouhý (Marosz), 29. Houdek (Herman, Matai), 39. Kucharczyk (Zuzin), 43. Matai (Zuzin, Houdek)


    Mountfield HK: Kacetl (Kantor) – Dietz, Jank, Čáp, Piegl, Pláněk, Vašíček – Kudrna, Mertl, Skokan – Dej, T. Knotek, Pospíšil – Valcourt, Kukumberg "C", Červený – Vantuch, Tvrdík, Beránek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Škůrek, Ondrušek, Majeský, Rašner, Houdek, Jaroměřský, Skrbek – Buc, J. Knotek, Laš – Rachůnek, Herman, Matai – Zuzin, Patera "C", Řípa – Kucharczyk, Marosz, Dlouhý. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk – Gebauer, Lederer.

    Diváci: 3971
    ocianews.com