Slovan Bratislava – Žilina 0:2 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
0:2 (0:0)
MŠK Žilina
sk Pátek 27.02.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Žilina zvíťazila v šlágri premiérového jarného kola v Bratislave nad Slovanom po veľmi zaujímavom priebehu 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:13:21)
     
    Jozef Chovanec (tréner ŠK Slovan Bratislava):

    ,,Bol to zápas premárnených šancí z našej strany, v prvom polčase sme si vypracovali dostatok šancí, ich nevyužitie spôsobilo náš neúspech v dnešnom zápase. Mužstvu treba poďakovať za výkon, také šance, aké sme mali, musíme premieňať, potom sme na to doplatili. My sme vzadu urobili obrovské chyby, Źiline sme doslova ponúkli góly – tomu prvému nechápem, druhý bol po zbytočnej strate lopty."
     
    Adrián Guľa (tréner MŠK Žilina):

    ,,Videli sme zápas 2 zaujímavých mužstiev. Slovan bol v prvom polčase určite lepší, kolmejší, podržal nás brankár Volešák. Mali sme trochu problémy s terénom, chceli sme hrať komplikovanie a technicky, čo sa dnes príliš nedalo. V druhom polčase sme skúsene využili naše šance, zlepšili výkon. Je to veľmi cenné víťazstvo na horúcej pôde, sme veľmi šťastní z týchto troch bodov."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 13:7
    Strely na bránu: 10:3
    Žlté karty: 1:3
     
    Na Pasienkoch prepukla veľká žilinská radosť, líder tabuľky zvíťazil po zlepšenom výkone v druhom polčase 2:0 a náskok na piaty Slovan zvýšil na 15 bodov! Slovan doplatil na nevyužité šance z prvého polčasu a chybu svojho brankára Perniša, ktorý inkasoval lacný gól na začiatku druhého polčasu. Odvtedy Žilinčania ovládli hru, pridali ešte jeden gól a zrejme zaslúžene vyhrali. Predviedli totiž koncentrovanejší výkon, hrali výborne v obrane i útoku a podržal ich aj brankár Volešák. Domáci najmä v prvom polčase hrali naozaj výborne, potom ale ich výkon prudko upadal a z ihriska tak odchádzajú bez jediného bodu, čo je po veľkých očakávaniach veľké sklamanie. Ostaňte s nami, prinesieme vám ešte reakcie trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jablonský vyslal krížny center do šestnástky na Ďuriša, ten sa ešte snažil loptu v sklze vrátiť do šestnástky, tá už ale skončila za čiarou.
     
    90+1
    Po štandardke ešte hlavičkoval na pravej strane pred päťkou Gorosito, mieril to ale vedľa pravej žrde brány. Volešák dnes výrazne pomohol Žiline k výhre a právom vychytá nulu.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase – 2 minúty.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času, dovolím si povedať, že o víťazovi už je rozhodnuté. Slovan síce pri lopte, Žilina ale dohráva vo veľkej pohode.
     
    89
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza William Alves de Oliveira, prichádza Tomáš Hučko.
     
    88
    Ešte štandardka na strane Slovana, Mészáros tam posielal center priamo pred päťku, kde však kraľoval Volešák a s prehľadom vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    87
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Peter Lupčo, prichádza Michal Škvarka.
     
    86
    Len pripomínam, že Žilina zrejme zvýši náskok na Slovan na rozdiel 15 bodov, čo je pred 13 zostávajúcimi zápasmi naozaj veľký a možno rozhodujúci rozdiel.
     
    85
    Už je to zo strany Slovana nesúrodé, strata dvoch gólov je pri blízkom konci zápasu priveľká. Žilinčania si naopak vychutnávajú svoj náskok.
     
    85
    Dnešné stretnutie sleduje 2153 divákov.
     
    84
    Na Pasienkoch zavládlo až na radosť niekoľkých žilinských fanúšikov ticho, domáci sú zaskočení vývojom, ktorému prvý polčas vôbec nenapovedal. Žilina však išla úspechu naproti, v druhom polčase je jednoznačne lepšia.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Mihálik (MŠK Žilina).
     
    83
    Žilina dala gól!
    Je zrejme rozhodnuté, Žilina vedie o dva góly a je veľmi blízko k dôležitému kroku v boji o majstrovský titul! Na začiatku stratil loptu Ďuriš, z čoho rezultoval úder Žiliny – po centri na pravú stranu si loptu spracoval JAROSLAV MIHALÍK a rútil sa sám na Perniša, zakončenie zvládol rutinérsky a obstrelil domáceho brankára! Celý tím Žiliny sa zhŕkol okolo šťastného strelca, obrovská radosť na strane hostí!
     
    82
    Nevydarená útočná kombinácia Slovana, Zreľák tam poslal príliš prudkú nahrávku na Ďuriša. Po chybe v rozohrávke hostí však domáci aspoň ostali pri lopte.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 48. Čmelík, 83. Mihálik

    Karty:   64. Kubík (SBA) – 34. Škriniar (ZIL), 79. Káčer (ZIL), 83. Mihálik (ZIL)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Kotula (77. Niňaj), Gorosito, Saláta, Jablonský – Štefánik, Simović – Kubík (77. Ďuriš), Soumah, Peltier (59. Mészáros) – Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Niňaj, Čikoš, Mészáros, Lásik, Gašparovič, Ďuriš.

    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letić – Pečovský (C), Káčer – Čmelík (71. Špalek), Lupčo (87. Škvarka), Mihálik – Alves de Oliveira (89. Hučko).
    Náhradníci: Le Giang – Hučko, Špalek, Škvarka, Králik, Kadlec, Michlík.

    Rozhodčí: Jaška – Hancko, Sluk

    Diváci: 2153
    ocianews.com