New Jersey – Boston 2:3 (po pr.) | NY Islanders – Calgary 2:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:0 (kon.)
Tampa – Chicago 4:0 (kon.) | Dallas – Colorado 4:5 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.)
Nashville – Detroit 3:4 (kon.) | Florida – Buffalo 5:3 (kon.) | NY Islanders – Carolina 3:5 (kon.)
Columbus – New Jersey 0:2 (kon.) | Boston – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:2 (0:1, 0:1, 4:0)
Los Angeles Kings
Sobota 28.02.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Kesler (ANA) (1 + 1)
    2. Jakob Silfverberg (ANA) (0 + 1)
    3. Chris Wagner (ANA) (0 + 0) (06:49:37)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (ANA) ( 0 + 1, čas na ledě 14:03, 2 střely)
    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, čas na ledě 16:25, 1 střela)
    Andrej Sekera (LAK) (0 + 0, čas na ledě 21:32, 0 střel)
     
    Déle jak dvě třetiny se dnes Anaheim Ducks střelecky trápili a čekali na branku. Ale v poslední dvacetiminutovce se s góly z domácích hokejek roztrhl pytel. Los Angeles nestačilo získané vedení z prvních dvou třetin, Ducks doslova během několika málo okamžiků otočili duel na svou stranu. Především díky třem rychlým zásahům. Gól do odkryté klece byl jen pojistkou vítězství Anaheimu, tým kolem střelce dvou branek Coreye Perryho si tak napravil chuť po předchozím neúspěchu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    PERRY - 4:2
     
    59:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks dnes zvítězí v základní hrací době rozdílem dvou branek. Domácí výhru potvrzuje Anaheim trefou do prázdné klece, něco málo přes dvacet vteřin do konce základní hrací doby. COREY PERRY výborně trefil kotouč do odkrytého zařízení, dokonce až z obranného pásma. Aréna rozjařena radostí a o vítězi je úplně rozhodnuto. Asistence: Ryan Kesler.
     
    59:14
    Navíc si Anaheim Ducks vybírají oddechový čas na malou poradu a hlavně vydechnutí.
     
    59:14
    Brankář Králů je ale zpátky mezi třemi tyčemi, po zakázaném uvolnění se totiž vhazuje v obranné třetině Los Angeles.
     
    58:53
    Martin Jones opouští brankou a Los Angeles riskuje v šesti mužích a s prázdnou brankou za zády.
     
    58:36
    Kings jsou už v útočném pásmu a pravděpodobně za chvíli odvolají brankáře. První Sekerova střela z dálky Gibsona překvapit nemohla.
     
    58:09
    Přesilovka Ducks je u svého konce. Domácí mančaft ale její promrhání moc mrzet nemusí, chvíli před koncem vedou Ducks nad Los Angeles stále o jednu branku.
     
    57:46
    Ale šance také na druhé straně, ve vlastním oslabení zkoušel překonat Johna Gibsona kapitán Kings Dustin Brown. Na domácím gólmanovi ale ztroskotal.
     
    56:59
    Podobně končí také Fowlerovo zakončení od modré čáry, puk ještě stačil dojet Palmieri. Ale potom už se Kings poprvé osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    56:23
    Svou vůbec první přesilovku zápasu sehrává Anaheim ze zadních řad, už se ale domácí postupně propracovali do pásma. Perryho pecka vyražena Jonesem do rohu.
     
    56:05
    Následuje komerční přestávka. Ještě před ní ale vyloučení na straně Los Angeles. Teprve druhý trest utkání a na trestnou lavici míří Jeff Carter (LAK) za vysokou hůl.
     
    55:53
    Drew Doughty opět na ledě, jeho pravidelná porce minut se teď snaží být přetavena v útočnou pomoc. Ale hrají následně Ducks.
     
    55:08
    Puk se přiblížil ke kleci Jonese, avšak nikdo z Kačerů jej nedokázal střelecky dopravit na branku. Kings rychle střídají a touží po vyrovnání.
     
    54:29
    Dougthy zkoušel pálit z dálky a překvapit brankáře Johna Ginsona, ale to se vůbec nepovedlo. Kotouč letěl hodně mimo tři tyče.
     
    53:09
    Vhazování na modré útočné čáře Kings, ale právě Anaheim je teď herní tempo udávající celek na ledě. Hostům bude čas hodně rychle ubíhat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 45. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 47. Etem (Rakell, Sekáč), 52. Perry (Getzlaf, Stoner), 60. Perry (Kesler) – 16. Lewis (Regehr, Greene), 31. McNabb (Kopitar, Doughty)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Beauchemin, Lindholm, Lovejoy, Fowler, Manson, Stoner – Perry, Getzlaf, Palmieri – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Etem, Rakell, Sekáč – Jackman, Wagner, Maroon
    Los Angeles Kings: Jones (Quick) – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Lewis – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodčí: Rooney, Walsh – Mach, Miller

    Diváci: 17 413
    thejrc.org