Valencia – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Eibar – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Sevilla – Atlético 0:0 (kon.)
Real Madrid – Villarreal 1:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:0 (0:0)
Atlético Madrid
Neděle 01.03.2015, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas tedy, jak už jsem avizoval, dospěl do svého konce a za celých 90 minut jsme žádný gól neviděli. Domácí byli i ve druhé půli lepším týmem, už ale neměli tolik šancí a do hry se dostávalo více i Atlético. Činil se hlavně střídající Torres, který ale bránu v dobré šanci vždy buď minul, nebo nechal vyniknout gólmana Rica. Viděli jsme hodně faulů a také dohromady devět žlutých karet, což se moc často nestává. Ode mne je to pro dnešek vše, já Vám přeji hezký zbytek nedělního večera a parádní start do nového týdne! (20:55:12)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Neúspěšných pokusů o odkop Sevilla zatím nijak nevyužila a vypadá to, že zápas dospěje do bezgólového konce, který si ale domácí nezaslouží.
     
    90+2
    Banegovi nejprve míč utekl dál od nohy, než by sám chtěl, pak to chtěl ještě zachránit, ale pouze trefil do nohy Raúla Garcíu, za což vidí žlutou.
     
    90+1
    Sudí se rozhodl přidat navrch tři minuty, které zahájil ztrátou Mandžukić, který se zatím do hry moc nedostal.
     
    90
    A z následného kontru Sevilla získala roh, který ale zakončil nepřesným centrem Vidal, což vyvolalo povzdech v zaplněných tribunách.
     
    90
    Taky prý ještě ano, ke střele se totiž dostal Suárez, kterému se sice pokus moc nepovedl, stejně ale donutil Rica k tomu, aby šel na zem.
     
    89
    Hraje se poněkud klidnější pasáž hry, domácí už nemají moc sil a hosté jsou dnes prostě špatní, je tak otázka, jestli ještě něco uvidíme.
     
    87
    Už dlouho jsme neviděli žádnou žlutou a to se teď rozhodl změnit Miranda, který ve vzdušném souboji trefil loktem do obličeje Reyese a sudí si toho povšiml, tasí tedy další žluté napomenutí.
     
    85
    Gameiro sklepl na Reyese, který míč rozdal do strany, Vitolo ale na něj byl až moc krátký a ten tak skončil v autu.
     
    84
    Domácí celek hraje velice kvalitní zápas a teď mohl přidat třešničku na dort Reyes, z kroku ale míč netrefil dobře a bránu minul!
    Fernando Torres nedokázal zamířit přesně.
     
    83
    Do velice dobré šance se dostal Fernando Torres, který vlétl do vápna po několika dobrých kličkách, z úhlu ale skákavou střelou zadní tyč minul!
     
    82
    Na hřišti se toho teď už moc neděje, pro dlouhý centr sice musel Rico, nikdo ho ale neatakoval a on tak měl práci výrazně zjednodušenou.
     
    80
    Hned se do útoku zapojil Gameiro, který sklepával do strany na Reyese, ten ale míč na hrací ploše i přes velkou snahu nestihl, za což si ale stejně vyloužil potlesk dobře naladěného stadionu.
     
    79
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Kévin Gameiro.
     
    77
    Proti nabíhajícímu Baccovi vyběhl z brány Moyá, který celkem riskantně šel na zem a zasáhl jak Baccu, tak míč. Penalta se ale nekoná, sudí ukazují pouze na rohový kop.
     
    76
    Atlético se sice pokouší o to, aby se konečně dostalo do nějakého tlaku, Sevilla ale hraje velice dobře a je to ona, kdo si dnes zaslouží tři body. Uvidíme, jestli fotbalová spravedlnost dnes bude přítomna.
     
    75
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Mario Mandžukić.

    Ondřej Hradecký

    Branky:

    Karty:   20. Arribas (SEV), 49. Krychowiak (SEV), 90+2. Banega (SEV) – 37. Turan (ATM), 43. Gabi (ATM), 51. Gámez (ATM), 52. Griezmann (ATM), 54. M. Suárez (ATM), 87. Miranda (ATM)


    Sevilla FC: S. Rico – Coke (70. J. Reyes), Arribas (70. Mbia), Kolodziejczak, F. Navarro – Iborra, Krychowiak – Vidal, Banega, Vitolo – Bacca (79. Gameiro).
    Náhradníci: Barbosa – Figueiras, Trémoulinas, Gameiro, J. Reyes, Den. Suárez, Mbia.

    Atlético Madrid: Moyà – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Gámez – Gabi (64. Koke), M. Suárez, Mendes – Raúl García, Griezmann (75. Mandžukić), Turan (59. F. Torres).
    Náhradníci: Oblak – Koke, Mandžukić, Jiménez, F. Torres, Cani, Hernández.

    Rozhodčí: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco
    thejrc.org