Kladno – Pardubice 2:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 3:5 (kon.)
Chomutov – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 4:5 (kon.) | Slavia – HC Plzeň 1:5 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Pondělí 02.03.2015, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tak u konce a nakonec zaslouženě slaví zisk důležitých tří bodů domácí borci, kteří ve třetí třetině jasně přehráli Pardubice a navíc skóre otočili. Rytíři měli spoustu šancí a zatlačit se nechali až v závěru, kdy ale měli štěstí, které je v hokeji také třeba. Skvělý výkony podal hlavně tandem Machač-Šilhavý, který zařídil oba góly svého týmu. Já se s Vámi tímto loučím a přeji příjemný pondělní večer! (18:10:26)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučen je právě hostující Ondřej Vála za sekání.
     
    59:54
    Tomu tedy říkám šance! Před bránu se natlačila celá pardubická ekipa a po střele Kusého neměl Vladař jinou možnost, než si lehnout na zem a doufat. Nakonec po šesti pokusech o dorážku sudí rozpoznal faul Vály, který při pokusu puk dorazit sekl do gólmana.
     
    59:27
    Je tu ale ještě komplikace pro Kladno, vyloučen je Jakub Hajný za držení a hosté jdou navíc do power-play!
     
    58:58
    Stále se hraje před bránou hostí, i když domácí už dát gól nepotřebují. Jsou ale stále o hodně lepší a dnešní výhru si zatím zasluhují.
     
    56:38
    Zároveň je vyloučen hostující Lukáš Vácha za krosček.
     
    56:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je otočeno! A na Kladně propuká euforie, která je hodná tomu, o co tu dnes jde! Velký tlak domácích vrcholil a využil toho dnes již dvougólový PATRIK MACHAČ, který po vyhraném bully vzal puk a technickou střelou z mezikruží převážil misky vah na stranu domácích! Asistence: Vojtěch Šilhavý.
     
    55:32
    Rytíři se při dalším ataku provinili ofsajdem a jejich akce je tak zastavena, nutno ale říci, že domácí hrají skutečně o nějaký ten stupeň lépe než jejich soupeř.
     
    53:45
    O puk se bojuje hodně tvrdě u mantinelu, Kladno ho nakonec získalo, ale jeho nahození moc přesné nebylo a celé to tak bylo k ničemu.
     
    52:39
    Dopředu se osmělily i Pardubice, akce Barkóciho ale ztroskotala na nepřesném finálním pasu a puk mají domácí.
     
    51:13
    Už ale opět hrají hlavně Rytíři, kteří se cpou před bránu soupeře. Tentokrát je z toho ale pouze bully, protože kotouč byl sražen do ochranné sítě.
     
    50:35
    Po rychlé protiakci Pardubic musel na zem velice rychle Vladař, situaci ale celkem v pohodě zvládl a puk zachytil do lapačky.
     
    49:23
    Domácí se provinili ofsajdem, což je vyhnalo do středního pásma. A jelikož bully prohráli, hraje se tak za pardubickou bránou a puk mají právě hosté.
     
    48:20
    Na další akci domácího týmu si povyjel Vejmelka a jelikož puk Hajnému ve výsledku pláchl, stačilo mu ho jej jen sebrat.
     
    47:43
    Domácí se teď snažili celou akci až moc zbytečně vykombinovat a to se jim nevyplatilo, když puk nakonec skončil až za bránou.
     
    46:15
    Oba dva jsou také vyloučeni na dvě minuty za hrubost.
     
    46:15
    Do obrovské šance se dostal Machač, který si najel před bránu a zakončoval střelou po zemi na zadní tyč, Vejmelka ovšem zasáhl. Poté na ledě vzplály velké vášně a sledujeme rvačku mezi Šilhavým a Pilným!

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 43. Machač (Šilhavý), 57. Machač (Šilhavý) – 16. Voženílek (Kusý, Bažant)


    Rytíři Kladno: Vladař (Švihálek) – Větrovec, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Zelingr, Zajíc – Hajný, Machač, Šilhavý, Kaprál, Macháček, Schildhabel, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura
    HC Dynamo Pardubice: Vejmelka (Husár) – Vácha, Pilný, Budík, Bažant, Vála – Chvojka, Havrda, Velinský, Barkóci, Kusý, Hlaváček, Voženílek, Kysela, Rohlík

    Rozhodčí: Souček – Flegl, Špůr
    bahis siteleri