Slovan Bratislava – Nitra 5:2 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
5:2 (0:1)
FC Nitra
sk Úterý 03.03.2015, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že bratislavský Slovan zdolal v gólovo bohatom zápase Nitru 5:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:20:49)
     
    Hodnotenie trénera Slovana Jozefa Chovanca:

    ,,Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Po tom prvom som v kabíne musel zvýšiť hlas, hrali sme totiž veľmi slabo. V druhom polčase sa hra zlepšila, pridali sme aj góly, stále sa však musíme zlepšovať, tento výkon by v ligovom zápase v Zlatých Moravciach na výhru nestačil. Máme dvoch kvalitných brankárov, a preto dnes chytal Krnáč, nehľadal by som za tým nič iné. Musíme sa pripraviť na ďalšie zápasy nasledujúce v rýchlom slede."

    Hodnotenie trénera Nitry Michala Hippa:

    ,,V prvom polčase sme podali veľmi dobrý, koncentrovaný výkon. No po ňom akoby sme sa už videli vo štvrťfinále, náš výkon sa zhoršil a inkasovali sme 5 gólov. Slovan bol dnes výborný v efektivite, táto prehra je pre nás podľa mňa trochu krutá."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 7:6
    Strely na bránu: 6:5
    Žlté karty: 0:2
     
    Skončil sa nám veľmi zaujímavý zápas 5.kola Slovnaft cupu, ktorý priniesol dramatickú zápletku, množstvo gólov a krásne futbalové momenty. Po prvom polčase sa zdalo, že Nitra môže na Pasienkoch uspieť a pripraviť domácim veľké prekvapenie, Slovan tieto ambície v druhom polčase zmazal. V priebehu 5 minút sa ujal vedenia, aby následne pridal ďalšie tri góly a zvíťazil vysoko 5:2. Pochvalu si za výkon zaslúžia aj hostia, ktorí sa napriek nepriaznivému vývoju druhého polčasu nevzdali a v závere ešte znížili. Do štvrťfinále pohára postupuje Slovan, ktorý sa predstaví na pôde Trenčína. Nitrania sa môžu pripravovať na jarný štart druhej najvyššej súťaže.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Slovan dal gól!
    Domáci zakončujú zápas nádherným gólom! Mészáros si potiahol loptu až k bránkovej čiare na pravej strane a perfektnou spätnou prihrávkou našiel pred päťkou SAMUELA ŠTEFÁNIKA, ktorý strelou pomedzi nohy brankára upravil na 5:2!
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Pravý obranca Slovana Kotula vyslal nebezpečný center na prednú žrď, Hippovi tam ešte clonili Mészáros so Zreľákom, brankár hostí si cez nich našiel cestu k lopte a vyboxoval do bezpečia!
     
    89
    Tak Nitru zrejme opustili túžby po záverečnom nápore, zápas sa totiž dohráva v strede ihriska. Pri lopte navyše momentálne belasí.
     
    88
    Zreľák si na hrote spracoval dlhú loptu a dával spoluhráčom do druhej vlny, spoľahlivo tam zasiahli vracajúci sa obrancovia hostí.
     
    87
    Nepresná prihrávka v podaní Jablonského, Nitrania tak pri lopte a môžu založiť útočnú akciu. Na prípadný zázrak a vyrovnanie im už ale ostáva veľmi málo času.
     
    86
    Nitra po vstrelenom góle ožila a vo väčšom počte hráčov atakuje rozohrávku domácich, tí si ale počínajú skúsene a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 756 divákov.
     
    85
    Lásik svojou chybou v strede ihriska založil brejk hostí, dvojica Nitranov ale túto príležitosť nezvládla a tak zasiahol vracajúci sa obranca.
     
    84
    Nitrania po góle aktívne vybehli a napádali rozohrávku Slovana, zrejme ešte cítia šancu na zdramatizovanie záveru zápasu. Momentálne sa však hrá na ich obrannej polovici.
     
    83
    Nitra dala gól!
    Hostia v závere znižujú a upravujú skóre! MATÚŠ PAUKNER si postavil loptu na biely bod a s prehľadom ju umiestnil k pravej žrdi, zatiaľčo Krnáč sa už hádzal na opačnú stranu!
     
    83
    Benčík bol faulovaný v šestnástke po rohovom kope, je z toho pokutový kop pre Nitru!
     
    82
    Hostia mohli znížiť! Benčík sa uvoľnil v šestnástke a nebezpečne vystrelil, tečovanú strelu vytiahol spod brvna fantastickým zákrokom Krnáč!
     
    81
    Práve striedajúci Lásik skákal na center z rohového kopu, takmer sa aj presadil, proti bol dobre postavený stopér Kotora, ktorý zabránil Slovanu v pridaní piateho gólu.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Slobodan Simovič, prichádza Richard Lásik.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 47. Jablonský, 52. Ďuriš, 64. Štefánik, 72. Mészáros, 90+1. Štefánik – 12. Kemlage, 83. Paukner (pen.)

    Karty:   11. Rakovan (NIT), 23. Benčík (NIT)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Jablonský – Peltier (75.Gašparovič), Simovič (80.Lásik), Štefánik, Kubík – Ďuriš (55.Mészáros) – Zreľák
    Náhradníci: Perniš (NB), Niňaj, Čikoš, Mészáros, Gašparovič, Čermák, Lásik Tréner: Jozef Chovanec

    FC Nitra: Hipp – Kolmokov (64.Šmehyl), Kostoláni (C), Kotora, Harbuľák – Kemlage, Petráš, Ivančík (78.Fábry), Rakovan (69.Urblík) – Paukner – Benčík
    Náhradníci: Stránský (NB), Urblík, Šmehyl, Fábry, Kotrík, Dubeň, Drgoňa Tréner: Michal Hipp

    Rozhodčí: Hrčka – Poláček, Kováč

    Diváci: 756
    thejrc.org