Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice (kon.) | TK k Česká pojišťovna playoff Tipsport extraligy (kon.)
TK po zasedání Výkonného výboru FAČR (kon.) | TK fotbalového klubu FK Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference k Česká pojišťovna playoff Tipsport extraligy

Úterý 03.03.2015, 11:35Tiskové konference
     
    Tisková konference nám skončila, já se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (12:17:33)
     
    Zikmund: V pondělí se také uskuteční tisková konference ohledně české reprezentace s Vladimírem Růžičkou.
     
    Řezníček odpovídá na dotaz ohledně O2 areny a vítkovického stadionu: Slavie požádala o výjimku na celou baráž a stráví konec sezony v Edenu a co se týká Vítkovic, tak to bylo na poslední zápas základní části a dvě utkání předkola, které se odehrají v Porubě.
     
    Prostor na dotazy od novinářů.
     
    Obermajerová: Ještě krátce k reprezentaci: Vstupenky na reprezentační přípravné utkání Česko – Slovensko v Jihlavě jsou právě v prodeji a je již prodáno 1316 vstupenek.
     
    Obermajerová: V rámci oficiální statistiky byl vyhlašován nejbojovnější a nejobětavější hráč. V play-off bude nejlepší hráč nosit speciální zelenou helmu a bude vyhlašován před každým utkáním. Na www.radegastindex.cz bude sledována i týmová statistika Radegast index. Radegast bude také hledat nejhlasitější fanoušky a jsme zvědaví, zda bude překonáno 119,3 decibelů ze zápasu Vítkovic. Odměna pro vítězné fanoušky: hořké pivo Radegast v počtu naměřená hodnota krát 10.
     
    Obermajerová: Play-off bude také vysílat Česká televize. Plán je teprve předběžný a změny budeme hlásit a budou vyvěšeny na webu hokej.cz. TV Tipsport sleduje v průměru 112 700 návštěvníků. Před letošní sezonou byly vytvořeny oficiální sociální účty Tipsport extraligy. Profil na Facebooku má 19 000 fanoušků, profil na Twitteru 3 500 sledujících. Zlatá helma Sencor – hlasování probíhalo na portálu hokej.cz, vítěz bude vyhlášn na akci Hokejista sezony.
     
    Nyní dostává slovo majitelka marketingového partnera Tipsport extraligy agentury BPA Jana Obermajerová: My jako BPA vstupujeme do dvacátého play-off. Oficiální název je Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy. Partnery jsou: Tipsport, Česká pojišťovna, Radegast a další, kterým moc děkuji. Návštěvnost spolu se sledovaností jsou hlavní měřitka úspěšnosti sezony. Utkání, které mělo nejvyšší návstěvnost, bylo Sparta – Slavia dne 26. 12. Oproti loňské sezoně vzrostl počet diváků na extraligových stadionech. Česká televize odvysílala 51 utkání přímým přenosem a průměrná sledovanost byla 78 tisíc diváků.
     
    Řezníček: S pohledem na pohár pro vítěze doufáme, že budou zápasy play-off hojně navštěvovány.
    Momentka z tiskové konference
     
    Řezníček: Play-out začíná už tento pátek a baráž 25. 3. 2015. Vracíme se k původnímu hracímu modelu play-off. Loňský systém se nám přiliš neosvědčil a kluby se přiklonily spíše k tomu, jak to bylo dříve.
     
    Řezníček: Listina se bude samozřejmě doplňovat a do semifinále a finále postoupí jen ti nejlepší z nejlepších. Naši rozhodčí jsou nominovaní na akce IIHF, takže v extralize jich je mnohdy nedostatek.
     
    Nominační listina rozhodčích pro závěrečnou část Tipsport extraligy 2014/2015:

    Hlavní rozhodčí:
    1. Martin Fraňo
    2. Oldřich Hejduk
    3. Pavel Hodek
    4. Martin Homola
    5. René Hradil
    6. Jan Hribik
    7. Petr Lacina
    8. Pavel Mikula
    9. Roman Mrkva
    10. Alexander Pavlovič
    11. Vladimír Pešina
    12. Roman Polák
    13. Štěpán Souček
    14. Roman Svoboda
    15. Vladimír Šindler
    16. Robin Šír
    17. Petr Úlehla

    Čároví rozhodčí:
    1. Stanislav Barvíř – Petr Blűmel
    2. Jaromír Bláha – Josef Špůr
    3. Tomáš Brejcha – Libor Suchánek
    4. Jaromír Bryška – Přemysl Skopal
    5. Jiří Flegl – Michal Zíka
    6. Jakub Frodl – Petr Charvát
    7. Jiří Gebauer – Vít Lederer
    8. Tomáš Gerát – Daniel Hynek
    9. Marek Hlavatý – Rudolf Tošenovjan
    10. David Jelínek – Tomáš Pešek
    11. Lukáš Kajínek – Kamil Zavřel
    12. Milan Kis – Ladislav Lučan
    13. Vít Komárek – Jiří Ondráček
    14. Miroslav Lhotský – Jiří Svoboda
     
    Řezníček: Co se týká sudích, tak pro 53 rozhodčích bylo uděleno celkem 25 trestů. Cestou ale není trestat rozhodčí finančně. Prověřil jsem si, jak jsou hodnoceni rozhodčí v Evropě a nikde nejsou rozhodčí finančně trestaní, pouze na Slovensku. Oni nejsou neomylní, ale nejsem pro to, aby se omlouvala chyba pravidlová. Zda se hráč provinil faulem či ne, to už je jejich rozhodnutí. Fanoušci dnes chodí na stadion, aby se podívalo, kdo zápas píská a jak špatně to rozhodčí pískali. Tomáš Král navrhl zřídit akedemii rozhodčích, která by měla vygenerovat profesionální rozhodčí rychlou cestou.
     
    Řezníček: Hokej se v současné době o hodně zrychlil. Chceme, aby rozhodčí úzkostlivě nepískali všechny fauly a změna pravidel rozhodně hokeji prospěla. Hráči více bruslí, hokej je zajímavější. Oproto první polovině sezony nám narostly nižší i vyšší tresty, ale také průměr vstřelených branek a průměrná návstěvnost. Hokej se nám kocentruje především na rozhodnutí rozhodčích a ne na to, co má hokej přinášet, proto také vznikají i různé neshody na tribunách.
     
    Řezníček: Nesportovní chování diváků vzrostlo z loňských 9 případů na 32 případů! Odnáší to ale vždy jen ten domácí tým, chceme však, aby se to překlopilo i na ten hostující celek. Disciplinární komise celkem rozdala 80 trestů, přičemž v extralize působí nějakých 500 hráčů, takže si dokážete představit ten poměr.
     
    Řezníček: Disciplinární komise odvedla za tuto sezonu kus práce. Padlo celkem 126 rozhodnutí. V letošní sezoně byly daleko více využívány podněty, které můžou podávat delegáti utkání nebo sama disciplinární komise. Počet finančních pokut narostl až na číslo 49, protože se začíná rozjíždět takový nešvar, kterým je nesportovní chování fanoušků. Určitě dojde k úpravě pravidel.
     
    Slovo dostává ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček: Začnu statistikami. Vytvořily se rozšířené statistiky a letošní rok se na tom zapracovalo ještě více. Celá základní část proběhla v pořádku a bez velkých zádrhelů. Vyjmenuji jen pár nejvýznamnějších statistik: Viktor Hübl – vítěz kanadského bodování, nejúspěšnější střelec – Erik Hrňa, nejvíce asistencí – Viktor Hübl, úspěšnost zákroků – Pavel Francouz, Plus/minus statistika – Petr Kumstát, Průměr obdržených branek – Šimon Hrubec, další statistiky jistě znáte. Nejtrestanějším hráčem byl Václav Skuhravý – 212 TM, což je rekord extraligy, HC Oceláři Třinec a jejich 13 výher v řadě, to je také rekord extraligy. František Ptáček odehrál již 1192 utkání v nejvyšší soutěži a Petr Leška drží rekord v počtu kanadských bodů, kterých nasbíral 905 (z toho 560 bez přerušení). Celkem 40 juniorů nastoupilo alespoň v polovině utkání. Jejich ice time se průměrně zvýšil asi o dvě minuty. Kluby se naučily pracovat s mladými hráči a nezařadily jen jednoho nebo dva hráče, ale i více a také pracovaly s daleko mladšími hráči. V extralize registrujeme tedy asi pět nebo šest starších dorostenců, což je pro nás velmi pozitivní věc.
     
    Slovo dostává prezident ČSLH JUDr. Tomáš Král: Vítám vás. Šíleně ten čas letí, základní část už skončila. Doba je hektická. Zmíním pár základních údajů o letošní sezoně. Vítězem základní části se stal Třinec, který vytvořil rekord šňůrou výher. Ve dvaadvaceti ročnících se vystřídalo deset vítězů. Extraligová utkání vidělo 1 861 115 diváků, v průměru 5 113 diváků na zápas, což nás těší. Je to nejvyšší počet za celých dvaadvacet ročníků. Vyřazovací část začíná již zítra, Potkají se oba loňští finalisté. Herní systém zůstává stejný jako loni. Velmi významně nám narostly návštěvy i v první lize, která nabízí divácky aktraktivní zápasy. Držitel poháru bude znám třiadvacátého dubna. Před sebou máme i EHT a MS. Máme se na co těšit!

    Šárka Kulhánková

    bahis siteleri