Balticflora Teplice – Olympik Mělník 12:4 (kon.) | Zruč n/S – Hradec Králové 4:4 (kon.) | Tango Brno – Vysoké Mýto 2:3 (kon.)
Kladno – Sparta 5:3 (kon.) | Třinec – Helas Brno 4:0 (kon.) | Chrudim – Slavia 5:0 (kon.)
konec
FC Tango Brno
2:3 (2:1)
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto
Pátek 13.03.2015, 20:00 • Sportovní hala TEZA Hodonín • 1. Futsal liga
     
    Zatím se pojďme podívat na ostatní výsledky a rozuzlení postupové a sestupové hádanky.

    Výsledky 22. kola

    SKP Likop Třinec – Helas Brno 4:0
    FC Benago Zruč n/S – Mados Hradec Králové 4:4
    FC Balticflora Teplice – SK Olympik Mělník 12:4
    FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 5:0
    FC Tango Brno – Nejzbach Vysoké Mýto 2:3
    FK SAT-AN Kladno – AC Sparta Praha 5:3

    I přes porážku postupuje z posledního postupové místa Slavia Praha. Pražany do dalších bojů posunula pouze remíza Hradce Králové v souboji s Benagem.

    Avšak i tento výsledek stačil hráčům Madosu k záchraně. Té se pak nakonec nevyhnul Třinec. Ten sice porazil Helas 4:0 , ale další ohrožený celek z Kladna porazil Spartu 5:3 a tím se zachránil v nejvyšší soutěži.

    Sestupujícími celky tak jsou Třinec a Mělník. (21:54:33)
     
    Bohužel až nyní jsme se dozvěděli o výsledku zápasu. Domácí Tango Brno sice v poločase vedlo 2:1, ale ve zbývajících 20 minutích se podařilo hráčům Vysokého Mýta výsledek duelu otočit a tak Nejzbach zvítězil 3:2.

    Pokoušíme se ještě zjistit další podrobnosti o utkání!
     
    Zápas mezi domácím Tango Brnem a hostujícím Vysokým Mýtem byl právě ukončen. To je bohužel zatím jediná informace, kterou z toho duelu máme. Hned, jakmile se nám podaří spojit s halou a dozvíme se výsledek zápasu, budeme vás informovat!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání se blíží ke svému konci, bohužel stále vám nemůžeme přinést stav zápasu. O průběhu se pokusíme informovat hned, až z Hodonína dorazí zprávy o utkání.
     
    Technické problémy, které nejsou na naší straně stále přetrvávají a tak vám budeme moci přinést až konečný stav utkání. Ještě jednou se omlouváme.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní poločas utkání, které vám bohužel z technických důvodů nemůže zprostředkovat.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Bohužel technické problémy přetrvávají i krátce před koncem prvního poločasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Z důvodu obsazení brněnské haly Vodova byl zápas přeložen do sportovní haly TEZA v Hodoníně. Tímto vznikly technické problém, které se budeme snažit co nejdříve vyřešit, abychom vám mohli přenos zprostředkovat!
     
    Rozhodčími tohoto zápasu budou pánové Bělovský a Ježek. Delegátem je pak pan Havíř.
     
    Vzájemné zápasy

    Poslední měření sil proběhlo v prosinci. To v domácí halo nedalo Vysoké Mýto svým soupeřům šanci a jasně zvítězilo 7:2.

    V zápase se 2x trefil Vladyka i Formánek. Jednu branku v domácím dresu pak zaznamenal Šabata, Michalec a Sklenář. Na druhé straně se mezi střelce zapsal Belej a Chlad.

    Z 10 vzájemných zápasů to však byla teprve 2 výhra Nejzbachu. Tango tak má ze svým soupeřem velmi pozitivní bilanci 8 – 0 – 2. Na domácí palubovce to pak pro Brňany je 4 – 0 – 1.
     
    Nejlepší hráči

    FC Tango Brno
    Belej Michal 21+13
    Záruba Radim 17+8
    Mareš Michal 14+4

    Největší oporou domácích je bez pochyby Michal Belej. Bývalý hráč nejvyšší fotbalové soutěže v dresech Zbrojovky a Českých Budějovic táhne Tango již několik let. Dále je tu velký talent Záruba a v neposlední řadě mladý útočník Mareš, který je v Brně na hostování z Chrudimi.

    Nejzbach Vysoké Mýto
    Formánek Pavel 12+13
    Vladyka Petr 12+13
    Šabata Martin 10+8

    To Vysoké Mýto spoléhá především na zkušenosti Formánka a Vladyky. Oba to jsou bývalí reprezentanti. Pavel Formánek dříve nastupoval v Chrudimi. To Vladyka má za sebou i bohatou kariéru ve velkém fotbale, když nastupoval za Slavii Praha nebo Jihlavu. Doplňuje je pak mladý Šabata, pro kterého je toto první celá sezona v nejvyšší soutěži.

    Nejzbach se pak navíc může spolehnout i na služby reprezentačního brakáře Gerčaka.
     
    Statistika

    Tabulka
    5. Vysoké Mýto 21 11 3 7 82:68 36
    6. Tango Brno 21 10 2 9 83:73 32

    Doma
    7. Tango Brno 10 5 1 4 43:37 16

    Venku
    6. Vysoké Mýto 10 4 1 5 30:37 13

    Domácí Tango Brno v posledních pěti soutěžních zápasech na domácí palubovce vyválčilo sedm bodů. To Vysoké Mýto je na tom co se týče posledních zápasů v halách svých soupeřů o poznání lépe, když ze stejného počtu zápasů vytěžilo 13 bodů a ani jednou neprohrálo.

    Zajímavostí je, že Nejzbach do této série naposledy ve venkovním zápase bodoval 13.12.2013 a poslední výhra se datuje k 22.11.2013 kde proti Slavi zvítězilo Vysoké Mýto 5:3.
     
    FC Tango Brno
    6. místo, 32 bodů, 83:73

    Právě výhra Vysokého Mýta na Kladně odsoudila domácí hráče na 6. místo v základní části. Právě tyto dva celky totiž bojovaly o lepší výchozí pozici v play-off a ač Tango zvítězilo v posledním zápase nad Hradcem Králové 5:4, má v současné době již nedostižnou ztrátu 4 bodů. Pro domácí hráče to však je z mnoha hledisek zatím nevydařená sezona. Tango Brno je totiž zvyklé na trochu jiná umístění po základná části. Od ročníku 2009/2010, kdy Tango nastupuje v nejvyšší soutěži skončili Brňané vždy nejhůře na 4. místě a pokaždé došli minimálně do semifinále! Nejlepším ročníkem je pak pro ně sezona 2012/2013 kdy padli až ve finále. Zopakovat podobný kousek bude nyní pro domácí hráče těžkým oříškem.
     
    Nejzbach Vysoké Mýto
    5. místo, 36 bodů, skóre 82:68

    Po nevydařené loňské sezoně se Nejzbachu v té letošní daří až nad míru dobře. Vysoké Mýto sice nemělo dobrý vstup do soutěže, když z prvních osmi zápasů vyválčili jeho hráči pouhých šest bodů, ale poté přišel zlom. Od zápasu s Třincem, který vyhráli 7:1 si naopak připsali jedinou porážku ze třinácti duelů. Mezi tyto výsledky se řadí i remízy se silnou Chrudímí nebo Spartou a porážka Benaga 6:5. Tyto skvělé výsledky pak hostujícímu týmu zajistili play-off a současně i 5. místo v tabulce, o které i díky vítězství 3:2 na Kladně už hráči Nejzbachu nemohou přijít. Jejich soupeřem pak v následných bojích bude Sparta Praha.
     
    Dobrý páteční večer vám za Onlajny.com přeji já, Dominik Špringer. Dnes vás budu provázet posledním kolem Chance Futsal ligy a to konkrétně zápasem mezi FC Tango Brno a Nejzbach Vysoké Mýto. Nejvyšší domácí futsalová soutěž se již pomalu chystá na blížící se play-off a v závěrečných duelech zbývá již pouze určit posledního postupujícího. Bude jím Slavia Praha nebo Hradec Králové? Stejně tak bude i zajímavý souboj o udržení se v nejvyšší soutěži i pro příští ročník, protože i když Hradec Králové může postoupit, zároveň může i nejvyšší soutěž opustit, kdyby totiž Třinec a Kladno zvítězili a naopak Hradec padl, bude to právě on, kdo bude společně s Mělníkem sestoupí. Rozuzlení závěrečného kola a i mnohem více můžete sledovat v našich reportážích ze všech hraných utkání!

    Dominik Špringer

    Branky:


    FC Tango Brno:
    1.FC Nejzbach Vysoké Mýto:

    Rozhodčí: Bělovský – Ježek
    ocianews.com