Balticflora Teplice – Olympik Mělník 12:4 (kon.) | Zruč n/S – Hradec Králové 4:4 (kon.) | Tango Brno – Vysoké Mýto 2:3 (kon.)
Kladno – Sparta 5:3 (kon.) | Třinec – Helas Brno 4:0 (kon.) | Chrudim – Slavia 5:0 (kon.)
konec
SKP Ocel Třinec
4:0 (0:0)
Helas Brno
Pátek 13.03.2015, 20:00 • Sportovní hala STaRS, Třinec • 1. Futsal liga
Předzápasové kurzy
     
    Jihomoravané dnes v Třinci sehráli generálku před čtvrtfinálovou sérií play-off, v níž vyzvou soupeře z nejtěžších, a to Chrudim. Pro Třinec sezona končí a v dalším ročníku se bude v rekonstruované hale STaRS kopat pouze II. liga – Východ. Je to škoda, Třinec určitě mezi smetánkou českého futsalu nezaostával, v závěru mu ale důležité body chyběly.

    Ode mě je to pro dnešek z Třince už vše. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni, a děkuji za pozornost! Přeji dobrou noc a u dalších onlajnů se těším, na počtenou! (21:27:39)
     
    Utkání v Třinci je tedy u konce a skončilo jednoznačným vítězstvím Likopu, který brněnský Helas ve druhé půli přehrál a zaslouženě sebral tři body. Ani ty mu však nakonec k záchraně v Chance Futsal lize nestačí, Hradec Králové remizoval na půdě Benaga, Kladno zase porazilo Spartu Praha, a oba týmy si tak zajistily setrvání mezi elitou. První dvě branky Třince zaznamenal Przyczko, když nejprve dopravil do sítě přihrávku Buryana a z nepřímého kopu se pak trefil přesně do horního rohu brány. Třetí branku měl na svědomí po přihrávce Barona Mendrok, v posledních sekundách přidal čtvrtý zásah gólman Sikora výkopem do prázdné brněnské brány.
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak Třinec přeji jenom ještě přidává čtvrtou branku! Dočkal se jí gólman MARTIN SIKORA, který výkopem z ruky trefil prázdnou bránu Helasu – 4:0! Bez asistence.
     
    40
    Ovčačík pořádně prohnal Havla, ale ten prázdnou branku před napadajícím Przyczkem uhájil.
     
    39
    Třinečtí fanoušci už oslavují vítězství, ale podle výsledků z Kladna a ze Zruče nad Sázavou se Likop v nejvyšší soutěži neudrží.
     
    39
    Baron střílel z vlastní obranné půlky na prázdnou branku, ale minul ji. Helas pokračuje v tlaku, hraje v pěti proti čtyřem.
     
    38
    Likop je sevřený na vlastní obranné polovině, ale to mu vadit nemusí. Brňané se do šancí nedostávají.
     
    37
    Benago mezitím doma alespoň vyrovnalo s Hradcem Králové, ale to pro Třinec ještě nic neřeší. Ten proti Helasu kontroluje utkání a vede o tři góly.
     
    37
    Ovčačík se v dresu pátého hráče uvolnil z rohu hřiště, ale Sikora jeho nepříjemnou ránu vyrazil! Sierota na druhé straně zakončoval vedle.
     
    36
    D. Cupák je mozkem všech akcí svého týmu a stojí na půlící čáře hřiště. Po jeho přihrávce střílel V. Cupák jen do brankáře Sikory.
     
    36
    Brňané stále zkoušejí hru bez gólmana. Třinec sice vede o tři branky, ale výsledky z Kladna a Zruče nad Sázavou nenahrávají jeho záchraně.
     
    35
    Sikora v další situaci za pokutovým územím odzbrojil V. Cupáka a založil útok domácích! Na jeho konci stála nepřesná střela Sieroty.
     
    35
    Helas zkouší hru bez brankáře a dostal se do velké šance! V. Cupák si proklestil cestu středem, ale Sikora jeho zakončení do branky nepustil!
     
    34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Baron utekl po pravé straně, rozhlédl se a naservíroval pocukrovanou přihrávku před bránu! Tam si seběhl LUKÁŠ MENDROK a střelou k tyči zvýšil náskok Likopu! Večeřa byl naprosto bezmocný – 3:0! Asistence: Lukáš Baron.
     
    34
    Toto tvrzení hodně rychle vyvrátil D. Cupák! Reprezentant České republiky prokličkoval mezi třemi obránci a Sikora vytlačil jeho střelu na roh!
     
    33
    Kantor v dalším souboji s D. Cupákem znovu neuspěl a míč se odráží k Večeřovi. Helas ale ve druhé půli zatím vůbec není nebezpečný.
     
    33
    Zaváhání Ovčačíka v rozehrávce mohl potrestat Kantor, jenže neobešel D. Cupáka a následně byl vytlačen za pomezní čáru.
     
    32
    Po delší době se na míč pořádně dostali Jihomoravané. Teď kombinují okolo středové čáry, nedostávají se před Sikoru.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 24. Przyczko (Buryan), 27. Przyczko (Mendrok), 34. Mendrok (Baron), 40. Sikora


    SKP Ocel Třinec: Sikora (Kreželok) – Mendrok (C), Cieslar, Kantor, Sniegoň, Opluštil, Baron, Sierota, Przyczko, Buryan.Trenér: Radek Korený.
    Helas Brno: Dang (21. Večeřa) – D. Cupák (C), Ovčačík, Vlach, Hanuš, Klimeš, Pavliš, Havel, V. Cupák. Trenér: Jan Loup.

    Rozhodčí: Tomáš Markovský – Jiří Honěk

    Diváci: 850
    bahis siteleri