Minnesota – Calgary 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 2:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 4:0 (kon.)
Washington – Nashville 3:4 (kon.) | Boston – NY Rangers 4:2 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:3 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Anaheim 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 3:2 (kon.) | Detroit – Tampa 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
HC Sparta Praha
Sobota 28.03.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek už je to z vylidněné Werk Areny všechno, já se budu loučit. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního dne! U dalšího přenosu se těším zítra, na počtenou! (18:07:21)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji.
     
    Třinec vstoupil do souboje titánů lépe a po prvním zápase v sérii vede 1:0. Dnešní utkání nabídlo osm gólů a skvělý hokej, především z domácí strany ve druhé a třetí třetině. Sparťané nedokázali z velké šance srovnat na 1:1, v úvodu třetí části pak Polášek trefil spojnici tyčí. Oceláři následně přidali několik branek a závěr vyhecovaného duelu už si pohlídali.

    Diváci sledovali utkání typické pro play-off. Hráči si nedali zadarmo ani centimetr ledu, téměř po každém přerušení byla k vidění nějaká ta šarvátka. V podobném duchu se nejspíš bude pokračovat i v dalších zápasech. Ten druhý je na programu už zítra od 17:20. Bude se hrát opět v Třinci, vy můžete zápas sledovat prostřednictvím našeho online přenosu.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 26 (8, 5, 13) – 21 (8, 7, 6),
    střely mimo: 12 (5, 5, 2) – 9 (4, 3, 2),
    hity: 18 (5, 5, 8) – 12 (3, 4, 5),
    vyhraná vhazování: 43/81 (14, 15, 14) – 38/81 (8, 14, 16),
    úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %,
    trestné minuty: 26 (4, 8, 14) – 34 (4, 8, 22).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Erik Hrňa – TRI (1+1),
    Jan Buchtele – SPA (0+0).

    Nejlepším Ocelářem byl vyhlášen útočník Hrňa, jenž zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenci. Na druhé straně byl asi nejvíce vidět Buchtele, jeho gól z 52. minuty však nemohl být pro úmyslné kopnutí uznán.
     
    Utkání je u konce a ve Werk Areně je naplno odšpuntována obrovská radost třineckých fanoušků. Třinec vstupoval do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem a hned ve druhé minutě měl štěstí, když se Poláškova rána odrazila od spojnice tyčí Hrubcovy brány. Čtvrtý zásah Ocelářů zařídil Dravecký, který se šikovně uvolnil okolo Pilaře a prostřelil Novotného. Po chybě Mikuše ujel sparťanům M. Doudera, trefil se do horního růžku a bylo to o čtyři branky. Novotného vystřídal mezi třemi tyčemi Sparty Janus.

    Slovenský gólman vychytal Rotha a Adamského, v oslabení však pouze vyrazil střelu Ružičky a do prázdné branky doklepl kotouč Plíhal. Osm minut před koncem dosáhli Pražané branky, ale nebylo to regulérním způsobem. Buchtele totiž puk mezi Hrubcovy betony úmyslně kopl. Utkání se dohrávalo ve skvělé atmosféře a bylo jasné, že Třinec zvítězí. Dvě minuty před koncem se Sparta své druhé branky dočkala. Přibyl tečoval nahození Barinky na hraně vysoké hole, jeho gól posvětil videorozhodčí, a tak Přibyl určil definitivní podobu výsledku. Třinec – Sparta Praha 6:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Piskáčkovu bombu od modré čáry zkrotil Hrubec a udržel puk ve výstroji. Po menší strkanici Plíhala s Barinkou se už nevylučuje a vhazuje se před bránou Třince.
     
    59:06
    Ještě je tady jedno vyloučení. Pecha nepustil ke střele Marek Růžička (TRI), ale pomohl si hákem a je za hákování vyloučen na dvě minuty.
     
    58:49
    Sparťané ještě spěchají s dalším útokem. Nahozený puk dojel na zadním mantinelu Pech a Pražané se snaží usadit v útočné třetině.
     
    58:30
    Běží poslední dvě minuty zápasu a do šance před Janusem se dostal Hrňa. Gólem neskončila ani rána Trončinského, na tribunách se přesto slaví.
    Daniel PŘIBYL - 6:2

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    57:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát branka platí a Sparta snižuje! Takže ještě jednou. Puk se dostal na modrou čáru k Barinkovi, který jej z první poslal směrem na branku. Tam se zjevil DANIEL PŘIBYL a na hraně vysoké hole tečoval střelu přesně do horního růžku – 6:2! Asistence: Michal Barinka, Miroslav Forman.
     
    57:15
    Opět to vypadá na dlouhou poradu. Ale i kdyby rozhodčí branku uznali, na vítězství Ocelářů by to s největší pravděpodobností nic nezměnilo. Je téměř na sto procent jasné, že po dnešku Třinec v sérii povede 1:0.
     
    57:15
    Sparta docílila dalšího gólu, ale znovu se arbitr odjel poradit s videorozhodčím. Tentokrát sklepl Barinkovo nahození do brány Přibyl. Jde o to, jestli to nebylo vysokou holí.
     
    56:38
    Počtvrté během dnešního duelu musí na trestnou lavici Martin Réway (SPA). Slovenský mladíček neunesl tíhu dnešního zápasu a za řeči k rozhodčímu byl potrestán desetiminutovým trestem – nesportovní chování.
     
    56:16
    Orsava se štěstím prošel do středního pásma, kde puk zkrotil a bekhendem nahodil. Potom odjel střídat. Hala si užívá konec zápasu po svém a stále Oceláře neúnavně podporuje.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 24. Matuš (TS), 27. Adamský (Polanský, Klesla), 35. Hrňa (Klesla, Ružička), 44. Dravecký (Orsava, Galvas), 45. M. Doudera, 48. Plíhal (Ružička, Hrňa) – 32. Pech (Kumstát), 58. Přibyl (Barinka, Forman)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Kreps, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Pechanec, Matuš – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Novotný (od 45. Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Réway, Hlinka (A), Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Oldřich Hejduk – Jaromír Bláha, Jiří Svoboda

    Diváci: 5063 (97 % celkové kapacity)
    bahis siteleri