Ružomberok – Košice 1:0 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
1:0 (1:0)
MFK Košice
sk Sobota 28.03.2015, 14:30 • Štadión pod Čebraťom • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    To je už od nás všetko. Lúčime sa s vami s konštatovaním, že Ružomberok zvíťazil nad Košicami 1:0. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších textových prenosoch. (16:53:43)
     
    Povedali po zápase:

    Ivan Galád: (tréner Ružomberka): „Všetky myšlienky, ktoré mám po zápase, povedal môj kolega, veľmi šikovný mladý tréner. Súhlasím s tými názormi, ktoré prezentoval. Chcem sa vyjadriť len k jednej veci, že je veľmi ťažké vyhrať zápas, kedy nie ste lepší, kedy nemáte gólové príležitosti, respektíve súper ich má viac. To sa mužstvu, ktoré vediem podarilo a preto si to vážim, ale ešte raz opakujem, vedeli sme, že Košice majú výborné mužstvo, že hrajú dobre, čo sa potvrdilo a my musíme hrať na víťazstvá. Ja som s výkonom nespokojný, ale že sme porazili tak silného súpera, to si vážime, aj keď sme dnes nerobili ľuďom veľkú radosť, ale dôležité je, že sme vyhrali. V každej súťaži sa vo futbale počítajú len víťazstvá.“

    Marek Fabuľa (tréner Košíc): „Na úvod musím povedať, že napriek tomu, že nám chýbali piati hráči z nášho základného kádra, sme podali, z nášho pohľadu, veľmi konsolidovaný, na taktickej úrovni, veľmi dobrý výkon. Naši hráči nechali na ihrisku všetko, ale bohužiaľ futbal sa hrá na góly a my sme dnes gól nedali, súper mal jednu šancu a aj ju premenil. V prvom polčase sme čakali na svoju príležitosť, mali sme dve, nedali sme a druhý polčas sme stavili všetko na jednu kartu. Bol to z nášho pohľadu už len boj náš boj s domácim brankárom, s tým, že ho vyhral domáci brankár. Som na svojich hráčov hrdý. Odchádzame odtiaľto síce porazení, ale so zdvihnutou hlavou, hrdí na svoj výkon. Nezostáva mi nič iné, len pogratulovať domácim k víťazstvu a držím im palce v ďalšom priebehu ligy.“
     
    V druhom polčase sa nič nezmenilo a Ružomberok vyhral gólom Andreja Lovása z dvanástej minúty 1:0. Ešte vám prinesieme hodnotenie oboch trénerov.
     
    Štatistiky po druhom polčase:
    Góly: 1:0
    Žlté karty: 3:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 7:5
    Strely mimo bránky: 4:5
    Rohové kopy: 4:3
    Ofsajdy: 2:2
    Voľné kopy: 16:17
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Saparovi nevyšla prihrávka na Janiča a tak ešte hostia môžu raz zaútočiť.
     
    90+1
    Hostia ešte skúšali niečo vymyslieť, ale ich dlhú loptu razantne odkopáva Maslo, následne sa dopúšťajú faulu v strede ihriska a loptu budú mať domáci.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90
    Masaryk potiahol loptu po pravej strane, nahral Saparovi, kotrý následne dal loptu na Vavríka, ktorému blokuje strelu hosťujúci obranca.
     
    90
    Masaryk spracoval loptu na útočnej polovici, lenže podľa rozhodcu si pri tom pomohol rukou.
     
    89
    Hostia sa dopustili na ľavej strane ihriska útočného faulu. Nasleduje Nikoličov odkop od brány.
     
    88
    Ružomberčania preniesli hu na ľavú stranu, kde ju prevzal Janič, ale jeho prihrávka do šestnástky končí na hlave hosťujúceho obrancu.
     
    86
    Ružomberok strieda: Odchádza Tomáš Gerát a miesto neho prichádza Juraj Vavrík.
     
    86
    Nagy dostáva prihrávku za šestnástku a páli z prvej, no veľmi nepresne.
     
    86
    Masaryk vybojoval loptu na svojej polovici, následne prihral Daghbashyanovi, ktorý potiahol loptu, ale nevyšiel mu center na Almaského.
     
    85
    Hostia poslali dlhú loptu pred domácu šestnástku, kde si nabiehal Diaby, pred ním loptu odhlavičkoval Rosa.
     
    83
    Veľká šanca Košíc! Šinglár vyskočil v šestnástke na center a hlavičkou poslal loptu na bránu. Nikolič sa hádže a chytá šancu košického kapitána.
     
    82
    Masaryk unikal po pravej strane, následne vystrelil, ale dobiehajúci obranca mu zblokoval strelu, až sa lopta k nemu znova dostala a nahral na Janiča, k lopte mal o kúsok bližšie hosťujúci hráč.
     
    82
    Masaryk dostal prihrávku na hranici šestnástky, ale lopta mu odskočila od hrude.
     
    81
    Almaský sa predviedol parádičkou, keď pekným oblúčikom poslal loptu na Geráta, ktorému nevychádza prihrávka na Masaryka čakajúceho v šestnástke.

    Ján Kmeť

    Branky: 12. A. Lovás

    Karty:   42. Boszorád (RUZ), 62. Rosa (RUZ), 79. Maslo (RUZ) – 10. Ostojić (KOS)


    MFK Ružomberok: Nikolič – Boszorád, Maslo, Rosa, Daghbashyan – Gerát (86. Vavrík), Nagy, Zošák (31. Már. Almaský), Sapara (C) – A. Lovás (70. Janič), Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Már. Almaský, Vavrík, Gerec, Turčák, Práznovský, Janič.

    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Korijkov, Tóth (77. Gáll) – Dimun, Šinglár (C), Djordjevič – Pačinda, Diaby, Novák (66. Horodník).
    Náhradníci: Ružinský – Hirjak, Gáll, Kubík, Horodník, Ndiaye.

    Rozhodčí: Vnuk – Lieskovský, Borsányi

    Diváci: 1687
    thejrc.org