Gruzie – Německo 0:2 (kon.) | Skotsko – Gibraltar 6:1 (kon.) | Sev. Irsko – Finsko 2:1 (kon.)
Rumunsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Albánie – Arménie 2:1 (kon.) | Irsko – Polsko 1:1 (kon.)
Maďarsko – Řecko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Srbsko 2:1 (kon.)
konec
Gruzie
0:2 (0:2)
Německo
Neděle 29.03.2015, 18:00 • Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni, Tbilisi • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Gruzie podala statečný výkon proti úřadující mistrů z Německa, nicméně prohrála 0:2!

    První poločas nabídl jasnou převahu úřadujících mistrů světa! Gruzie nastoupila s velmi defenzivní taktikou, což byl vidět od úvodních minut. Už v páté minutě se ve vápně opřel do míče Reus, jeho rána ale mířila pouze do břevna. Němci nadále obléhali vápno Gruzie, velké příležitosti měli Götze a Reus. V obou případech ale míč skončil těsně mimo. Německo se dočkalo až ve 39. minutě, kdy se prosadil Marco Reus po výborné práci Götzeho. V samém závěru poločasu se ještě prosadil Thomas Müller střelou z hranice vápna a Němci tak vedou po prvním poločase 0:2!

    Ve druhém poločase se již nehrálo v takovém tempu. Němci stále kontrolovali hru, nicméně i Gruzie se dostávala k ohrožení branky Manuela Neuera. V 60. minutě to mohlo být 0:3, nicméně Marco Reus nastřelil podruhé v zápase břevno! Utkání bylo poté dvakrát přerušeno, neboť se na hrací plochu dostal vždy nějaký "chytrolín". Němci už si vítězství pohlídali!

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:02:31)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hra teď byla opět na malý moment přerušena, neboť si nějaký fanoušek běžěl splnit sen a viděl zblízka Marco Reuse. Pořadatelé ale včas zasáhli a hra může pokračovat.
     
    90+2
    Levan Kenia byl opět hodně aktivní na levé straně. Jeho centr hledal ve vápna Mčedlidzeho, k tomu se ale míč nedostal, neboť ho odhlavičkoval do středu pole.
     
    90+1
    Kenia hru Gruzie oživil po svém příchodu. Před malou chvílí se snažil prodrat do vápna přes Rudyho. Obránce Hoffenheimu si ale poradil a míč odkopl.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Přihrávku Kroose teď vystihl Okriašvili, který se snažil vysunout Mčedlidzeho. Jeho dlouhý pas ale zachytil Schweinsteiger.
     
    88
    Německo již v poklidu utkání dohrává kombinací na polovině Gruzie. Její napadání již není tak aktivní, což ulehčuje práci Němcům.
     
    87
    Hned poté střídá Joachim Löw podruhé. Mario Götze připravil první branku pro Reuse a odchází ze hřiště. Je nahrazen útočníkem Interu Lukasem Podolskim.
     
    86
    Jak jsem již avizoval, Německo poprvé střída. Ze hřiště jde Thomas Müller, který dnes vstřelil svůj pátý gól v kvalifikaci. Na hřišti ho nahrazuje André Schürlle z Wolfsburgu.
     
    85
    Marco Reus se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Mčedlidzem. Němci budou střídat, u lajny je již připraven Schürlle.
     
    84
    Němci dnes vymýšlí opravdu pohledné kombinace. Tu poslední provedla dvojice Reus-Özil. Prvně jmenovaný hleda ve vápně Özila, který chtěl svému spoluhráčovi sklepnout míč zpátky. To mu ale nedovolil výborným skluzem Kašia.
     
    83
    Trochu prostoru měl ve středu pole Toni Kroos, a tak udělal pár kroků a vyslal velmi jedovatou ránu. Loria se ale pouze ohlédl, neboť střela šla přibližně dva metry vedle pravé tyče.
    Čanturija zajel ostře do Hectora
     
    82
    U lajny velmi ostře zajel Čanturija do Hectora a vidí zaslouženou žlutou kartu! Hodně zbytečný zákrok ...
     
    81
    Německo je s míčem na útočné polovině. Gruzie je poskládaná v obranném bloku a vyčkává. Němci stále nemohou najít nějakou skulinku v domácí obraně.
     
    80
    Reus se pokoušel prostrčit míč do náběhu na Müllera, s tím však výborně běžel Navalovski, který byl u míče dříve.

    Jan Havlovic

    Branky: 39. Reus (Götze), 44. T. Müller (Özil)

    Karty:   32. Macharadze (GRU), 75. Kankava (GRU), 82. Čanturija (GRU) – 75. Schweinsteiger (GER)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 2:8.
    Gruzie: Loria – Navalovski, Kašia, Amisulašvili (4. Dvali), S. Kvěrkvelija, Lobžanidze – Okriašvili (46. Čanturija), Macharadze (63. Kenia), Kankava (C), Kobachidze – Mčedlidze.
    Náhradníci: Alavidze, Revišvili – Daušvili, Dvali, Dzalamidze, Čanturija, Kakubava, Kenia, Kazajšvili, Cchadadze, Vacadze, Totadze.

    Německo: Neuer – Hector, Hummels, J. Boateng, Rudy – Kroos, Schweinsteiger (C) – Reus, Özil, T. Müller (86. Schürrle) – Götze (87. Podolski).
    Náhradníci: Weidenfeller, Zieler – Gündoğan, Höwedes, Khedira, Kramer, M. Kruse, Mustafi, Podolski, Schürrle.

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos (vš. FRA)
    bahis siteleri