Detroit – Tampa 4:0 (kon.) | Toronto – Ottawa 4:3 (po pr.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Montreal – Florida 3:2 (po pr.) | St. Louis – Columbus 2:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 4:1 (kon.)
Colorado – Buffalo 5:3 (kon.) | Vancouver – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – Florida 2:4 (kon.) | NY Islanders – Detroit 5:4 (kon.) | Carolina – Boston 1:2 (po pr.)
Nashville – Calgary 2:5 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
4:3 (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)
Ottawa Senators
Neděle 29.03.2015, 00:05 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Toronto Maple Leafs ukončilo dlouhou sérii porážek a poprvé od 11. března zvítězilo, když porazilo Ottawu 4:3 v prodloužení, se s Vámi loučí a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (04:25:34)
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:31
     
    Tři hvězdy utkání:
    1.
    2. Tyler Bozak (TOR) 3+1
    3. Eric Brewer (TOR) 1+0
    Garrett Gamble jako první hvězda zápasu

    Hlavní hvězda zápasu - Garrett Gamble
    První hvězdou zápasu je dnes vyhlášen malý a zdravotně těžce indisponovaný fanoušek Toronta Garrett Gamble, který je upoután na invalidní vozík a dnes byl součástí celého týmu Maple Leafs.


     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-3.
    Střely na branku: 31-25.
    Zásahy gólmanů: 22-27.
    Vyloučení: 1-3.
    Využití: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Trestná střílení: 1-0 (neproměněné).
    Diváci: 18906.
     
    Toronto poprvé od 11. března 2015 vítězí, i když to tak po druhé a v závěru třetí části nevypadalo.

    Po bezgólové první třetině, kdy Joakim Lindström zahodil trestné střílení, začaly padat branky ve druhé části. Ottawa se dostala do vedení v pětadvacáté minutě zásluhou Marka Stonea a o čtyřiadevadesát vteřin později se prosadil Curtis Lazar. Mezi těmito dvěma trefami se ještě Smith řítil sám na gólmana Toronta, ale nedal. Domácí sice v pětačtyřicáté minutě Tylerem Bozakem snížili, ale deset minut před koncem využili přesilovku Kyle Turris a bylo to znovu o dvě branky. Krátce poté však snížil znovu Tyler Bozak a minutu a půl před koncem využil hru bez gólmana opět Tyler Bozak, jenž tak zkompletoval hattrick. Gól byl původně připsán Kesselovi, ale nakonec bylo autorství přiřknuto právě Bozakovi.

    V prodloužení střídala akce akci, rozhodnout mohl Kessel, který jel sám na branku, jenže nedal. Na druhé straně těsně minul Mark Stone. Po další střele Ottawy se Toronto dostalo do rychlého kontru, který zakončil vítěznou dorážkou do poloodkryté svatyně Eric Brewer.
     
    Konec zápasu.
    ERIC BREWER - 4:3
     
    63:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je opravdu škoda, že parádní prodloužení končí. Oba týmy si to rozdaly na férovku a akce střídala akci. Kessel zavezl puk z obranného pásma až k levému kruhu a přihrál na opačný post Bozakovi, který vypálil. Anderson sice zasáhl, ale puk se odrazil před branku, kde se po něm marně natahoval znovu Kessel, který prostě dnes góla nedá. Musel tak přijet ERIC BREWER a doklepnout puk do opuštěné svatyně. Asistence: Tyler Bozak, Phil Kessel.
     
    63:02
    Po nepřesné ráně Wierciocha se k puku dostává Kessel a vyváží jej po levé straně z obranného pásma ven. Hala šílí, to je strhující prodloužení.
     
    62:11
    Mohlo být rozhodnuto. Mark Stone se již zvedal ruce nad hlavu, ale z pravého kruhu mířil těsně nad branku.
     
    61:21
    I v prodloužení se hraje nahoru dolu, ale vážnější šanci měl zatím pouze Phil Kessel.
     
    60:43
    Fantastická akce Phila Kessela! Střelec třetího gólu Toronta nabral ve středním pásmu rychlost, udělal si z Karlssona a Methota dobrý den, prodral se mezi nimi a snažil se překonat Andersona střelou nad lapačku, ale to se mu nepodařilo. Výborný zákrok gólmana Ottawy!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina přinesla asi nejzajímavější hokej. Gólový půst Toronta protrhnul v pětačtyřicáté minutě Tyler Bozak, jenž se prosadil bekhendovou dorážkou do opuštěné klece. V padesáté minutě však Ottawa vedla znovu o dvě trefy, když se z mezikruží prosadil Kyle Turris. Jenže Torontu se podařilo vyrovnat. Krátce poté snížil znovu Tyler Bozak, jenž u pravé tyče s pomocí brankové konstrukce propálil Andersona a po spoustě šancí Phila Kessela se nakonec podařilo skórovat a hattrick zkompletovatTyleru Bozakovi, jenž zametl puk u levé tyčky branky Ottawy po akci van Riemsdyka. Gól byl původně připsán Philu Kesselovi, ale nakonec byl přiřknut právě dnešnímu úspěšnému střelci hattricku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Štěstí zkusil ještě Eric Condra, který pálil z pravé strany mimo.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 45. Bozak (Riemsdyk, Kessel), 52. Bozak (Riemsdyk, Kessel), 59. Bozak (Riemsdyk, Rielly), 64. Brewer (Bozak, Kessel) – 25. Stone (MacArthur, Turris), 26. Lazar (Pageau, Condra), 50. Turris (Legwand, Karlsson)


    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Brewer, Phaneuf, Rielly, Gardiner, Erixon, Brennan – van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Booth, Kadri, Lupul – Komarov, Smith, Pánik – Lindström, Sill, Bailey. Trenér: Peter Horachek
    Ottawa Senators: Anderson (Driedger) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Borowiecki, Gryba – MacArthur, Turris, Stone – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Condra, Pageau, Lazar – Chiasson, Legwand, Smith. Trenér: Dave Cameron.

    Rozhodčí: Devorski, Leggo – Kovachuk, Miller

    Diváci: 18906
    thejrc.org