Detroit – Tampa 4:0 (kon.) | Toronto – Ottawa 4:3 (po pr.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Montreal – Florida 3:2 (po pr.) | St. Louis – Columbus 2:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 4:1 (kon.)
Colorado – Buffalo 5:3 (kon.) | Vancouver – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – Florida 2:4 (kon.) | NY Islanders – Detroit 5:4 (kon.) | Carolina – Boston 1:2 (po pr.)
Nashville – Calgary 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
5:4 (0:2, 3:0, 1:2 - 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 29.03.2015, 17:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní hokejový maraton je u konce a já se s vámi budu muset rozloučit. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste se u online přenosu dobře bavili. Přeji příjemný večer, úspěšný vstup do nového týdne a příště se těším, na počtenou! (20:51:09)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Díky za vaši přízeň.
     
    Diváci si dnes z vyprodané Werk Areny odnesli domů nezapomenutelný hokejový zážitek. Sparta nejprve vedla o dvě branky, Třinec otočil stav třemi zásahy a byl jasně na konci. Ale Pražany zastihl ve skvělé formě úvod třetí části a vedení bylo zpět na jejich straně. Dvě minuty před koncem se Třineckým podařilo vyrovnat a nezměrnou radost zapříčinili vítěznou brankou v druhé polovině prodloužení. Po dvou duelech ve Slezsku má Třinec k postupu do finále blíže, neboť nad sparťany vede 2:0.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Jakub Klepiš – TRI (1+1),
    Michal Vondrka – SPA (1+0).

    Nejlepším Ocelářem v dnešním zápase byl zvolen útočník Klepiš, který vstřelil důležitý první gól Ocelářů a v prodloužení stál u zrodu vítězné akce. Na straně druhé je to Vondrka. Sparťan, který nebyl včera příliš výrazný, hrál dnes skvěle. Vstřelil branku a byl na ledě hodně cítit.
     
    Statistiky po prodloužení:

    Střely: 43 (12, 11, 11, 9) – 29 (11, 9, 6, 3),
    střely mimo: 13 (4, 4, 1, 4) – 7 (2, 2, 2, 1),
    hity: 21 (9, 4, 5, 3) – 13 (3, 4, 5, 1),
    vyhraná vhazování: 51/88 (13, 17, 13, 8) – 37/88 (11, 9, 9, 8),
    úspěšnost na vhazování: 58 %42 %,
    trestné minuty: 16 (2, 12, 2) – 20 (2, 12, 6, 2).
     
    Neuvěřitelné druhé utkání semifinálové série mezi Třincem a pražskou Spartou je u konce, vítězí opět Oceláři. Utkání skončilo v základní hrací době nerozhodně, a tak se muselo do prodloužení. Ve vzduchu viselo obrovské napětí a do první velké šance se Oceláři dostali až po jedenácti minutách. Polanský jel sám na bránu, při střele však zlomil hůl. Za další dvě minuty přečkali sparťané oslabení, dokonce mohl zahrozit Hlinka. Toho ovšem obral o puk Orsava a ujížděl dopředu, než ho čistě zastavil Ružička.

    Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem prodloužení. Klepiš přenechal kotouč Ružičkovi. Ten přihrával před branku, kam si najel obránce Roth a zasunul puk po přesné přihrávce slovenského spoluhráče do brány. Na ledě i v hledišti propukla obrovská radost. Oceláři zvládli i druhý zápas a do hlavního města se vydají s náskokem. Sparta dnes byla blízko a sahala po bodu, ale v prodloužení byli Slezané mírně aktivnější a vítěznou branku vstřelili po zásluze. Třinec – Sparta Praha 5:4 pp.
     
    Konec zápasu.
    ROTH - 5:4

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    75:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři střílejí rozhodující branku a v dnešním strhujícím utkání vítězí! Klepiš přenechal v útočném pásmu puk za sebou Ružičkovi, ten zaznamenal před brankou najíždějícího VLADIMÍRA ROTHA, pro něhož už nebylo problémem nádhernou kombinací ukončit doklepnutím do prázdné branky – 5:4! Asistence: Štefan Ružička, Jakub Klepiš.
     
    74:40
    Sparta se na chvilku dostala do útoku, ale o puk přišla. Pilaře pak přes červenou čáru nepustil Cienciala a alespoň nahodil za Novotného.
     
    74:03
    Nahození Slezanů ze středního pásma skončilo po odrazu od mantinelu na zadní síťce branky. Tam kotouč udržel Polášek, vhazuje se před Novotným.
     
    73:56
    Třinečtí v oslabení trochu zapomněli na zadní vrátka a Hlinku odstavil před střelou od kotouče až na poslední chvíli Orsava! Mladý útočník Třince se rovnou vydal přímo středem kluziště na branku Novotného! Jeho tempu stíhal Ďaloga a zabránil mu v zakončení čistým způsobem! Hra je přerušena, následuje komerční přestávka.
     
    73:13
    Kreps po nabídce M. Doudery z pravého křídla vysoko přestřelil, Trončinský pak ještě na chvilku udržel útočné pásmo. Sparta se následně osvobodila.
     
    72:57
    Třinec se těžko usazuje před Novotným. V souboji za brankou upadl pod Ďalogu Polanský. Rozhodčí to posoudili jako úmyslné zalehnutí puku a vykázali hru do středního pásma.
     
    72:21
    Klepiš překombinoval situaci v útočné třetině a do úniku se vydal Vondrka s Buchtelem. Prvně jmenovaného připravil o puk Roth a přiťukl Ružičkovi.
     
    71:50
    Třinec si zahraje první přesilovku prodloužení. V útoku fauloval Martin Réway (SPA) Rotha u hrazení a je potrestán dvěma minutami za napadení. To může být důležitý moment, anebo taky ne.
     
    71:49
    Neúnavný Hlinka potrápil třineckou obranu únikem po pravé straně a teď u mantinelu zaměstnává Rotha. Sparta se v posledních minutách osmělila.
     
    71:05
    Ze souboje se puk od Draveckého odrazil přímo do jízdy Polanskému! Toho marně stíhal Kumstát, Polanský vypálil, ale zlomil hůl a puk zamířil vedle!

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 34. Klepiš (Hrňa, Linhart), 36. Polanský (Ružička, Adamský), 36. Hrňa, 58. M. Doudera (Ružička, Hrňa), 76. Roth (Ružička, Klepiš) – 5. Buchtele (Přibyl, Forman), 20. Forman (Přibyl), 43. Vondrka (Pilař, Polášek), 45. Pilař (Hlinka, Réway)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Žejdl, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Pechanec, Matuš – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Vondrka – Réway, Hlinka (A), Rolinek (C) – Forman, Přibyl, Buchtele – Sabolič, Cingel, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Robin Šír – Petr Blümel, Milan Kis

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org