Finsko - Česká republika 7:8 (kon.) | Česká republika – Japonsko 8:6 (kon.)
konec
Česká republika – Japonsko

8:6

Neděle 29.03.2015, 19:30Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:54:27)
     
    Konečné výsledky 4. kola:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 10:7 (v 11. endu)
    Dráha B: Kanada – Čína 7:4 (v 9. endu)
    Dráha C: Norsko – USA 7:10 (v 11. endu)
    Dráha D: Česko – Japonsko 8:6
     
    Česká republika získala na své konto své druhé vítězství ve skupině, porazit se jí podařilo Japonsko, které do této chvíle ještě neprohrálo. Právě spolu se svým soupeřem okupuje na mistrovství světa v Halifaxu aktuální slušné třetí místo. Klíčovým okamžikem byl end číslo osm, v němž tým Jiřího Snítila uhrál trojku. Na tu již Japonci reagovat nedokázali.
     
    Utkání skončilo.
    rozhodující take-out Akua Kausteho v duelu Finska se Skotskem
     
    11.end
    Aku Kauste nakonec napravil chybu z endu desátém a tentokráte ubránil skotské snahy o uhrání jedničky. V extra endu se mu podařil na závěr celkem slušně zahraný take-out, díky němuž Finsko uhrálo tři body a porazilo Skotsko 10:7.
    Norové se snažili kámen dorolovat do středu, ale neúspěšně
     
    11.end
    USA nakonec uhrálo v extra endu tři body a vyhrálo nad Norskem 10:7. Norský útok na střed na závěr nebyl úspěšný. Pro seveřany určitě velká škoda, dokázali totiž vše zdramatizovat v endu devátém a desátém, aby jejich počínání vyšlo nakonec vniveč.
     
    Průběžné výsledky po 10. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 7:7
    Dráha B: Kanada – Čína 7:4 (v 9. endu)
    Dráha C: Norsko – USA 7:7
    Dráha D: Česko – Japonsko 8:6 (konec)
     
    10.end
    Také Norsko mimochodem dokázalo souboj s USA dotáhnout do extra endu. Připomeňme, že za poslední dva endy uhrálo čtyři body. Američané přišli v závěru o naprosto pohodlný náskok!
    úspěšný český double take-out a radost z vítězství nad Japonskem
     
    10.end
    Čechům se podařilo dotáhnout duel s Japonskem do úspěšného konce! Jiří Snítil na závěr vyrazil z kruhů dva ze tří žlutých kamenů, tudíž už soupeři nedal možnost na vyrovnání. Češi poráží dosud neporaženého soka 8:6.
    Finsko se díky neúspěšnému poslednímu kameni bude muset poprat o vítězství se Skotskem v extra endu
     
    10.end
    Neuvěřitelnou chybu předvedl finský skip Aku Kauste! Ten pokazil v rozhodujícím endu výhodu posledního kamene a závěrečný poslal o kousek dál než byl soupeřův ve středu. Skotsko tak srovnalo stav na 7:7!
     
    Průběžné výsledky po 9. endu:

    Dráha A: Finsko – Skotsko 7:6
    Dráha B: Kanada – Čína 7:4 (konec)
    Dráha C: Norsko – USA 6:7
    Dráha D: Česko – Japonsko 8:5
     
    9. end
    Připomeňme ještě průběžný výsledek z posledního klání, a to na dráze C. Tam se zdálo být vše rozhodnuto, avšak mužstvo kolem Thomase Ulsruda uhrálo trojku a snížilo na rozdíl jednoho bodu. Také tady se může nakonec konat překvapení.
     
    9. end
    Češi nakonec dokázali uhrát jedničku, ale výhoda posledního kamene zůstává na Japonsku. To ale bude muset zahrát v rozhodující hře opravdu velmi dobře, aby zápas ještě dostalo alespoň do remízy. Navíc bude také pod časovým tlakem.
     
    9. end
    Skotům se podařilo v duelu s Finskem snížit stav na 6:7, a to díky dvojce. Pořád jsou ve hře o vítězství. Je ale pravda, že budou muset hodně zabrat, neboť výhodu posledního kamene bude mít soupeř.
     
    9. end
    Čína uhrála jen jedničku a snížila na rozdíl tří bodů. Výhodu posledního kamene by měla mít nyní Kanada, která vede pohodlně 7:4, a tak čtveřice ve složení Cang Ťia-liang, Cou Te-ťia, Pa Te-sin a Wang Ťin-po už nakonec poslední end dohrávat nebude.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri