Montreal – Tampa 3:5 (kon.) | St. Louis – Vancouver 1:4 (kon.) | Chicago – Los Angeles 4:1 (kon.)
Dallas – Calgary 3:5 (kon.) | Colorado – Edmonton 1:4 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:4 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Edmonton Oilers
Úterý 31.03.2015, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Richard Bachman (EDM) (30 zásahů)
    2. Ryan O'Reilly (COL) (1 + 0)
    3. Justin Schultz (EDM) (1 + 0) (05:31:17)
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (0 + 0, čas na ledě 21:21, 1 střela)
    Martin Marinčin (EDM) (0 + 1, čas na ledě 21:14, 1 střela)
     
    Nakonec celkem jednoznačný výsledek, ale původně se jednalo o velice vyrovnaný zápas. Nejen na střely, ale také na šance sledovali diváci smírnou bitvu, Colorado ovšem nedokázalo dnes výborně chytajícího Richarda Bachmana překonat více než jednou. Za těsného stavu 2:1 pak Edmonton Oilers dokázali dvakrát přesně trefit odkrytou klec. I proto dnes v Denveru vítězí v základní hrací době 4:1. Rozhodující puk tedy padl do sítě ve druhé třetině, když se po samostatném úniku prosadil Justin Schultz. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, pravděpodobně také celého utkání. Avalanche už se ani nikam neženou, stejně jako klidní Oilers.
    TAYLOR HALL - 1:4
     
    58:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže Avalanche i nadále nechali svou brankou prázdnou a ještě zkusili vykřesat naději. Avšak situace dopadla velice podobně jako před malou chvilkou. Čtvtý gól Edmontonu poslal do klece Lavin TAYLOR HALL, jehož zásah velice připomínal ten předchozí Nikitinův. I když z dálky, tak s naprosto chladnou hlavou trefil odkryté tři tyče. Je nejspíše už úplně rozhodnuto. Asistence: Andrew Miller, Martin Marinčin.
    NIKITA NIKITIN - 1:3
     
    57:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Risk se nakonec Coloradu velice brzy nevyplatil, Oilers se výrazně přiblížili vítězství, když posílají třetí kotouč do sítě domácích, teď ovšem do odkrytého zařízení mančaftu Patricka Roye. Kotouč po buly ve střední třetině Olejáři převzali na své hole a NIKITA NIKITIN jej nasměroval přímo mezi tři tyče, navíc docela bez problému. Asistence: Andrew Miller.
     
    57:48
    Avalanche už nyní hrají s prázdnou brankou, riskují tedy v šesti mužích v poli. Ještě jedna komerční přestávka, pak uvidíme vyvrcholení celého klání.
     
    56:39
    Kanadský klub přeci jen ukazuje, že se v závěru základní hrací doby nehodlá jen bránit. Semjon Varlamov měl co dělat, aby udržel další dorážky před brankovou čarou.
     
    55:53
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, před malou chvilkou s o rychlé zakončení pokusil Justin Schultz. Avšak ani jeho střela nenašla správné umístění.
     
    55:16
    Po delší době v šanci také hosté, ale střela Klefboma neměla nakonec dostatečnou razanci. Minimálně ale Olejáři našetřili drahocenné vteřinky daleko od své klece.
     
    54:23
    Už hrají také Oilers, pochopitelně ne tolik útočně a střelecky aktivní ve třetí třetině. Hned zase u jejich branky Mitchell, jenž tefil betony Bachmana.
     
    53:53
    Alex Tanguay a Stuart se snažili kombinovat na hraci útočného pásma, pak už s celkem bez problémů dostali před branku. Bachman ale dále sebejistý.
     
    53:18
    Střela od modré čáry, kterou musel Semjon Varlamov řešit zákrokem betony. Ale zvládl do bez větších obtíží. Pokračovat se bude buly před jeho zraky.
     
    52:20
    Avalanche opět netušili, jak se jinak dostat do útočné třetiny než jednoduchým nahozením k zadnímu mantinelu. Ještě pak pracoval s kotoučem Ducehene u mantinelu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. O'Reilly (Tanguay, Guenin) – 5. Davidson (Lander, Miller), 36. Schultz, 58. Nikitin (Miller), 59. Hall (Miller, Marinčin)


    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Hishon, Hamilton, Caron
    Edmonton Oilers: Bachman – Schultz, Klefbom, Nikitin, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Nugent-Hopkins, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Miller, Lander, Hall – Fraser, Klinkhammer, Gazdic

    Rozhodčí: Kimmerly, Romasko – Grandt, Cameron

    Diváci: 15 493
    thejrc.org