TK k projektu McDonald´s Olympic Hopefuls (kon.) | TK s krasobruslaři Michalem a Eliškou Březinovými (kon.)
TK veslaře Ondřeje Synka před sezonou (kon.)
konec
Tisková konference s krasobruslaři Michalem a Eliškou Březinovými

Čtvrtek 02.04.2015, 10:19Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (10:57:07)
     
    Rudolf Březina: "U Elišky chyběl trojitý flip, který ale v tréninku skáče velmi dobře. Kombinace v příští sezóně by při čisté jízdě mohla být i přes 60 bodů."
     
    Eliška Březinová: "Už letos jsme to zkoušeli skokově posunout výš, ke konci sezóny jsme ale vsadili na jistotu. Příští sezónu bych ráda přidala složitější skoky."
     
    Michal Březina: "Pokud by se to povedlo zajet, mohlo by se to pohybovat okolo 80 – 90 bodů. 90 bodová hranice by pak určitě byla na první šestku na MS.
     
    Michal Březina: "Do příští sezóny chceme zařadit čtverného tulupa, které zatím ještě nebyl úplně dobrý."
     
    Michal Březina na otázku sledování brněnské Komety: "Dokud jsem to sledoval, byl jsem ještě v Evropě. Sérii se Zlínem jsem sledoval. Vždy, když prohrávali, tak jsem trnul. Vše ale dotáhli vítězně. Bohužel jsem teď semifinále nesledoval, když jsem se vrátil do Česka, tak už série s Litvínovem byla na stavu 0:3."
     
    Eliška Březinová: "Když udělám v programu chybu, hned začnu přemýšlet, abych neudělala podobnou chybu, jako Michal na MS. Psychicky jsem na tom docela dobře."
     
    Eliška Březinová: "U žen je těžké, že máme jedno místo jak na ME, tak na MS, o které bojujeme čtyři holky. Vše se rozhoduje na mistrovství republiky, takže doufám, že to opět vyjde. Holky někdy zajedou čistě, já udělám chybu, pak je to těžké zvládnout psychicky i fyzicky, doufám, že to vyjde."
     
    Rudolf Březina: "Plánujeme (pro Elišku) minimálně jeden nový program, vybírá se hudba. Tým by měl zůstat, tak jak je."
     
    Rudolf Březina: "Souhlasím, obhájení 15. místa je určitě úspěch. Pokud se podaří udělat nové programy, zapracovat na druhé známce, aby se s tím dalo dostat nahoru, tak to bude dobré. Oproti minulé sezóně byla smůla, že o půl bodu utekl postup do finále."
     
    Eliška Březinová: "Já jsem se sezónou spokojená, škoda že nevyšlo MS. Když si ale shrnu celou sezónu, tak to výkonostně byla jedna z mých lepších sezón."
     
    Michal Březina: "Dám si alespoň 14 dní volno, loni jsem neměl příliš času na regeneraci, potom začne příprava a v květnu začne i příprava na ledě a skládání nových programů."
     
    Michal Březina: "Příští sezóna bude probíhat velmi podobně jako ta letošní. Nyní už vybíráme hudbu. Víme, v jakém žánru hledat, jen hledáme hudbu, která bude nejlépe sedět. Bude se dělat nová volná jízda ve Švýcarsku a trenér by chtěl, abych volný program dělal s Kurtem Browningem, na kterého sháníme kontakt a doufáme, že to vyjde."
     
    Michal Březina: "V minulých dvou letech jsem často na konci jízdy umíral a neměl jsem sílu na poslední dva skoky. V tom vidím výrazný posun."
     
    Michal Březina: "Když se postavím na led a řeknu si, že zajedu to svoje, tak se mi to povede. Když moc přemýšlím nad tím, kdo má kolik bodů a jak to potřebuji zajet, tak se mi to nikdy nepovede. Bohužel jsem to takto udělal právě v těch nejdůležitějších závodech sezóny."
     
    Michal Březina: "Na začátku sezóny jsem se prostě postavil a jízdu odjel. Neměl jsem problém porazit lidi, kteří byli na MS čtvrtí. Mám na to, jen to musím předvést."
     
    Michal Březina: "Na oba závody (ME, MS) jsem přijel připraven na sto procent. Bohužel jsem na ME neunesl to tíhu, že jsem měl druhé místo na dosah a až moc jsem na to při volné jízdě myslel. Na MS to bohužel vyšlo tak, že první dva dny mi bylo opravdu hodně špatně, což se projevilo."
     
    Michal Březina: "Je to sport, nemůže se dařit každý den. Nedá se jezdit 10 let na vrcholu, bohužel u mě to vyšlo zrovna na ME a MS. I tak jsem ale se sezónou po té loňské spokojen. Zejména na začátku jsem podal dobré výkony a dokázal jsem, že dokážu předvádět dobré výkony. Nikdy jsem příliš nemluvil o tom, že bych chtěl být někde na bedně, každopádně ale nadhcázející ME v Bratislavě a následně v Ostravě pro mě budou velkou motivací, abych se na tu bednu dostal."
     
    Michal Březina: "Trenér byl s mou jízdou spokojen, byl rád za to, jak jsem do závodu šel, i když s umístěním jsme spokojeni být nemohli. Byl spokojen s tím, jak jsme na závod byli připraveni. Udělali jsme všechno pro to, abych byl schopen jízdu odjet a abych ji zajel co nejlépe."

    Jan Číhal

    bahis siteleri