Slovensko – Bělorusko 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
Bělorusko
sk Sobota 18.04.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Štatistiky po Tretej tretine:
    Góly: 5:2
    Vylúčení na dve min.: 6:7
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 41:19
    Úspešnosť brankárov: 89,5%:87,7% (19:17:35)
     
    Našim chlapcom sa napokon v tretej tretine tohto zápasu podarilo skórovať aj piatykrát, gól si pripísal Libor Hudáček.
    Slovenským hokejistom ďakujeme za predvedený výkon, ktorý bol najmä v prvej tretine bezchybný. Slovensko teda v poslednom domácom prípravnom zápase pred Majstrovstvami sveta v Česku zvíťazilo nad Bieloruskom 5:2.

    Záverečné ocenenia

    Najlepší hráč Bieloruska: Andrej Kosticyn
    Najlepší hráč Slovenska: Dominik Graňák

    To bolo z nášho prenosu všetko, ďakujeme vám za pozornosť a prajeme vám pekný večer.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Diváci sa pomaličky zo svojich sedadiel dvíhajú na nohy a našim hokejistom pripravujú záverečné standing ovation.
     
    59:00
    Rozhodcovia si všimli prihrávku rukou, po jej odpískaní sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ostáva minúta do konca tretej tretiny.
     
    58:03
    Bielorusi budú hrať v početnej prevahe. Michael Vandas dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    56:52
    V medzikruží si puk na svojej hokejke pripravil Michel Miklík, vypálil, ale jeho príklep skončil v pripravenej výstroji brankára Milčakova.
     
    56:03
    Naši a ani hráči súpera sa veľmi nikam nenáhlia, je už takmer jasné, že tento zápas skončí v prospech nášho tímu. Či sa však ešte zmení stav, to predpovedať neviem.
     
    55:18
    Jánovi Lacovi tentokrát bieloruskí hráči poriadne podkúrili, najprv si našiel priestor v medzikruží Aleksej Kaľužný, vystrelil na bránu, ale náš brankár dokázal šikovne vyraziť. Potom sa dostal k dorážke ešte Pavel Razvadovský, ale taktiež neuspel.
     
    53:54
    Michael Vandas smeroval do zakončenia po pravom krídle, tento pohyb mu však bol nakoniec znemožnený, keďže proti nemu s istotou zasiahol obranca Oleg Goroško.
     
    Dnešný zápas je vypredaný do posledného miesta, bol hlásený údaj 4172 divákov!
     
    53:09
    Do dobrej šance sa dostal Andrej Šťastný, ktorý získal samostatné zakončenie zárukou zlého spracovania puku hráčmi Bieloruska. Postupoval ku bráne, no Milčakov inštinktívne vykorčuľoval z brány a strelu zneškodnil svojou výstrojou.
     
    51:46
    Slovenskí hokejisti v týchto chvíľach nepredviedli dobrú a úspešnú rozohrávku, pretože sa bude vhadzovať po pravej ruke brankára Laca v dôsledku zakázaného uvoľnenia.
     
    50:46
    Aktuálne sa diváci tu na popradskom zimnom štadióne už druhýkrát v priebehu tohto zápasu bavia elegantnou mexickou vlnou, ktorá práve vyráža do svojho tretieho kola.
     
    49:37
    Diváci sa teda dočkali nášho piateho gólu v bieloruskej sieti, naďalej svojich chlapcov skvelo povzbudzujú a aj tým ich privádzajú k výborným výkonom na ľade.
    HUDÁČEK - 5:2
     
    48:10
    Slovensko dalo gól! Naši chlapci strieľajú po dlhšej výluke piaty gól v tomto stretnutí! Akciu cez stredné pásmo potiahol sebavedomo Marcel Haščák, ktorý následne dokázal puk preniesť pred brankára Milčakova. Tam mal bieloruský brankár problémy s jeho zachytením a výrazne mu ich zvýšil LIBOR HUDÁČEK, ktorý využil svoju prítomnosť a dravo dorazil puk do brány, čím opätovne navyšuje naše vedenie!
    Asistencie: Milan Jurčina a Marcel Haščák.
     
    47:11
    Michal Sersen vystrelil od modrej čiary smerom na Milčakova, ale jeho zakončenie napokon bieloruský gólman bezpečne zastavil na svojich betónoch.
     
    46:49
    Bieloruskí hráči sa chceli čo najrýchlejšie dostať do útočného pásma, pravdepodobne aj bez ohľadu na pravidlá. To sa im však, samozrejme, vypomstilo, keďže čiaroví rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
     
    45:54
    Haščák najprv nechcel priamo vyhadzovať puk von z obranného pásma, ale zrakom hľadal na opačnej strane Bartoviča. Napokon sa však puk nejak odrazil od bieloruského hráča a skončil až pri Milčakovovi.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 2. Bližňák (Bartovič), 8. Miklík (Réway, Ďaloga), 10. Lušňák (Tybor, Haščák), 15. J. Mikuš (Réway), 49. Hudáček (Jurčina, Haščák) – 29. Kosticyn (Gavrus, Kaľužný), 39. Kovyršin (TS)


    Slovensko: Laco (Konrád) – Graňák ("C"), Jaroš, J. Mikuš, Ďaloga, Švarný, Jánošík, Sersen ("A"), Jurčina – Tybor, Lušňák, Haščák – Réway, Viedenský, Miklík – Bartovič ("A"), Bližňák, L. Hudáček – Dej, A. Šťastný, Vandas – Cehlárik
    Bělorusko: Goriačevskich (10. Milčakov) – Korobov ("A"), Usenko, Stasenko, Goroško, Lisovec, Karev, Demkov, Ustinenko – Gavrus, Kaľužný ("C"), Kosticyn ("A") – Stepanov, Kovyršin, Kulakov – Jefimenko, Kitarov, Demagin – Pavlovič, Kolosov, Razvadovský

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Smrek, Kacej

    Diváci: 4172
    thejrc.org