Feyenoord – GA Eagles 0:1 (kon.) | Heracles – Zwolle 2:0 (kon.) | Ajax – Breda 0:0 (kon.)
Utrecht – Twente 1:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
0:0 (0:0)
NAC Breda
Neděle 19.04.2015, 14:30 • Amsterdam ArenA • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Po bezbrankové remíze, avšak ve druhém poločase místy doslova strhujícím tempu zápasu se s vámi loučím a přeji hezký zbytek nedělního odpoledne. (16:27:47)
     
    STATISTIKY:

    Držení míče: 68% – 32%
    Střely: 18 – 7
    Střely na branku: 6 – 3
    Rohové kopy: 13 – 2
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 11 – 9
    ŽK: 0 – 1
    ČK: 0 – 1
    Přímé kopy: 8 – 11
     
    Utkání nakonec končí bez branek, což lze především ze strany Ajaxu považovat za velké selhání. Nikoliv však tragickou komplikaci v ligové tabulce, kde má Ajax své druhé místo téměř jisté. Naopak pro Bredu má bod z Amsterdam Areny cenu zlata. Ajax začal brát utkání zodpovědně až od třicáté minuty, v první půli si stihl vypracovat tři dobré šance, ale ani jednu neproměnil. Po přestávce už to byla ze strany domácích místy doslova smršť, kdy nechyběly stoprocentní gólovky, selhali však Sinkgraven (břevno), Kishna (brankář vykopával míč z čáry) i Andersen (samostatný nájezd zakončil střelou do gólmana). Mezitím měli neméně kvalitní šanci i hosté, Seuntjens ale netrefil prázdnou branku! Jednalo se však oproti mnoha šancím Ajaxu o jediný důležitý pokus, takže výsledek 0:0 lze jednoznačně hodnotit jako ztrátu dvou bodů pro Ajax.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč po dlouhém nákopu v pokutovém území Bredy sice dlouho nebezpečně poskakoval, nakonec se ale Ajax nezmohl na víc než nepřesnou střelu čtyři metry od levé tyče.
    Červená karta pro Swertse
     
    90+2
    Ani ne dvě minuty vydržel poslední střídající hráč Gill Swerts (NAC Breda) na hřišti. Nedaleko své šestnáctky se nebezpečně vrhl pod nohy soupeře a rozhodčí ani na vteřinu neváhal. Ukazuje Swertsovi červenou kartu!
     
    90+1
    Rozhodčí Björn Kuipers ve druhém poločase nastavuje tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Divine Naah, přichází Gill Swerts.
     
    89
    Hosté se navíc tlak Ajaxu budou snažit rozmělnit dalším taktickým střídáním.
     
    88
    Do konce zápasu zbývají tři minuty plus případné nastavení. Ajax působí bezradně, dlouhými křížnými míči balon spíše ztrácí.
     
    86
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Adnane Tighadouini, přichází Felitciano Zschusschen.
     
    85
    Lucas Andersen zahazuje další stoprocentní šanci Ajaxu! Opravdu to vypadá, že favorit dnes hodlá body rozdávat. Jak jinak si vyložit situaci, kdy Andersen při samostatném postupu na branku trefí pouze brankáře Ten Rouwelaara.
    Další velká šance Ajaxu
     
    83
    Ten Rouwelaar si připisuje další důležitý zákrok, který může hodně dopomoci k bodovému zisku. Proti střele Kishny z nulového úhlu vytasil na brankové čáře reflexivní zákrok nohou!
     
    82
    Ani Kishnův centr z levé strany se nedostal dál než k prvnímu obránci.
     
    81
    Ajax míchá s míčem okolo šestnáctky Bredy ze strany na stranu, oproti prvním desítkám minut druhé půle ale s o poznání menším zaujetím a rychlostí.
     
    80
    Vypadá to, že největší šanci ke vstřelení branky hráči Ajaxu prováhali, nyní je zápas znovu zcela vyrovnaný, stejně jako v první třicetiminutovce zápasu.

    Petr Jiříček

    Branky:

    Karty:   69. ten Rouwelaar (BRD)   90+2. Swerts (BRD)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – van Rhijn, Veltman, N. Moisander, Riedewald – Bazoer (72. Serero), Klaassen, Sinkgraven (79. Kishna) – El Ghazi, Sigþórsson (64. Fischer), Andersen.
    Náhradníci: Boer – Fischer, Schøne, Kishna, Viergever, Serero, van der Hoorn.

    NAC Breda: ten Rouwelaar – Ligeon, Marcellis, Drost, van der Weg – Naah (90. Swerts), de Kamps – Sarpong, de Zeeuw, Tighadouini (86. Zschusschen) – Seuntjens (78. Fernandez).
    Náhradníci: Babos – Zschusschen, Swerts, Borahsasar, De Roover, Fernandez, Matić.

    Rozhodčí: Björn Kuipers
    bahis siteleri