W. Brémy – Hamburg 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:0 (0:0)
Hamburger SV
Neděle 19.04.2015, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní "Nordderby" končí vítězstvím domácího Werderu Bremen nad Hamburgerem SV poměrem 1:0!

    První poločas "Nordderby" nabídl velmi bojovný a tvrdý fotbal. Od prvních minut jsme viděli zejména tvrdé zákroky. Po zákroku van der Vaarta musel střídat dánský stoper Vestergaard. O pět minut později už jsme viděli první velkou příležitost. Stieber střílel z hranice vápna, jeho rána těsně minula branku Casteelse. Za zmínku stojí také akce Werderu ze závěru poločasu, kde se dostal míč do vápna na Selkeho. Mladý útočník ale pálil úplně mimo!

    Ve druhém poločase jsme registrovali aktivnější hru od HSV. S blížícím se koncem se ale Hamburk zatáhl a Brémy měly velký tlak. Rozhodující moment přišel v 82. minutě, kdy dostal míč do vápna Junuzovic, kterého stáhl k zemi Behrami a Stark odpískal penaltu! Behrami navíc dostal červenou kartu! K penaltě se postavil Argentinec Franco Di Santo, který nedal Adlerovi šanci!

    Brémy si tak připisují velmi důležité vítěství a v tabulce se posouvají již na sedmé místo! Na šesté Schalke ztrácí tři body, Die Knappen ale právě hrají ve Wolfsburgu. Toto utkání můžete sledovat v onlajn reportáži na našem portálu! Hamburk nadále zůstává poslední!

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (17:35:30)
    Na Weserstadionu vypukla po úvodní brance opravdu velká radost
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za zdržování hry vidí žlutou kartu ještě střídající Öztunali!
     
    90+3
    Gebre odvedl na pravé straně opět výbornou práci Ivica Olic se sice dostal za jeho záda, Chorvat si však nepohlídal ofsajdovou past, což výborně postřehl pomezní rozhodčí.
     
    90+3
    Dlouhý centr Kroosa zamířil pouze do rukavic Adlera, který ani na sekundu neváhal a poslal výkopem míč na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Další ostrý zákrok má na svědomí Němec Lewis Holtby, který u postranní čáry zajel do domácího kapitána Fritze a po právu dostává žlutý kartonek!
     
    90+1
    Werder teď vyloženě tlačí čas. Na útočné polovině nevydržel "dribling" Kroose Reis, který zajel Kroosovi pod nohy a je odpískán faul!
     
    90
    HSV má čtyři minuty na vyrovnání stavu!
     
    90
    Ostrzolek dostal míč na levé straně a pádil vpřed. Místo konstruktivní rozehrávky ale zvolil dlouhý nákop do vápna. Jeho centr byl ale hodně přetažený a Casteels míč nechal doskákat do zámezí.
     
    89
    Výbroně to teď udělal Öztunali, který zavezl míč až na levou stranu k rohovému praporku, kde ušetřil spoustu času!
     
    88
    Junuzovic toho na hřišti předvedl opravdu hodně a hlavně zařídil penaltu, ze které skórval Di Santo. Rakušan právě odchází za velkého potlesku střídat, nahrazuje ho Felix Kroos.
     
    87
    Hosté jsou hodně aktivní a kombinují na útočné polovině. Teď jsou tím defenzivním týmem především Brémy, ale vzhledem ke stavu je to pochopitelné!
     
    86
    Hamburg na vedoucí branku Werderu reaguje velmi rychle! Ze hřiště jde středopolař van der Vaart, kterého nahrazuje Lotyš Rudnevs, který by měl zamířit na hrot!
     
    84
    Za nějaké slovní protesty dostává navíc žlutou kartu střídající Nicolai Müller!
    Franco Di Santo - 1:0
     
    84
    Werder právě vstřelil branku!
    K pokutového kopu se postavil Argentinec FRANCO DI SANTO, který se nemýlil a poslal míč do pravého růžku branky! Adler byl bez šance. Nejlepší střelec domácího Werderu navíc na své konto přidává již třináctou branku a dostává se na čtvrtou pozici v tabulce střelců! Důležitější ale je, že posouvá Werder k dnešní výhře!
     
    83
    Behrami se s Wolfagangem Starkem dlouze dohadoval o odpískané penaltě. Německý rozhodčí ale zřejmě na diskuzi neměl náladu a Švýcarovi ukázal červenou kartu!
    Penaltový zákrok

    Jan Havlovic

    Branky: 84. Di Santo (pen.)

    Karty:   90+4. Öztunali (BRM) – 36. Westermann (HAM), 84. N. Müller (HAM), 90+2. Holtby (HAM)   83. Behrami (HAM)


    Werder Brémy: Casteels – Gálvez, Vestergaard (23. Lukimya-Mulongoti), Prödl, Gebre Selassie – Bargfrede – Junuzović (88. Kroos), Yıldırım (59. Öztunali), Fritz (C) – Selke, Di Santo.
    Náhradníci: R. Wolf – Lukimya-Mulongoti, Makiadi, Öztunali, Kroos, Ayçiçek, Sternberg.

    Hamburger SV: Adler – Ostrzolek, Rajković, Reis, Westermann – van der Vaart (C) (86. Rudņevs), Behrami – Olić, Holtby, Stieber (70. N. Müller) – Lasogga.
    Náhradníci: Drobný – Jansen, Rudņevs, Jiráček, N. Müller, Götz, Kacar.

    Rozhodčí: Stark – Pickel, Petersen (vš. GER)
    bahis siteleri