Sassuolo – Turín 1:1 (kon.) | AS Řím – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Palermo – Janov 2:1 (kon.)
Empoli – Parma 2:2 (kon.) | Chievo – Udinese 1:1 (kon.) | Cagliari – Neapol 0:3 (kon.)
Inter – AC Milán 0:0 (kon.)
konec
Inter Milán
0:0 (0:0)
AC Milán
Neděle 19.04.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a já jsem se určitě nenudil, hlavně tedy v závěru, kdy se děly věci! Nejprve byla Interu upřena asi regulérní penalta, poté mu nebyl, za celkem nejasných okolností, uznán gól a aby toho nebylo málo, tak milánský celek neproměnil hned několik ryzích šancí, které se vměstnaly do pár minut! Rossoneri parádním výkonem podržel gólman Diego López, který byl ztělesněním jistoty a pochytal naprosto všechno, co na něj šlo! AC moc šancí ve druhé půli nemělo, v nastavení ale mohl nůžkami udeřit de Jong, což se ale nestalo a zápas skončil, poněkud nezaslouženou, bezgólovou remízou. Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám, abyste ve startu do nového týdne byli úspěšnější, než byli dnes forvardi Interu před bránou soupeře. (22:44:55)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jeden z posledních centrů sebral López, dnešní zápas asi branku neuvidí.
     
    90+3
    Odvážně to zkusil někdo i před bránou Interu, a tím někým byl Nigel de Jong! Ten dostal až moc dlouhý míč, vyřešil to ale svérázně a položil se do nůžek! Ty trefil celkem dobře k tyči, Handanovič se ale natáhl a míč nadvakrát zachytil do své náruče.
     
    90+2
    Sudí se rozhodl nastavit čtyři minuty a ty už jsou v plném proudu, AC má k dispozici rohový kop.
     
    90
    Parádní ekvilibristiku s balónem nám teď předvedl Mauro Icardi, který zpracoval na špičku kopačky velice těžký míč za obranu, ještě si, aniž by se míč dotkl země, obhodil oba stopery a z voleje zakončil, míč ale končí mimo Lópezovu pravou tyč!
     
    89
    To se ale logicky nelíbí domácím, hodně odvážný byl Shaqiri, který poslal po kličce ven ze hřiště přímý projektil na soupeřovu bránu, tu ale o hodně minul a ohrozil spíše fandy za bránou.
     
    88
    Stále hrají Rossoneri, kteří regulérně přebrali taktovku zápasu a snaží se udělat to, co zatím nestihli – přehrát svého soupeře.
     
    86
    Sledujeme parádní zápas, ten zatím ale gól nepřinesl a o změnu tohoto stavu se snaží i AC, to se ale dostalo při dalším útoku sotva za půlku.
     
    84
    S kartami se roztrhl pytel, Shaqiri teď zajel až zbytečně tvrdě při napadání do Paletty, sudí opět musí napomínat a krotiti tak vášně.
     
    83
    D'Ambrosio také nezůstal o mnoho pozadu a Abatemu vrátil stejnou mincí, když ho u čáry pořádně přibrousil a vidí žlutou.
     
    82
    Z obřího tlaku Interu ústí fauly AC a za jeden tvrdší skluz u postranní čáry vidí Abate žlutou.
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Poli, přichází Alessio Cerci.
     
    81
    Další gól měl na noze Juan Jesus, jeho střele z dálky byla skutečně parádní a k dokonalosti jí chybělo jen to, aby zapadlo do sítě! Nakonec prolétla těsně nad horní tyčí Lópezovy brány!
     
    80
    Neuvěřitelné, co teď nedali hráči Interu! Ti měli další gólovu příležitost! Nejprve dobrý Shaqiriho centr z rohu vyrazil na poslední chvíli López, aby se k dorážce dostal z dobré pozice Obi a španělský gólman musel jen úžasným reflexem těsnit míč mimo!
     
    79
    A v gólovce se ocitl Juan Jesus! Ten se dostal na hraně vápna ke střele, která mířila utěšeně k tyči, López si ale připsal parádní tygří skok a drží svůj tým!
     
    77
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Xherdan Shaqiri.
     
    77
    Hraje se stále před bránou nepoučitelných hostů, příště ale gól uznán bude a toho by si měli být vědomi i oni. Ve druhé půli zatím AC hraje neskutečně špatně.

    Ondřej Hradecký

    Branky:

    Karty:   28. Medel (INM), 36. Jesus (INM), 83. D'Ambrosio (INM), 84. Shaqiri (INM) – 33. N. de Jong (ACM), 82. Abate (ACM)


    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Ranocchia (C), Vidić, Jesus – Gnoukouri (67. Obi), Medel, Kovačić (77. Shaqiri) – Hernanes – Palacio, Icardi.
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Podolski, Obi, Santon, Felipe, Puşcaş, Nagatomo, Shaqiri, Bonazzoli, Dimarco, Palazzi.

    AC Milán: Diego López – Abate, Alex (70. Paletta), Mexés, Antonelli – Poli (81. Cerci), N. de Jong, van Ginkel – Suso (73. Destro), Ménez, Bonaventura.
    Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – De Sciglio, Destro, Honda, Pazzini, Rami, Zapata, Cerci, Bonera, Paletta, Mastalli.

    Rozhodčí: Banti – de Luca, Vuoto
    thejrc.org