Srbsko – Španělsko 4:3 (1:0 po s.n.) | Austrálie – Belgie 4:10 (kon.) | Rumunsko – Island 3:2 (po pr.)
po prodl.
Rumunsko
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Island
Neděle 19.04.2015, 22:00 • Skautahöllin Laugardal, Reykjavík • Mistrovství světa - II. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Na shledanou u nějakého dalšího online přenosu. (00:10:07)
     
    Letošní ročník MS divize II A se stává minulostí, ale rozhodně si nenechte ujít zápasy MS divize I A, ve které se hraje o dvě postupová místa do elitní skupiny MS. Turnaj se hraje v polském Krakowě a na onlajnech můžete najít přenosy ze všech zápasů.
     
    Konečné pořadí MS v ledním hokeji divize II A:

    1. Rumunsko – 14 bodů, skóre 27:11 – postup
    2. Belgie – 8 bodů, skóre 22:15
    3. Srbsko – 7 bodů, skóre 18:22
    4. Španělsko – 7 bodů, skóre 16:20
    5. Island – 7 bodů, skóre 17:13
    6. Austrálie – 2 body, skóre 11:30 – sestup
     
    Hráčem utkání byl na straně Islandu vyhlášen brankář Snorri Sigurbergsson a na straně Rumunska útočník Matyas Biro.
     
    Rumunsko vyhrálo všechny své zápasy a zaslouženě se vrací do divize I B, o čemž bylo rozhodnuto již před dnešním zápasem.
     
    Islanďané statečně bojovali o konečnou druhou pozici a jsou jediným týmem, který na mistrovství obral Rumunsko alespoň o bod, ale jeden další bod jim nakonec schází k tomu, aby obsadili konečné druhé místo. Se sedmi body končí Island nakonec až pátý, jelikož má horší vzájemné zápasy se Španělskem i Srbskem, tedy s týmy, které mají na svém kontě rovněž sedm bodů. Domácí fanoušci však velice sympaticky skandují i přes prohru svého týmu, který dnes podal proti Rumunsku velmi bojovný výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    62:45
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! V čase 62:45 se po přihrávce od Zsoka prosazuje ROBERTO GLIGA a Rumunsko vítězí i ve svém posledním zápase na tomto turnaji. Asistence: Levente Zsok, Attila Goga.
     
    62:02
    Až teď se Rumunsko dostalo s pukem do útočného pásma, ale byla z toho jen střela, kterou Sigurbergsson bez potíží zastavil svou lapačkou.
     
    61:43
    Island je zatím v prodloužení aktivnějším týmem. Rumuni se ještě nedostali do útoku.
     
    60:42
    Sigurdarson mohl jet sám do protiútoku, ale byl přibrzdilo ho to, že mu utekl kotouč k mantinelu. Domácí se však přesto nakonec dostali v útočném pásmu ke střele, ale tvrdá rána minula Onodiho branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po třetí třetině je stav nerozhodný 2:2, takže nás za chvíli čeká pětiminutové prodloužení. Pokud se ani v něm nerozhodně, přijdou na řadu samostatné nájezdy. Island má horší vzájemné zápasy se Španělskem i Srbskem, takže i s jistotou sedmi bodů je stále v tabulce až na pátém místě, ale pokud získá v prodloužení nebo v nájezdech druhý bod, rázem vyskočí až na konečnou druhou pozici.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Gíslason vyvezl kotouč do útočného pásma, kde našel zadovkou Alengarda, který ještě hledal před brankou spoluhráče, ale Odoni nakonec nemusel zasahovat.
     
    59:24
    Zakázané uvolnění v podání Islanďanů.
     
    59:15
    Sigurbergsson přerušuje hru a vhazovat se bude v obranném pásmu Islandu. Hraje se poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:26
    Jeden z Rumunů prověřil střelou od modré pozornost Sigurbergssona, který vyrazil kotouč betonem.

    Martin Švejkar

    Branky a nahrávky: 10. Csergo (Tapu, Irimia), 30. Munteanu (Pysarenko), 63. Gliga (Zsok, Goga) – 25. Alengard (R. Hedström), 54. R. Hedström (Helgason, Alengard)


    Rumunsko: Catrinoi Cornea (30. Onodi) – Goga, Bors, Pysarenko, Flinta, Papp, Sallo, Mastaleriu, Tapu – Zsok, Mihaly, Gliga – Tranca, Imecs, Lorincz – Biro, Timaru, Molnar – Csergo, Munteanu, Irimia.
    Island: Sigurbergsson – (D. Hedström) – B. Árnason, I. Árnason, Blondal, Ingason, Helgason, Jonsson, Eliasson, Andresson – Andresson, Mikaelsson, Leifsson – R. Hedström, Alengard, Gíslason – Maack, Bjarnason, Thormodsson – Magnússon, Bergmann, Sigurdarson.

    Rozhodčí: Liam Sewell – Michael Johnstone, Marko Saković
    thejrc.org