J. Korea – Chorvatsko 9:4 (kon.) | Litva – Velká Británie 3:2 (kon.) | Nizozemsko – Estonsko 1:3 (kon.)
konec
Nizozemsko
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Estonsko
Neděle 19.04.2015, 20:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nizozemsko nezvládlo třetí třetinu. Domácí byli vylučováni a hráli spíše hokejisté Estonska. Ti si hlídali jednobrankový náskok, který jim stačil k záchraně 1. Divize, sk. B. Nizozemsko se pokusilo v poslední minutě o power play, ale ta se jim rychle vymstila. Kotouče se zmocnil Andrej Makrov, který se trefil do prázdné branky. Zároveň to byla jeho třetí branka v dnešním utkání. Nizozemsko se tak loučí s touto soutěží a putuje do nižší divize. S konstatováním, že Estonsko porazilo Nizozemsko 3:1 a udrželo 1. Divizi, sk. B, se s Vámi loučím.

    Počet střel ve třetí třetině: 2 – 9

    Počet střel celkem: 22 – 31 (22:45:09)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Před koncem utkání si ještě vykoledoval trest na dvě plus deset minut Diederick Hagemeijer (NED) za sekání.
     
    59:08
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsku se power play nevydařila a domácí ihned inkasují z hole ANDREJE MAKROVA, který tak završil svůj dnešní hattrick a poslal svou trefou Nizozemce do nižší divize. Bez asistence.
     
    59:01
    Domácí to zkouší se šesti bruslaři na ledě. Meierdres odjíždí na střídačku.
     
    55:57
    Domácí jsou kompletní a mají přesně čtyři minuty a tři vteřiny na to, aby dokázali s nepříznivým stavem něco udělat.
     
    53:57
    Ovšem ne na dlouho. Nick de Jong (NED) fauloval a za držení oslabuje své mužstvo na další dvě minuty. Nizozemsko je stále v oslabení místo toho, aby se hnalo za vyrovnáním.
     
    53:04
    Na led se vrátil van Biezen a Nizozemsko pokračuje v plném počtu.
     
    51:04
    O necelé dvě a půl minuty později jdou domácí opět do oslabení. Tentokrát je vykázán na trestnou lavici Peter van Biezen (NED) za podražení. Estonsko má další šanci na to, aby svému soupeři gólově odskočilo.
     
    48:48
    Domácí se ubránili oslabení a nyní již pokračují v plném počtu.
     
    46:48
    Komplikace pro Nizozemsko. To se bude muset bránit dvě minuty v oslabení. Kevin Bruijsten (NED) vyhodil kotouč mezi diváky a je za to po právu vyloučen.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je již minulostí. Nizozemsku se podařilo v devětadvacáté minutě zásluhou Tummerse snížit na jednobrankový rozdíl. Nizozemsku stačí v dnešním utkání vybojovat alespoň jeden bod, aby udrželi 1. Divizi, sk. B. V přímém souboji o sestup naopak Estonce zachraňuje pouze výhra za tři body. Který z týmů se bude nakonec radovat, se dozvíme za pár desítek minut.

    Počet střel ve druhé třetině: 12 – 10

    Počet střel celkem: 20 – 22
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    31:02
    Nizozemci jsou aktivnější v posledních minutách a ženou se za vyrovnáním. Ve druhé třetině vedou na střely na branku poměrem 9:6.
     
    28:55
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Mezi střelce dnešního utkání se zapisuje také ERIK TUMMERS, který v důležitém utkání o sestup do nižší divize snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Dax van de Velden, Diederick Hagemeijer.
     
    24:56
    Obrana Estonska v čele se Šumichinem přežila druhé oslabení v dnešním utkání. Makrov je zpět na ledové ploše.
     
    22:56
    Estonci půjdou do čtyř. Andrej Makrov (EST) se provinil proti pravidlům podražením. Toho si všiml také hlavní rozhodčí, který hostujícího hráče vykazuje na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    21:20
    Estonsko hraje v plném počtu.

    Alan Šrámek

    Branky a nahrávky: 29. Tummers (van de Velden, Hagemeijer) – 18. Makrov (Lahesalu, Rooba), 19. Makrov, 60. Makrov


    Nizozemsko: Meierdres (Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummers, van Iersel, van Gestel – van den Heuvel, Kevin Bruijsten, Nagtzaam, Mitch Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Lijden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer
    Estonsko: Šumichin (Koitmaa) – Anohhin, Urušev, Auksi, Kerna, Levkovic, Švarogin, Lahesalu – Vorang, Fedoruk, Rooba, Titarenko, Sibircev, Sorokin, Andrejev, Karik, Kuzněcov, Parras, Embrich, Makrov, Jastrebov
    thejrc.org