Lotyšsko – Německo 5:3 (kon.) | USA – Česko 7:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:3 (kon.)
Finsko – Slovensko 3:0 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 0:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:0, 0:2) Stav série: 3:4
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 23.04.2015, 17:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kromě litvínovského sektoru a několika desítek třineckých fanoušků se už Werk Arena vylidňuje a loučit se budu také já. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste se dnes dobře bavili! Děkuji také za přízeň po dobu celé letošní sezony a těšit se budu zase v té další.

    Pokud fandíte Třinci, příliš nesmutněte, pokud jste příznivcem Litvínova, radujte se a užívejte si nádherné chvíle. Příjemný zbytek čtvrtečního večera, dobrou noc, na počtenou! (20:42:17)
     
    Litvínovská radost nezná mezí a není se čemu divit. Bouřlivé oslavy budou následovat také po příjezdu čerstvých mistrů pod Krušné hory. Zítra v 6:00 by mělo proběhnout pozdravení s hráči na stadionu, o deset hodin později by měla na náměstí začít větší oslava.
    Mistři - HC Verva Litvínov!

    Zlaté medaile jsou tam, kde mají být!

    Posted by Hokej Litvínov on 23. duben 2015
     
    Litvínovští fanoušci nezapomínají ani na Ivana Hlinku, velkého patrona hokeje v jejich městě. Titul je také pro něj.
     
    Hrubec jako správný šoumen nesmutní a předvedl zbytku domácích diváků tradiční taneční kreace. Litvínovská oslava pokračuje ve stejném duchu. Další dvojici s pohárem vytvořili mladí obránci Marek Baránek a Martin Kokeš.
     
    Zatímco v rohu pod hostujícím sektorem probíhají střídání s pohárem a nekonečná radost, Oceláři se ještě jednou vrátili na ledovou plochu. Děkují fanouškům za podporu a loučí se. Oficiální rozloučení hokejového Třince se sezonou proběhne v sobotu 25. dubna.
     
    Rostislav Martynek a Filip Pavlík si užili svou chvilku slávy společně a také oni se s pohárem projeli pod kotlem věrných ropáků.
     
    K Trávníčkovi se sjeli jeho spoluhráči, jako druhý uchopil cennou trofej Martin Ručinský a projíždí před fanoušky Vervy. Další na řadě je Viktor Hübl, dlouholetá opora, a pak Pavel Francouz, pilíř Litvínova v celé letošní sezoně a hlavně v play-off.
     
    Michal Trávníček převzal Masarykův pohár a nejmenší extraligové město se může radovat ze zisku mistrovského titulu!
     
    Na řadu přichází to nejdůležitější z celého ceremoniálu, a to předání Masarykova poháru. Michal Trávníček převezme putovní pohár, který je vysoký 73,8 cm a váží 15 kg. Tvoří ho pozlacená vnější část, vnitřní lehčený stříbrný plášť a základna z leštěné nerezové oceli.
     
    Fanoušci obou mužstev se vzájemně respektují a panují mezi nimi přátelské vztahy. Průběh celé série byl z jejich strany naprosto bezproblémový.
     
    Ještě před předáním poháru si obě mužstva i s realizačními týmy vzájemně sportovně podávají ruce. Byla to série bez nějakého většího jiskření na ledě. Celé parády se účastní také brankář Peter Hamerlík, který si v pátém utkání vykloubil rameno. Tehdy ještě Oceláři utekli hrobníkovi z lopaty, dnes už to nedokázali. Titul v dresu Vervy slaví mimo jiné dva třinečtí odchovanci, Rostislav Martynek a Filip Pavlík. Zkušenější Martynek strávil v Třinci mnoho let a odešel sezonu před ziskem třineckého titulu, aby se později dočkal v Litvínově. Pavlík je mladý obránce a kariéru má ještě před sebou.
     
    Třinecký tým se fotí před kotlem domácích fanoušků, kteří stále neodešli a děkují Ocelářům za celou sezonu. Ještě větší jásot logicky probíhá na druhé straně, kde mají svá místa hostující ropáci.
     
    Litvínov se stává mistrem a jeho hráči a členové realizačního týmu už si k pánům Ježkovi a Kotíkovi jezdí pro zlaté medaile. Pohár převezme kapitán Michal Trávníček hned poté.
     
    Kapitán Rostislav Klesla si přijíždí převzít cenu pro vicemistry České republiky v sezoně 2014/15. Klesla převzal stříbrný tác, ukazuje ho fanoušků a vrací se ke spoluhráčům.
     
    Nejprve jsou na řadě zklamaní Oceláři. Těm jsou nyní předávány stříbrné medaile. Třinečtí ovládli základní část, v play-off vyřadili Mladou Boleslav a pražskou Spartu. Ve finále ztroskotali na Litvínovu. Třinecké hokejisty těší alespoň jejich fanoušci, kteří skandují hesla Pro nás jste mistři! a podobná další.
     
    Teď už se na scéně konečně objevuje také Masarykův pohár, nejdůležitější ceremoniál může začít. Oba týmy jsou na modrých čarách a čekají na předávání. Předávat budou zástupce sázkové kanceláře Tipsport Lubomír Ježek, člen představenstva Asociace profesionálních klubů Karel Adamík, ředitel extraligy Josef Řezníček a také prapravnuk Tomáše Garrigua Masaryka, Jan Jakub Kotík.
     
    Oficiální partner Radegast teď na ledě předává své ceny. Litvínovskému mužstvu a jeho fanouškům věnuje k oslavám 1000 piv. Nejlepším hráčem statistiky Radegast indexu se stal třinecký Lukáš Galvas. Také on si přijíždí pro svou cenu, alespoň maličkou náplast na obrovské zklamání.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 53. Lukeš, 60. Lukeš (Hübl, Petružálek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Svoboda) – Hrabal, Klesla (C), Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Galvas, Foltýn – Irgl, Klepiš, Dravecký – Orsava, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Plíhal, Ružička – Cienciala, Růžička, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Horák) – Chaloupka, Frolo, Pavlík, Sklenička, Štindl, Pavelka, Baránek, Kokeš – Jánský, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Šrámek, Trávníček (C) – Eberle, Jurčík, Hořava. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Jan Hribik – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    Třinec 3 4 Litvínov
    #1 Sobota 11.04.2015 • 15:00
    Třinec - Litvínov 1:3
    #2 Neděle 12.04.2015 • 17:20
    Třinec - Litvínov 2:3
    #3 Středa 15.04.2015 • 17:20
    Litvínov - Třinec 0:1
    #4 Čtvrtek 16.04.2015 • 17:20
    Litvínov - Třinec 3:0
    #5 Neděle 19.04.2015 • 18:20
    Třinec - Litvínov 2:1 po s.n. (1:0)
    #6 Úterý 21.04.2015 • 18:20
    Litvínov - Třinec 3:6
    #7 Čtvrtek 23.04.2015 • 17:20
    Třinec - Litvínov 0:2
    ocianews.com