Košice – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 0:1 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 4:0 (kon.)
Myjava – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
konec
MFK Košice
2:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Sobota 25.04.2015, 16:30 • Čermeľ, Košice (kapacita 9000 divákov) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Košice tesne zvíťazili vo výbornej atmosfére nad Slovanom 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (18:46:11)
     
    Hodnotenie trénera hostí Jána Švehlíka:

    ,,My sme nenadviazali na zlepšené výsledky z posledných kôl. Nemalo by sa stávať, že inkasujeme dva góly zo štandardiek. V úvode sme boli nervózni, po strelenom góle sme sa zmobilizovali a zdalo sa, že príde zlepšenie. Na konci sme inkasovali a prišli o body, zápasu by viac svedčala remíza. Z našej strany tam bolo 4-5 slabých výkonov, aj kvôli tomu sme nebodovali."

    Hodnotenie trénera domácich Mareka Fabuľu:

    ,,Som veľmi rád, že sme po všetkých tých udalostiach, ktoré sa okolo nás točia, dokázali vyhrať. V našej zostave nastúpilo 8 odchovancov, to ma veľmi teší. Chlapci siahli na dno síl a získali si domáceho diváka, ja verím, že fanúšikovia prídu v takomto počte aj v budúcnosti. Proti takejto kvalite sme nemohli hrať nejaký veľký futbal, vedeli sme, že budeme musieť vyčkávať. Z troch bodov sme veľmi šťastní a toto je smer, kam sa chceme uberať."
     
    Štatistiky po druhom polčase:
    Góly: 2:1
    Žlté karty: 1:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 4:4
    Strely mimo bránky: 1:8
    Rohové kopy: 2:2
    Ofsajdy: 1:5
    Voľné kopy: 18:14
     
    Skončil sa nám veľmi zaujímavý zápas dvoch slovenských metropol, v ktorom uspeli Košice a zvíťazili tesne 2:1! V druhom polčase najprv vyrovnal Milinkovič a zdalo sa, že Slovan zaútočí na víťazstvo. Miesto toho si ako už viackrát v ročníku prehral zápas sám, si ,,víťazný" gól strelil do vlastnej siete Gorosito. Zápas to bol skôr remízový, Košičania si však môžu vychutnať víťazstvo najmä vďaka obrovskej bojovnosti, dobre dodržanej taktike a spoľahlivej obrannej hre. Naopak, Slovan pocestuje domov sklamaný a bez bodov. O chvíľu vám prinesieme dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samom závere lopta v strede ihriska, Slovan ešte poslal dopredu aspoň posledný zúfalý nákop, Tofiloski si vybehol a pred Peltierom s prehľadom stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    90+2
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Michal Horodník.
     
    90+1
    Slovanu rozohrávka nevyšla, Milinkovič nahral na stred Soumahovi a ten ešte posúval doľava Oršulovi, jeho center do stredu šestnástky už obrana MFK dokázala odkopnúť!
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Tomáš Kubík (MFK Košice).
     
    90
    V poslednej minúte bol ešte pri postupe po strane faulovaný Simovič, je tu veľmi zaujímavá štandardka Slovana z hranice šestnástky, možno posledná šanca na vyrovnanie!
     
    89
    Lopta na polovici Košíc, Tóth tam môže zahrať outové vhadzovanie a poslať tak loptu do hry. Košičania veľmi dobre zvládajú záver zápasu a nepúšťajú Slovan do žiadnych príležitostí.
     
    88
    Saláta fauloval pri postrannej čiare v strede ihriska Diabyho, hra sa teda nielen presunie na polovicu Slovana, ale Košice zároveň získajú cenné sekundy smerom ku koncu duelu.
     
    87
    Belasí sa snažia o vytvorenie záverečného náporu, Zreľák na hrote predlžoval za seba Peltierovi, ten bol veľmi dobre bránený a ku koncovke sa nedostal.
     
    86
    Milinkovič niekedy vyzerá ako sám vojak v poli, pri lopte je totiž najčastejšie a len málokedy si má s kým prihrať či zakombinovať. Preto to dopadlo ako teraz, keď lopta po zásahu Dimuna skončila v oute.
     
    85
    Milinkovič je dnes jednoznačne najaktívnejší z celého tímu hostí, tentoraz to skúšal prienikom popri čiare a centrom do šestnástky, obrana Košíc loptu odvrátila do outu.
     
    84
    Hosťom po inkasovanom góle nevychádza už takmer nič, aj táto diagonálna prihrávka na Čikoša bola výrazne nepresná a skončila za postrannou čiarou. Po strate Košíc Slovan znovu pri lopte, domáci bránia v pevnom obrannom vale.
     
    83
    Akcia Slovana zastavená postavením mimo hry, Kotula nahrával v pravom rohu ihriska Milinkovičovi, obrana Košíc výborne reagovala a vystavila hráča hostí do ofsajdu.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 37. Huk, 75. Gorosito (vla.) – 54. Milinković

    Karty:   90. Kubík (KOS) – 67. Čikoš (SBA)


    MFK Košice: Tofiloski – Tóth, Huk, Žebík, Dimun – Pavúk (70. Gáll), Šinglár (C) – Pačinda, Kubík, Haskič – Diaby (90+2. Horodník).
    Náhradníci: Ružinský – Vancák, Gáll, Ndiaye, Horodník, Jonec.

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik (81. Peltier) – Mészáros (73. Oršula), Milinković, Soumah – Zreľák.
    Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Peltier, Gašparovič, Lásik.

    Rozhodčí: Valášek – Lieskovský, Kováč

    Diváci: 5685
    bahis siteleri