Tisková konference k závodu SP horských kol (kon.)
konec
Tisková konference k závodu SP horských kol

Pondělí 27.04.2015, 10:20Tiskové konference
     
    Děkujeme za sledování online přenosu z dnešní konference. U některé z dalších se s vámi budeme těšit na našem webu. Hezký zbytek pondělí a úspěšný vstup do nového týdne. (10:48:51)
     
    Tomáš Jílek uzavřel tiskovou konferenci vtípkem, kterým popíchnul domácí šampionát v ledním hokeji. "Na Vysočině uvidíte v květnu olympijského vítěze za asi pětkrát méně peněz než v Praze a Ostravě," řekl na závěr s úsměvem.
     
    Petr Vaněk: "Vstupenky se dají koupit online z odkazu na našem webu www.mtbworldcup.cz. Zpoplatněná je jen neděle, a to za 250 Kč v předprodeji, na místě pak 300 Kč. Zajímavostí předprodejního nákupu je i pivo Birell pro každého, kdo si takto vstupenku zakoupí."
     
    Jaroslav Kulhavý: "Silniční cyklistika mě láká, uvidíme, kam mě kariéra po olympiádě v Riu zavede."
     
    Petr Vaněk: "Do příštího roku musíme připravit zázemí pro národní týmy a hlavně sekci pro VIP hosty."
     
    Letošní závod je generálkou na MS, které se v Novém Městě na Moravě pojede příští rok.
     
    Jaroslav Kulhavý: "Každý rok začínám Světový pohár s tím, že se na něj budu plnohodnotně soustředit."
     
    Jan Škarnitzl: "Rád bych vylepšil své umístění ve třetí desítce z před dvou let."
     
    Jaroslav Kulhavý: "Jsme rádi, že se v Novém Městě jezdí. I naše pozice ve světové cyklistice se díky tomu zlepšila. Závodníci sami si Nové Město zvolili jako nejlepší závod Světového poháru."
     
    Petr Vaněk: "Na stadionu bude i tentokrát velkoplošná obrazovka, odkud diváci mohou sledovat celý závod. Doufáme, že přijedou fanoušci podpořit domácí jezdce."
     
    Petr Vaněk: "Program se mění tím, že se zrušily sprinty a závody juniorů. Začínáme tedy místo pátku až v sobotu. V sobotu nás čeká závod žen do 23 let a pak Birell závod pro veřejnost a také Toi Toi noční jízda, která se vloni hodně osvědčila. Nad hlavami diváků budou v neděli mezi závodem žen a mužů létat akrobatičtí letci Red Bullu."
     
    Jaroslav Kulhavý: "Nijak jsem do tratě nezasahoval. Jsem ale proti nebezpečným úsekům, před kterými se závodník v mžiku musí rozhodnout, jestli je sjede nebo ne."
     
    Petr Vaněk: "Cítíme, že chceme přinést každý rok něco nového. Vytvoříme také kamenitou pasáž s názvem Rock&Roll. Samozřejmě nebude nijak nebezpečná."
     
    Petr Vaněk: "Budeme mít nové oboustranné depo a jedno normálně jednostranné. Vytvoříme technickou pasáž před Vysočina arénou, kam se vejde asi 8 tisíc diváků."
     
    Jan Škarnitzl: "Jak řekl Jarda, ještě nebyla možnost sejít se světovou špičkou. Nelze srovnávat SP a závody mimo něj."
     
    Novoměstský závod se pojede 23.-24. 5. 2015.
     
    Jaroslav Kulhavý: "Očekávání je velké, je speciální začínat Světový pohár doma."
     
    Petr Vaněk: "Nic se pro nás v přípravách nemění. Bude ale zajímavé sledovat srovnání více závodníků, kteří by na úvodní závod měli přijet."
     
    Novoměstský závod bude poprvé úvodním závodem Světového poháru.

    Vladimír Koča

    thejrc.org