Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

Pondělí 25.05.2015, 10:00Tiskové konference
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše. Přeji příjemný zbytek dne! (11:03:40)
     
    Národní tým do jednadvaceti let se sejde příští pondělí 1. června a odcestuje do Rakouska, kde ho čeká přípravný kemp. Během něho se lvíčata dvakrát utkají s Ukrajinou (6. a 9. června).

    Ve středu 10. června se tým vrátí do Čech a zahájí finální přípravu na šampionát, který začíná 17. června duelem proti Dánsku.
     
    Tisková konference byla oficiálně ukončena.
     
    Jeden z dotazů mířil na klip s Pavlem Nedvědem. Kouč Jakub Dovalil s úsměvem přiznal, že by ambasadora šampionátu do týmu bral, pokud by splňoval věková kritéria.

    Jaroslav Kolář o Pavlu Nedvědovi: Pavel Nedvěd hodně pomáhá. Jedná se o světového hráče, který by své jméno nespojil jen tak s něčím. Jeho přístup dokazuje, že nejde o nějaký mládežnický turnaj, ale o důležitou akci.
     
    Jakub Dovalil o tlaku: Jako trenér musím být připravený na všechno. Cítím, že pro realizační tým to bude těžký turnaj. Hraje se doma, týmy jsou navíc kvalitní, protože tam je řada hráčů, kteří nastupují v top ligách. Třeba Srbové mají dva hráče ve Španělsku. My jsme takový národ, který se umí dát dohromady, ale někdy to je tak, že v uvozovkách slabší hráči mohou někdy udělat daleko více. Začíná se za stavu 0:0 a nikdy nevíte, komu se bude dařit. Někdo, od koho to třeba tolik nečekáme, se může pětkrát trefit a stát se nejlepším střelcem EURA. S podporou lidí a fanoušků se nám může podařit cíle dosáhnout.
     
    Jakub Dovalil o nováčkovi Janu Klimentovi: Už před rokem bylo nějakých patnáct jmen, která by asi v nominaci chybět neměla. Honza Kliment dal nějaké góly, měl tah na branku a my jsme ho sledovali. V sobotu jsem ho viděl proti Liberci, takže dostane šanci.
     
    Jakub Dovalil o stavu Jiřího Skaláka: Meniskus je složitý. Někdo může hrát za chvilku, někomu léčba trvá. U Jirky Skaláka mě to mrzí, protože měl výborné jaro a i v reprezentaci byl nás nejproduktivnější. V pátek se sejdeme a bude mít plnou péči. Prioritou je, aby byli hráči zdraví.
     
    Jakub Dovalil o hráčích áčka: Normálně odletí s týmem na Island, protože se hraje o to, jakým směrem se v nejbližší době posune celý český fotbal. Úspěch áčka je prioritou, ale neřekl bych, že si tam kluci odskočí: Jak už jsem řekl, přerostli svou věkovou kategorii, takže si spíš odskočí k nám. (směje se)
     
    Jakub Dovalil o klíčových hráčích: Někteří hráči přerostli ve svém věku kategorii U21 a pravidelně nastupují za áčko. Jsou to hráči, kteří nám mohou svou kvalitou pomoct a není třeba je zkoušet. Třeba Ladislav Krejčí měl vynikající podzim a ani Messi neudrží formu deset let. Jsou to kvalitní hráči, kteří týmu pomohou.
     
    Jakub Dovalil: Každý trenér chce vyhrát. Pro nás je první dílčí cíl postup do semifinále, aby naše reprezentace měla zajištěnou účast na olympijských hrách v roce 2016.
     
    Jaromír Šeterle o přístupu Sparty: Jednáme se všemi kluby. Nezaregistrovali jsme nějakou závažnou negativní reakci na účast hráčů na šampionátu.
     
    Jaroslav Kolář o jednání s kluby: Viděli jste přístup anglických klubů. V Tottenhamu by byli rádi, kdyby s nimi Harry Kane zůstal, ale potom řekli, že záleží na anglické federaci a hlavně jednu krásnou větu: 'Je důležité, aby byl hráč šťastný'. Já si myslím, že to je důležité.
     
    Jaroslav Kolář: 1. června tým odlétá do Rakouska. Tým odehraje v Rakousku dva přípravné zápasy s Ukrajinou. V sobotu 6. června se utkání odehraje od 18 hodin ve Wörglu a druhý zápas je na programu v úterý 9. června od 17 hodin v Zell am See.
     
    Tiskový mluvčí Jaroslav Kolář: 7. června je oficiální termín nominace, kdy musí všechny týmy odeslat závaznou nominaci. Veškeré změny po termínu už se mohou udělat pouze na základě lékařského nálezu, který odesílá týmový lékař.
     
    Jaromír Šeterle o Matěji Vydrovi: Nic mimořádného se neděje. Všude se píše, jak nehraje a nemá vytížení. To je nesmysl. Stojí asi tři týdny, což je po té porci zápasů, které v posledních měsících odehrál, zasloužená dovolená. My samozřejmě víme, že se necítí nejlépe a už pro něj máme připravený klub, kde by se mohl připravovat. Věříme, že se šampionátu zúčastní.
     
    Jakub Dovalil o startu některých hráčů na ME: Kluci mají zájem na mistrovství startovat. Neměl jsem dojem, že by to z jejich strany bylo neupřímné. Bylo vidět, že se kluci na šampionát těší, což pro mě bylo klíčové.
     
    Manažer reprezentace Jaromír Šeterle: Příští EURO už je v Polsku za účasti dvanácti klubů, na což bychom neměli infrastrukturu. Díky předsedovi asociace jsme dostali prostředky na renovaci stadionů zejména na Moravě. Kdybychom nebyli schopní nominovat nejlepší hráče, byla by to naše první prohra. Jsem přesvědčený, že všechny kluby své hráče uvolní. Nechci to rozebírat klub po klubu, protože někomu může chybět jeden hráč, jednomu zase tři.
     
    Jakub Dovalil o formě hráčů: Bude klíčové soustředění v Rakousku. V nominaci jsou hráči, kteří toho tolik neodehráli, ale v reprezentaci předváděli dobré výkony. U mladých hráčů je forma kolísavá, někde je dobrá. Věřím tomu, že hráče dokážeme na turnaj připravit.
     
    Jakub Dovalil: Chceme vzít to nejsilnější, co můžeme. Všechny hráče jsme sledovali a víme, jakou kvalitu mají. Chtěl bych poděkovat celému realizačnímu týmu za dosavadní práci.

    Daniel Ryl

    Nominace českého týmu před duelem na Islandu (12. června)
    Brankáři:

    Petr Čech (Chelsea FC), Tomáš Vaclík (FC Basilej), Aleš Hruška (FK Mladá Boleslav), Tomáš Grigar (FK Teplice)

    Obránci:

    Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (AC Sparta Praha), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), Jan Kovařík (FC Viktoria Plzeň), David Limberský (FC Viktoria Plzeň), Václav Procházka (FC Viktoria Plzeň), Marek Suchý (FC Basilej), Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul)

    Záložníci:

    Vladimír Darida (SC Freiburg), Bořek Dočkal (AC Sparta Praha), Václav Kadlec (AC Sparta Praha), Daniel Kolář (FC Viktoria Plzeň), Jan Kopic (FK Baumit Jablonec), Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha), Václav Pilař (FC Viktoria Plzeň), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Tomáš Rosický (Arsenal FC ), Lukáš Vácha (AC Sparta Praha)

    Útočníci:

    David Lafata (AC Sparta Praha), Tomáš Necid (PEC Zwolle)

    Nominace českého týmu do jednadvaceti let:

    Brankáři:

    Tomáš Koubek (FC Hradec Králové), Jiří Pavlenka (FC Baník Ostrava), Michal Reichl (SK Sigma Olomouc)

    Obránci:

    Jan Baránek (FC Viktoria Plzeň), Jakub Brabec (AC Sparta Praha), Matěj Hanousek (FK Dukla Praha), Tomáš Holeš (FC Hradec Králové), Matěj Hybš (FC Vysočina Jihlava), Jakub Jugas (FC Zbrojovka Brno), Pavel Kadeřábek (AC Sparta Praha), Tomáš Kalas (FC Middlesbrough), Roman Polom (FK Dukla Praha)

    Záložníci:

    Martin Frýdek (FC Slovan Liberec), David Houska (SK Sigma Olomouc), Robert Hrubý (SK Slavia Praha), Adam Jánoš (FC Vysočina Jihlava), Jan Kliment (FC Vysočina Jihlava), Ladislav Krejčí (AC Sparta Praha), Lukáš Masopust (FK Baumit Jablonec), Ondřej Petrák (1. FC Norimberk), Tomáš Přikryl (FK Dukla Praha), Jiří Skalák (FK Mladá Boleslav), Ladislav Takács (FK Teplice), Michal Trávník (1. FC Slovácko), Jaromír Zmrhal (SK Slavia Praha)

    Útočníci:

    Václav Kadlec (AC Sparta Praha), Matěj Vydra (FC Watford)
    thejrc.org