TK před dvojzápasem Světové ligy ve volejbale (kon.) | TK Sport Invest Group za účasti Čecha (kon.)
TK po skončení ME U21 (kon.)
konec
Tisková konference Sport Invest Group za účasti Petra Čecha

Středa 01.07.2015, 10:25Tiskové konference
     
    Hlavní část tiskové konference skončila. Na řadě jsou individuální rozhovory a focení. Díky za pozornost. (11:04:43)
     
    Petr Čech k překonání rekordu anglické Premier League v počtu nul: "Nebyl to hlavní důvod. Když se mi to podaří, potěší mě to. Podrobně to ovšem nesleduju, takže netuším, kolik zápasů mi zbývá. Pro mě je ale prioritní tým. Pokud budeme vyhrávat a já rekord neudělám, tak mi to vadit nebude."
     
    Petr Čech o projektu Arsenalu: "Jedná se o interní záležitost klubu, ale jeho plány se shodují s mými představami. Klub chce být úspěšný a vyhrávat trofeje."
     
    Petr Čech o zájmu dalších klubů: "Několik nabídek bylo, některé byly velmi konkrétní. Když přišel Arsenal, tak podal nejlepší nabídku. Nejde o peníze, ale o přístup toho týmu, který mě opravdu chtěl. Líbí se mi projekt Arsenalu do dalších let."
     
    Petr Čech o kariéře: "Neměnil bych ani jednu minutu. Se vším špatným i zlým."
     
    Petr Čech o stěhování: "Budeme se stěhovat, abych to měl blíž na stadion."
     
    Petr Čech o situaci v roce 2003: "Přestup zhatilo pouze pracovní povolení. Česká republika tehdy nebyla v Evropské unii, takže to byl problém. Mě těší, že jsem do Arsenalu přestoupil teď."
    Několik fotografií přímo z místa konání TK.

     
    Petr Čech o Abramovičovi: "Ukazuje to charakter majitele, který pro klub tolik udělal, přesto si nevysloužil takový kredit. Chelsea by bez něho nebyla tam, kde je dnes. Já mu za jeho přístup ještě jednou děkuju."
     
    Petr Čech o reakcích fanoušků: "Myslím si, že správní fanoušci mi posílali zprávy v pozitivním duchu. Těch pozitivních reakcí bylo opravdu hodně, potěšily mě."
     
    Petr Čech o prvním kontaktu s Wengerem: "Ještě hráli finále poháru, takže nikdo tým na další sezonu neřešil. Potom nám skončila sezona a všechno šlo rychle. Díky korektnímu jednání obou stran a zejména Romana Abramoviče tu teď sedím v dresu Arsenalu."
     
    Petr Čech o tom, že hned první zápas odehraje proti Chelsea: "Těším se na to, protože to bude první příležitost získat trofej. Bude to zvláštní, ale možná je dobře, že to budu mít za sebou hned."
     
    Petr Čech o loňské pozici: "Bylo to pro mě těžké. Po jedenácti letech jsem pravidelně nenastupoval a musel jsem si zvykat na novou roli. Mentálně mě to ale posílilo. Byla to pro mě nová zkušenost."
     
    Viktor Kolář: "Nečekali jsme, že Petr po jedenácti letech odejde z Chelsea. Představy byly takové, že v ní ukončí kariéru. On je to zajímavý příběh, protože první klub, který měl o Petra v roce 2003 byl právě Arsenal."
     
    Co bude Petru Čechovi v Arsenalu chybět? "Nad tím jsem ještě nepřemýšlel. Čas ukáže, jestli mu něco bude chybět. Člověk nemůže zapomenout krásných jedenáct let. Ty se mnou zůstanou až do konce života. Věřím, že na úspěchy z Chelsea navážu i v Arsenalu."
     
    Petr Čech na otázku, kdo se nejvíce zasloužil o jeho přestup: "Nezasloužili se o to pouze tady kluci, ale také pan Wenger, Arsenal a hlavně Chelsea, která byla korektní. Chtěl jsem zůstat v Premier League, což je podle mě nejlepší soutěž."
     
    Hlavní aktéři tiskové konference už dosedli na svá místa a moderátor vítá přítomné novináře.
     
    Kromě českého brankáře budou novinářům k dispozici Viktor Kolář, fotbalový agent a zástupce české brankářské hvězdy, kterého doplní také předseda představenstva Sport Invest Group David Trávníček.
     
    Nedočkaví novináři už čekají na příchod brankáře Petra Čecha, který po jedenácti letech opustil Chelsea a přestoupil do konkurenčního Arsenalu. Po povinnostech v novém klubu se bývalý brankář Blšan, Sparty a také Rennes přesunul do Čech, kde se zúčastní své Fotbalové školy.

    Daniel Ryl

    Účastníci tiskové konference
    Petr Čech
    Viktor Kolář - fotbalový agent Sport Invest Group
    David Trávníček - předseda představenstva Sport Invest Group
    bahis siteleri