Japonsko – Anglie 2:1 (kon.)
konec
Japonsko
2:1 (1:1)
Anglie
Čtvrtek 02.07.2015, 01:00 • Commonwealth Stadium (Edmonton, Alberta) • Mistrovství světa - ženy • Semifinále
Předzápasové kurzy
    Obrovská radost Japonek a ještě větší smutek Angličanek

     
    V úvodní půlhodině utkání nebyla k vidění žádná větší střelecká příležitost a hrálo se převážně ze stranu na stranu se střídavým držením míče. Ve 33. minutě však došlo k odpískání sporného pokutového kopu, kterým Miyamaová poslala Japonsko do vedení! Penalta se však o několik minut později kopala také na druhé straně a rovněž ji proměnila Williamsová, která tak srovnala stav utkání na 1:1.

    Také na začátku druhého dějství bylo tempo poněkud uvadlé, změnilo se to až po hodině hry, kdy si Angličanky vytvořily hned několik vyložených gólových příležitostí. Proti jedovatým a především nebezpečným střelám však prakticky vždy zasáhla gólmanka Kaihoriová nebo branková konstrukce. Když už se zdálo, že diváci uvidí prodloužení, srazila si míč po centru z pravé strany do vlastní branky Bassettová a doslova tak Japonkám darovala účast ve finále, kde se reprezentantky země vycházejícího slunce střetnou se Spojenými státy americkými. Anglii čeká pouze duel o bronz, ve kterém vyzvou Německo. (03:08:07)
     
    O druhém účastníkovi finále Mistrovství světa žen je rozhodnuto! Stal se jím celek Japonska, který o svém vítězství rozhodl až v samém závěru utkání.
    Nešťastná autorka vlastní branky v utěšení anglického týmu
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+2. Laura BASSETTOVÁ - 2:1
     
    90+2
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Prodloužení nebude! Ještě v základní hrací době totiž o svém vítězství rozhoduje japonský celek. Centr z pravé strany si nešťastně o tyč srazila do vlastní branky LAURA BASSETTOVÁ.
     
    90+1
    Nakonec to jsou tři minuty. Přesně tolik času zbývá do konce základní hrací odby.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ogimiová (Japonsko).
     
    90
    Nacházíme s v poslední minutě řádné hrací doby, kolik času k devadesáti minutám přidá hlavní rozhodčí však ještě neoznámila.
     
    88
    Se zkrocením centru z přímého volného kopu měla starosti Kaihoriová a nebýt pomoci jejich spoluhráček, mohlo být opravdu velmi zle.
     
    87
    Vypadá to, že se hráčky už pomalu připravují na prodloužení, hraje se takticky, nikdo nechce vyrobit hrubku.
     
    85
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Williamsová, přichází Carneyová.
     
    83
    Alexandra Scottová si při zpracování míče pomohla rukou a míč tak bude patřit jejím soupeřkám.
     
    82
    Mooreová si hezky tělem zpracovala míč a poté jej adresovala Whiteové, která se ovšem v momentě přihrávky nacházela v ofsajdové pozici.
     
    80
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč.
    78. Centr Jill Scottové skončil na břevně
     
    78
    Těžko soudit, co nyní zamýšlela Jill Scottová, každopádně po centru či střele z levé strany míč zvrchu zaťukal na břevno!
     
    77
    K hlavičkovému zakončení se v pokutovém území dostala Sakaguchiová, prostor mezi třemi tyčemi ale trefit nedokázala.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 33. Miyamaová (pen.), 90+2. Bassettová (vla.) – 40. Williamsová (pen.)

    Karty:   90. Ogimiová (JPN) – 31. Raffertyová (ENG)


    Japonsko: Kaihoriová – Ariyoshiová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Sameshimaová – Kawasumiová, Sakaguchiová, Utsugiová, Miyamaová – Ohnová (70. Iwabuchiová), Ogimiová
    Náhradníci: Fukumotová, Kingaová, Sawaová, Kamionobeová, Tanakaová, Iwabuchiová, Sugasawaová, Kawamuraová, Yamaneová, Nagasatová, Kitaharaová

    Anglie: Bardsleyová – Bronzeová (75. A. Scottová), Houghtonová, Bassettová, Raffertyová – Mooreová, Williamsová (85. Carneyová), Chapmanová – J. Scottová, Taylorová (60. Whiteová), Dugganová
    Náhradníci: A. Scottová, Nobbsová, Aluková, Carneyová, Chamberlainová, Stoneyová, Potterová, Greenwoodová, Sandersonová, Telfordová, Whiteová, Kirbyová.

    Rozhodčí: Keighleyová – Walkerová (oně NZL) Flynnová (AUS)
    thejrc.org