Stockholm (kon.)
konec
Stockholm

Čtvrtek 30.07.2015, 16:00Diamantová liga
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše. Loučíme se s vámi, přejeme příjemný zbytek večera. U dalších atletických přenosů brzy na počtenou! (22:12:39)
    Ano, to je pro české fanoušky výkon večera

    Je to tady! Český národní rekord opravdu padl! Jakub Holuša končí ve Stockholmu na krásném druhém místě v čase 3:34,26,...

    Posted by Česká atletika on 30. červenec 2015
     
    Další zastávka Diamantové ligy je minulostí. Ve Stockholmu jsme viděli řadu špičkových výkonů a jsme rádi, že můžeme konstatovat, že některé z nich měli na svědomí čeští atleti.

    Jako první se na dráhu dostala Zuzana Hejnová, která zaběhla čas 54,37 a za svými zády nechala všechny soupeřky, takže si připsala třetí vítězství v Diamantové lize v řadě.

    Stoupající formu potvrdila i Barbora Špotáková, která v soutěži oštěpařek taktéž nenašla přemožitelku. Její nejdelší hod měřil 65,66, což navíc znamenalo vylepšení jejího osobního maxima.

    Zlatý hřeb ale přišel až na závěr. Připravil si ho Jakub Holuša, který ve své disciplině ve vysoké konkurenci sice nezvítězil. Přepsal ale české tabulky, když časem 3:34:26 pokořil 23 let starý rekord Jana Kubisty na 1500 metrů a skončil druhý.
    Parádní finiš Jakuba Holušy a nový český rekord na trati 1500 metrů
     
    100
    Čas 10,94 pro vítěznou Shelly-Ann Fraserová-Pryceová. Opět skvělý rychlý start a jasné vedení po celé trati. Toni Bowieová je druhá za 11,05 a třetí Morrisonová z Jamajky za 11,22.
     
    Oštěp
    Poslední pokus Báře Špotákové nevyšel. Přesto může být dvojnásobná olympijská vítězka spokojená, protože zaznamenala letošní nejlepší výkon a zvítězila. Druhá Viljoenová, třetí Stahlová.
     
    1500 m
    Jakub Holuša si, jak je jeho dobrým zvykem, schoval to nejlepší na závěr. V něm přesprintoval všechny své soupeře až na Soulejmana a časem 3:34:26 vylepšil český národní rekord! Posíláme obrovskou gratulaci do Stockholmu jak Jakubu Holušovi, tak jemu trenérovi!
     
    1500 m
    Poslední dvě kola do konce, Jakub Holuša běží okolo sedmého místa.
     
    Výška
    Duffield 235 cm nezdolal a u jména vítěze tak bude dnes zapsáno 232 cm.
     
    1500 m
    Prozatím běží český reprezentant zhruba uprostřed balíku, o tempo se starají Keňané.
     
    1500 m
    Odstartováno!
     
    1500 m
    Českou účast registrujeme i v mílařském závodě. Jakub Holuša určitě nebude jen do počtu, tak doufejme, že se halovému mistrovi Evropy z pražské O2 Areny bude dařit.
     
    Oštěp
    Co se týká pořadí za českou reprezentantkou, je startovní pole velmi vyrovnané. Z celkem desetičlenného startovního pole se za 60 metrů nedostaly jen 3 oštěpařky. Současně je druhá Viljoenová a třetí Stahlová.
     
    800
    Mezičas 50,21 na 400 metrech. Balla si doběhl pro vítězství, druhý bude Bube a třetí Rimmer z Velké Británie. Čas vítěze je 1:45,33.
     
    Oštěp
    Barbora Špotáková zapisuje v páté sérii 64,02. Nadále ale vede, žádná ze soupeřek se k ní nepřiblížila.
     
    800
    Závod je mimo diamantové bodování. Přesto to je zajímavá bitva.
     
    Výška
    Shazuje i Barshim, což znamená, že po Londýně nevítězí ani ve Stockholmu. Čtyři body do tabulky o diamanty bere Američan Duffield, který jako jediný zdolal 232 cm, třetí končí Ital Tamberi.
     
    Výška
    Kynard i Tamberi shazují. Co na to Barshim?
    Druhý dnešní velehod Barbory Špotákové a zasloužená radost

    Adam Kolář

    František Šmíd

    bahis siteleri