Volba pořadatelského města zimních OH v roce 2022 Peking (CHN) (kon.) | TK k volbě pořadatele Her mládeže a zimních OH (kon.)
konec
TK k volbě pořadatele Her mládeže a zimní Olympiády

Pátek 31.07.2015, 13:05Společenské události
     
    14:15
    Tisková konference skončila. (14:29:15)
     
    14:12
    "Poslední slovo má, jako vždy, Yao Ming," vtipkuje Mark Adams. "Myslím, že by jste si měl připravit vaše brusle."
     
    14:06
    Thomas Bach na otázku co si myslí o tom, že někteří lidé spekulují, že bylo hlasování zmanipulované: "Myslím, že tohlej e velmi nefér otázka. Už jsem vysvětlil, že to bylo kvůli problémům se systémem."
     
    13:59
    Thomas Bach na otázku, zda je Peking bezpečnou, nebo spíše historickou volbou: "Bezpečná i historická volba. Bude to první město, které hostilo letní i zimní hry, ale má zkušenosti i z pořádání jiných velkých událostí."
     
    13:50
    Thomas Bach na otázku, proč se volba opakovala: "Bylo to rozhodnutí technických komisařů, kteří se rozhodli svolat další kolo hlasování protože byl problém s elektronickým systémem. To nebylo překvapení, když jste viděli, jak musel být měněn jeden přístroj za druhým. Už jsem z toho měl nepříjemný pocit, takže to nebylo překvapení. Poté jsem se rozhodl použít papírový hlasovací lístek místo elektronického systému."
     
    13:50
    Thomas Bach na otázku, jestli očekával vyrovnanou volbu: "Ano, byly to dva velice odlišné koncepty. Projekt Almaty byl spíše o udržitelném rozvoji, zatímco v Pekingu to bylo spíše o pilíři mládeže."
     
    13:46
    Prezident čínského olympijského výboru, Peng Liu na otázku jestli začne provozovat zimní sporty: "Každý den se věnuji rychlé chůzi a vždy se u toho poměrně zapotím. Jsem z jihu a hodně jezdím na kolečkových bruslích. Půjdu však příkladem a nyní je vyměním za klasické brusle na led."
     
    13:36
    Starosta Pekingu, Wang Anshun: "Dnešek se zapíše do dějin. V tuto chvíli jsme opravdu vzrušení."
     
    13:32
    Andrey Kryukov: "Gratulujeme Pekingu k jejich úspěšné kandidatuře. Čína sehrála významnou roli v rozvoji sportu v Asii a víme, že zajistí skvělé hry. I když jsme zklamáni, jsme vděční za to, že nám MOV dal příležitost představit naši vizi světu. Připravovali jsme mnoho let naši velkou a jedinečnou kandidaturu a hodně jsme se z toho procesu poučili. Jsem nesmírně hrdý na tvrdou práci, kterou náš tým vykonal. V souladu s našimi dlouhodobými plány co se týče zimních sportů budeme pokračovat v rozvoji našeho města do zimního sportovního centra pro celou střední Asii. Náš region bude i nadále těžit z množství sportovních zařízení v našem městě a my jsme odhodláni ve městě pořádat velké sportovní události. Sport je klíčovým prvkem dlouhodobé strategie naší země a my budeme nadále podporovat mladé sportovce.
     
    13:32
    První reakce od 'poražené' strany kandidující na zimní olympijské hry v roce 2022, kazašské Almaty. Místopředseda Andrey Kryukov vyjádřil svou hrdost na tvrdou práci, kterou výbor Almaty během své dvouleté kampaně vykonal.
    Živě z TK.

     
    13:22
    Opět nastal technický problém, na další otázky si tak budeme muset chvíli počkat.
     
    13:15
    Schild mluví velmi nadšeně o možném zájmu pořádat zimní olympijské hry v roce 2026, nebo 2030. "Letní hry by pro nás byly příliš velké sousto," dodává.
     
    13:14
    Jorg Schild, předseda švýcarské olympijské asociace, na otázku významu pořadatelství pro Švýcarsko a pořádání dalších akcí v budoucnu: "Tento výsledek je dopadem našeho politického systému."
     
    13:12
    Na tiskové konferenci nastaly drobné problémy s jedním s mikrofonů, vypadá to ale, že situace je již vyřešena.
     
    13:10
    Patrick Baumann, generální sekretář FIBA, si bere slovo.
     
    13:09
    Thomas Bach: "V letošním roce slavíme 100. výročí přítomnosti MOV v Lausanne. Je skvělé, že v tom budeme moci pokračovat do roku 2020."
     
    13:09
    Prezident MOV, Thomas Bach, gratuluje zástupcům Laussane ke zvolení Her mládeže v roce 2020 a vyjadřuje jim důvěru.
     
    13:06
    Tisková konference právě začala. Mluvčí Mezinárodního olympijského výboru (dále MOV, pozn. red.), Mark Adams, představuje její účastníky.

    Jan Číhal

    thejrc.org